Παντρευτείτε μη γοητευτικούς άντρες για να ευτυχήσετε!

Παντρευτείτε μη γοητευτικούς άντρες για να ευτυχήσετε!

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα κατέληξε σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα
  • A-
  • A+

Έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις μεταξύ ετεροφυλόφιλων είναι πιο πετυχημένες και μακροβιότερες όταν η γυναίκα είναι η γοητευτική του ζευγαριού. Η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε 113 νεόνυμφους που ζουν στην περιοχή του Ντάλας και είναι παντρεμένοι για λιγότερο από τέσσερις μήνες. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο αυτοεκτίμησης, με τις απαντήσεις τους να μένουν εμπιστευτικές για ευνόητους λόγους.

Η ερευνήτρια Tania Reynolds σημείωσε πως γυναίκες με ελκυστικούς άντρες, εδικά αν οι ίδιες δεν είναι εξίσου γοητευτικές, μπορεί να εμφανίσουν αύξηση βάρους, γεγονός που σχετίζεται με ψυχολογικά άγχη, ή ακόμα και κατάθλιψη.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Body Image κατέληξε πως ένας σέξι και καλοστεκούμενος σύντροφος επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες της συντρόφου του, ενώ αντιθέτως γυναίκες με λιγότερο ελκυστικούς και ποθητούς άντρες, δεν αισθάνονται καμιά ανάγκη να κάνουν δίαιτες, κι επομένως έχουν μια πιο ισορροπημένη σχέση.

Αντιθέτως, οι άντρες δεν φαίνεται να νοιάζονται ούτε για δίαιτες ούτε εν γένει για την εμφάνισή τους, ανεξαρτήτως της εξωτερικής εικόνας της συντρόφου τους. «Οι σύζυγοι δείχνουν πιο αφοσιωμένοι και επενδύουν στην απόλαυση της συζύγου τους όταν νιώθουν ότι έχουν πετύχει μια “καλή συμφωνία”», λέει η Reynolds.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σημειώνουν πως οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στις συγκρίσεις με την πραγματική ζωή και φοβούνται μήπως φανούν κατώτερες σε σχέση με τις προσδοκίες του έτερου ήμισυ. «Η μόνη λύση γι’ αυτές τις γυναίκες είναι η υποστήριξη από τον σύντροφό τους», καταλήγει η Tania Reynolds. «Θα πρέπει να της υπενθυμίζουν: “Είσαι όμορφη. Σε αγαπώ ανεξαρτήτως του βάρους ή του σωματότυπού σου”. Ή ενδεχομένως να επικεντρώνονται σε χαρακτηριστικά που δεν έχουν σχέση με την ελκυστικότητα: “Πραγματικά σε εκτιμώ γιατί είσαι ευγενική, έξυπνη και υποστηρικτική”».

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Ντέιβιντ Σουίμερ (Ρος) και η Τζένιφερ Άνιστον (Ρέιτσελ) στη σειρά Φιλαράκια, στη σκηνή χωρισμού
Υπάρχουν «διαλείμματα» στις σχέσεις και πώς λειτουργεί αυτό;
Back to top