Εσύ τι θα έκανες αν ήταν απαγορευμένο να βγούνε οι άνδρες από τα σπίτια τους το βράδυ;

Εσύ τι θα έκανες αν ήταν απαγορευμένο να βγούνε οι άνδρες από τα σπίτια τους το βράδυ;

To twitter απαντά
  • A-
  • A+

Η ακτιβίστρια και τρανς Danielle Muscato ανέβασε μία απλή ερώτηση στον λογιαριασμό της στο twitter την προηγούμενη εβδομάδα, απευθυνόμενη στις γυναίκες ακολούθους της: «Τι θα έκανες αν όλοι οι άνδρες μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο μόνο μέχρι τις εννιά το βράδυ;» Έτσι ξεκίνησε μία διαδικτυακή συζήτηση που πήρε τεράστια έκταση και τελικά έγινε viral.

Οι περισσότερες απαντήσεις κινούνται πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύματος: οι γυναίκες θα ένιωθαν πιο ελεύθερες να είναι ο εαυτός τους και να ζήσουν την ζωή τους χωρίς τον φόβο του τι μπορεί να τους συμβεί κυκλοφορώντας στους σκοτεινούς δρόμους μέσα στην νύχτα. Άλλες φαντάστηκαν διασκεδαστικά πάρτι, άλλες δήλωσαν πως θα έτρεχαν όσο ήθελαν ή θα χαλάρωναν στην παραλία όμως (δυστυχώς) οι περισσότερες από όσες συμμετείχαν στην συζήτηση είχαν πολύ πιο απλές ευχές. Να χρησιμοποιούν το μετρό. Να αφήνουν τα παράθυρα ανοιχτά όσο κοιμούνται. Να περπατούν χωρίς να σφίγγουν τα κλειδιά τους ανάμεσα στα δάχτυλα σε περίπτωση που χρειαστεί να αμυνθούν ξαφνικά.

Πολλοί ήταν οι αναγνώστες του δημοφιλούς thread που ένιωσαν θλίψη για την πίεση των γυναικών και την αδυναμία τους να νιώσουν ασφάλεια την νύχτα εξαιτίας της απειλής των ανδρών που μπορούν να τους κάνουν κακό και η ανταλλαγή απόψεων οδήγησε σε μερικά θλιβερά συμπεράσματα.

Διάβασε παρακάτω μερικές από τις απαντήσεις με τα περισσότερα like:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα ζευγάρι από τη Βιρτζίνια που έγινε γνωστό για την ιδιαίτερη πρόταση γάμου τους
Χάσανε το ταξίδι στο Παρίσι αλλά βρήκε λύση για την πρόταση γάμου
Back to top