Οι 7 τύποι ανθρώπων που πρέπει να έχεις δίπλα σου
© StockSnap

Οι 7 τύποι ανθρώπων που πρέπει να έχεις δίπλα σου

Χωρίς αυτούς, η ζωή σου θα κυλήσει πολύ πιο δύσκολα
  • A-
  • A+

Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους (αν όχι  τον σημαντικότερο) παράγοντες για το πώς θα εξελιχθεί η ζωή μας και με τι διάθεση θα περάσουν οι μέρες μας μέσα σε αυτήν.

Καλό είναι, λοιπόν, να κάνεις το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα και τις απαραίτητες συνάψεις σχέσεων νωρίς νωρίς, ώστε το πολύ μέχρι τα 30 σου να έχεις δίπλα σου ανθρώπους, που θα κάνουν καλό τόσο στην σωματική, όσο και στην ψυχική σου υγεία, στην πορεία των χρόνων.

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι 7 τύποι ανθρώπων που πρέπει να φροντίσεις να βρεις όσο πιο γρήγορα γίνεται:

1. Έναν μη επικριτικό κολλητό

© Pexels

Δεν θα είσαι πάντα στα καλύτερα σου, ούτε θα κάνεις πάντα τις καλύτερες επιλογές και πολλές φορές θα καταλήξεις να τρως τα μούτρα σου. Αυτές τις στιγμές θα χρειάζεσαι δίπλα σου κάποιον που ξέρεις ότι θα σε ακούσει και θα σε παρηγορήσει, χωρίς να επισημάνει πόσο ανόητα φέρθηκες, ότι ονειροβατούσες και πως έτσι όπως το πήγαινες και λίγα έπαθες (ακόμα κι αν αυτή είναι η αλήθεια). Βρες, λοιπόν, εκείνον που θα φροντίσει να σου πει αποκλειστικά αυτό που θες να ακούσεις.

2. Έναν απόλυτα ειλικρινή φίλο

© QuinceMedia

Είναι όσο σημαντικός είναι και ο προηγούμενος για τους εντελώς αντίθετους λόγους. Είναι αναγκαίο να υπάρχει ένας άνθρωπος στη ζωή σου που δεν θα διστάσει να σου πει ακριβώς αυτό που χρειάζεται να ακούσεις, για να ξυπνήσεις, και να σου επισημάνει πού είσαι λάθος. Με άλλα λόγια, πρέπει να έχεις δίπλα σου κάποιον που δεν θα κάτσει να σου χαϊδεύει τα αυτιά, ακόμα και αν γνωρίζει ότι μπορεί να του θυμώσεις και να τον παρεξηγήσεις.

3. Έναν έμπιστο γιατρό

© Free-Photos

Αν υπάρχει κάτι, που πρέπει απαραίτητα να έχεις κάνει το πολύ μέχρι τα 30 σου, αυτό είναι να βρεις έναν γιατρό, στον οποίο μπορείς να τηλεφωνήσεις οποιαδήποτε στιγμή, του οποίου την ιατρική γνώμη εμπιστεύεσαι και στον οποίο δεν ντρέπεσαι να πεις το παραμικρό. Σε περίπτωση που είσαι γυναίκα, ο γιατρός αυτός είναι ακόμα πιο αναγκαίος και θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι ο γυναικολόγος σου.

4. Έναν επαγγελματικό μέντορα

© rawpixel

Όχι, δεν χρειάζεται να προσλάβεις κάποιον ειδήμονα στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Ο επαγγελματικός μέντορας σου μπορεί να είναι ένας φίλος, ένας συνάδερφος, με τον οποίο έχεις καλές σχέσεις, ή ακόμα και ένας συγγενής σου. Οι μόνες προϋποθέσεις, που υπάρχουν, είναι να έχετε τουλάχιστον μία ηλικιακή διαφορά 10 ετών και να είναι ένας άνθρωπος, του οποίου η μέχρι τώρα επαγγελματική πορεία είναι ίδια με αυτήν που και εσύ ελπίζεις να έχεις μία μέρα, ώστε να είναι σε θέση μέσα από την ίδια του την εμπειρία να σου δώσει τις συμβουλές που χρειάζεσαι.

5. Μία ακούραστη προσωπική cheerleader

© DomAlberts

Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ο ίδιος με τον μη επικριτικό σου φίλο. Θα σε ακούσει, αναλόγως θα σχολιάσει με ειλικρίνεια την κατάσταση, αλλά στο τέλος είτε πιστεύει ότι έχεις δίκιο ή άδικο, είτε ότι φταις κι εσύ για ό,τι έγινε, θα σου πει ακριβώς εκείνες τις λέξεις που θα σε κάνουν να δεις και πάλι το μέλλον αισιόδοξα και θα σε κινητοποιήσουν να συνεχίσεις να προσπαθείς ακόμα πιο δυναμικά.

6. Έναν έμπιστο κομμωτή

© nuno_lopes

Ίσως φαίνεται ασήμαντο και γελοίο σε σχέση με τα υπόλοιπα, αλλά θέλω να σκεφτείς αν θα εμπιστευόσουν τα μαλλιά σου στον καθένα. Θες πραγματικά έναν κομμωτή που θα σου κάνει τις αφέλειες, επειδή τις ζήτησες, ακόμα κι αν ξέρει ότι θα μοιάζεις με playmobil, ή που θα σου προτείνει κάθε νέο trend, απλά και μόνο για να πειραματιστεί πάνω σου σε αυτό;

7. Ένα άτομο έκτακτης ανάγκης

© NeuPaddy

Είναι εκείνος ο άνθρωπος που ξέρεις ότι με ένα τηλεφώνημα θα τρέξει να σε βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείς, ακόμα κι αν είναι για το πιο κουλό πράγμα του κόσμου. Πρόσεξε, όμως! Δεν γίνεται ούτε να είναι κάποιος που μένει σε άλλη πόλη/χώρα/ήπειρο/πλανήτη, ούτε το εκάστοτε έτερον ήμισυ, με το οποίο μπορεί να χωρίσεις τον άλλο μήνα. Extra tip: Αποστήθισε τον αριθμό του σταθερού και του κινητού του τηλεφώνου!

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοπέλα καθισμένη στο κρεβάτι με ανοιχτό laptop μπροστά της
Ο οδηγός επιβίωσης που χρειάζεσαι για το online dating
Back to top