Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς

Τα ξέρεις;
  • A-
  • A+
Τι κάνουν συνήθως τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς;

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς συνήθως θα σε δουν και θα σου χαμογελάσουν, ένα γνήσιο φωτεινό χαμόγελο, το πλάτος του οποίου εξαρτάται από το πόσο πολύ σε συμπαθούν. Θα σου χαμογελάσουν και θα χαμογελάσεις και εσύ (είναι κολλητικό άλλωστε) και θα ρωτήσουν πώς ήταν η ημέρα σου με πραγματικό ενδιαφέρον κι όχι από τυπικότητα. Ή τουλάχιστον έτσι θα φαίνεται όσο εκείνες κουνάνε καταφατικά το κεφάλι και σε κοιτάνε με προσοχή, ενώ παραπονιέσαι για το αφεντικό και την αφραγκία σου. Και έτσι θα τις συμπαθήσεις, γιατί αυτό θέλουν.

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς είναι Καλά Κορίτσια. Προσφέρονται να βοηθήσουν, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, να κάνουν την αγγαρεία που βαριέσαι να κάνεις εσύ, και θα το κάνουν με ένα «σιγά μωρέ» και ένα «εμένα μου αρέσουν αυτά» στο στόμα. Δεν θα ησυχάσουν μέχρι να σκεφτείς «μα τι καλό κορίτσι!» και θα ανταποδώσουν την αγκαλιά που θα τους δώσεις με τρυφερότητα και ενθουσιασμό. Όμως ποτέ δεν θα αγκαλιάσουν πρώτες για να μη νομίζεις ότι είναι περίεργες και ότι προσπαθούν υπερβολικά.

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς βλέπουν πολλές ταινίες. Όχι μόνο ρομαντικές, αν και έχουν αδυναμία στο είδος. Για να θεωρήσουν μία ταινία καλή χρειάζεται να τους προκαλέσει έντονα συναισθήματα (ή να έχει έναν κούκλο πρωταγωνιστή) και το love story να είναι τόσο άριστα γραμμένο στα μέτρα τους, που να τις συνεπάρει για ημέρες και να το σκέφτονται συνέχεια. Τους είναι πολύ εύκολο να μπαινοβγαίνουν σε φανταστικούς κόσμους που έχει δημιουργήσει κάποιος άλλος, βάζοντας δικές τους πινελιές όσο εξερευνούν.

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς έχουν πολλούς φίλους. Φίλες κυρίως. Φίλες για σινεμά, φίλες για χορό, φίλες για ποτάκι, φίλες για sleepover στο σπίτι μαζί με πατατάκια και φίλες για περίπατο στο Σύνταγμα τα ξημερώματα, τότε που η ευχάριστη χαζομάρα του αλκοόλ σου προσθέτει ειλικρίνεια και σου αφαιρεί ασπίδες. Φίλες στις οποίες λένε όλα τους μυστικά, εκτός από αυτά που είναι άβολα και παράξενα και ίσως τις κάνουν να απομακρυνθούν. Φίλες που δεν θα ακούσουν ποτέ το «αισθάνομαι μόνη» και το «θέλω κάποιος να με ερωτευτεί», γιατί δεν θα τα ακούσει ποτέ κανείς.

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς μένουν σε ωραία σπίτια. Όλα όσα τους αρέσουν (μουσική, ταινίες, βιβλία, φαγητό) μεταφράζονται σε καλαίσθητους πίνακες και πολύχρωμους τοίχους, φρέσκο κέικ στην κουζίνα και μυρωδάτο τσάι στο καθιστικό, αναπαυτικό κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, με ένα μαξιλάρι σε κάθε μεριά (αν και το το δεύτερο μαζεύει περισσότερη σκόνη).

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς έχουν μεγάλη φαντασία. Υπάρχει πάντα κάποιος ερωτευμένος μαζί τους εκεί.

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς δεν θα σε κοιτάξουν για πολλή ώρα στα μάτια, για να μην καταλάβεις ότι τους αρέσεις. Θα το σκεφτούν υπερβολικά πολύ για να έρθουν να σου μιλήσουν και οι πιθανότητες να βρουν μία δικαιολογία για να το αποφύγουν τελείως είναι μεγάλες. Αν μαζέψουν τελικά το κουράγιο, η φωνή τους θα γίνει διαφορετική με το που σε πλησιάσουν και θα κοιτάνε περισσότερο το πάτωμα παρά εσένα, μασώντας τα λόγια τους. Θα σου ζητήσουν συγγνώμη για πράγματα που δεν κατάλαβες καν πως συνέβησαν και θα αποχωρήσουν από τη συζήτηση σύντομα, γιατί, αν το παρακάνουν, θα καταλάβεις ότι τους αρέσεις. Δεν πρέπει να καταλάβεις τίποτα. 

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς ακούνε μουσική με τις ώρες. Αισθάνονται τόσο έντονα τους ερωτικούς στίχους και αναρωτιούνται πώς κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει εφόσον δεν έχουν ζήσει τίποτα παρόμοιο με το Something του George Harrison ή το Thinking Out Loud του Ed Sheeran. Δεν το υπεραναλύουν όμως, γιατί η μουσική είναι συντροφιά και η συντροφιά είναι φίλος.

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς κρατούν την ανάσα τους όταν τις πιάνεις από τη μέση και λες «συγγνώμη», θέλοντας να τις μετακινήσεις ελαφρώς προς τα αριστερά για να περάσεις και να παραγγείλεις ποτό.

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς έχουν πλέον συμφιλιωθεί με τα μικρά αγκαθάκια που μεγαλώνουν στην καρδιά τους κάθε φορά που οι φίλες τους μοιράζονται την τελευταία εξέλιξη στο καινούριο τους ειδύλλιο. Είναι τα ίδια αγκαθάκια που προκύπτουν όταν όλες χρειάζονται μία ολιγόλεπτη παύση από τη συζήτηση για να στείλουν μηνύματα αγάπης σε κάποιον που τις περιμένει στο σπίτι. Τα ίδια αγκαθάκια που τσιμπάνε λίγο πιο πολύ όταν σε βλέπουν με την άκρη του ματιού τους (για να μην το καταλάβεις) να χαμογελάς και να αγγίζεις ένα άλλο κορίτσι, πιο άνετο και λαμπερό. Ένα κορίτσι που δεν ανήκει στην ομάδα των κοριτσιών που αγαπούν όλοι αλλά δεν ερωτεύεται κανείς.

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν μπορούσαν απλώς να το λύσουν (δηλαδή να χάσουν 10 κιλά, ή να κάνουν τα μαλλιά τους πιο πλούσια, να μικρύνουν την μύτη τους ή να μάθουν να μαγειρεύουν, να φλερτάρουν καλύτερα ή να είναι περισσότερο σέξυ) τότε όλα θα ήταν διαφορετικά. Τότε θα τις ερωτευόσουν. Φυσικά αν όντως το λύσουν και τίποτα μαγικό δεν συμβεί, τότε βρίσκουν καινούριο πρόβλημα. Πρέπει πάντα να υπάρχει ένα. 

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς έχουν περικυκλώσει τους εαυτούς τους με αγάπη (duh) και εμπειρίες και χιούμορ και αγκαλιές και κέικ και φίλες και πατατάκια και πάρτι και βόλτες τα ξημερώματα. Τις περισσότερες μέρες δεν έχουν καν χρόνο να σκεφτούνε πως δεν τις έχει ερωτευτεί κανείς. Το θυμούνται μόνο μερικές νύχτες λίγο πριν τον ύπνο και συνήθως απλώς αλλάζουν πλευρό. Αν κυλήσουν μερικά δάκρυα στο μαξιλάρι, έχουν στεγνώσει για τα καλά μέχρι το επόμενο πρωί. Έτσι κι αλλιώς δεν ήταν κανείς εκεί για να τα δει.

Τα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς έχουν μερικές άσχημες σκέψεις περί μοναξιάς πού και πού, αλλά σπανίως τις μοιράζονται. Σπανιότερα ακόμα τις δημοσιεύουν. Είναι έτσι κι αλλιώς σκέψεις ντροπιαστικές και ανούσιες, πάνε κόντρα στις φεμινιστικές αρχές τους (δεν χρειάζομαι κανέναν για να με κάνει να αισθανθώ ολόκληρη το ακούτεεεεεε;!) και τις κάνει μελό. Πόσο σιχαμερό το μελό!

Αν παρόλα αυτά υπάρχουν κι άλλα κορίτσια που αγαπούν όλοι, αλλά δεν ερωτεύεται κανείς εκεί έξω, τουλάχιστον σήμερα ίσως να μην αισθάνονται τόσο μόνες.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα ζευγάρι από τη Βιρτζίνια που έγινε γνωστό για την ιδιαίτερη πρόταση γάμου τους
Χάσανε το ταξίδι στο Παρίσι αλλά βρήκε λύση για την πρόταση γάμου
Back to top