10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ερωτευμένη

10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ερωτευμένη

Μην το αρνείσαι!
  • A-
  • A+
Ερωτευμένες γυναίκες: Οι συμπεριφορές που δεν περνούν απαρατήρητες

Δεν μπορείς να σταματήσεις να τον κοιτάς επίμονα
Όταν στο πλαίσιο μίας έρευνας άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι κοιτάχτηκαν για κάποια λεπτά στα μάτια, παραδέχτηκαν ότι ανέπτυξαν κατευθείαν ερωτικό ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον. Αν λοιπόν ο σύντροφός σου σε έχει τσακώσει να τον κοιτάς επίμονα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τον ερωτεύεσαι.

Νιώθεις σαν υπό την επήρεια ψυχαγωγικών ουσιών
Είσαι σε μία διαρκή «τσίτα» και νιώθεις απίστευτα ευφορικά; Μπορείς να ευχαριστείς τη ντοπαμίνη, την οποία εκκρίνει ο εγκέφαλος όταν είμαστε ερωτευμένοι! Τουλάχιστον έτσι εξηγείται γιατί οι άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι ώρες-ώρες δεν βγάζουν νόημα.

Τον σκέφτεσαι συνέχεια
Δεν μπορείς να τον βγάλεις με τίποτα από το μυαλό σου; Υπάρχει μία εξήγηση με δύσκολο όνομα για αυτό. Ο εγκέφαλός μας εκκρίνει 2-φαινυλαιθαναμίνη, γνωστή και ως “love drug”  και αυτή ευθύνεται όταν κολλάς. Μπορεί να σου είναι αρκετά οικείο το συναίσθημα και από όταν τρως σοκολάτα, γεγονός που εξηγεί γιατί κανείς δε σταματάει στο ένα κομμάτι.

Θες να είναι ευτυχισμένος
Δε σε νοιάζει να βραχείς αρκεί να έχει εκείνος τον περισσότερο χώρο κάτω από την ομπρέλα; Τον αφήνεις να πάρει την τελευταία τηγανιτή πατάτα από το πιάτο; Του φτιάχνεις πρωινό παρόλο που πρέπει να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά; Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι βάζεις την ευτυχία του πρώτη και με τη σειρά του αυτό σημαίνει ότι την έχεις πατήσει πολύ πολύ άσχημα.

Έχεις στρες
Ναι, συνήθως ο έρωτας συνδέεται με ευχάριστα συναισθήματα, ωστόσο και το στρες είναι ένδειξη ότι την έχεις δαγκώσει τη λαμαρίνα. Όταν είμαστε ερωτευμένοι ο εγκέφαλος, μεταξύ άλλων, εκκρίνει και κορτιζόλη η οποία προκαλεί αυτή την ένταση, την έλλειψη υπομονής και γενικότερα ένα φρικάρισμα.

Ξεκινάς καινούριες δραστηριότητες
Όλοι θέλουμε να ενθουσιάσουμε το νέο μας σύντροφο στην αρχή μιας σχέσης, αν ωστόσο παρατηρείς ότι δοκιμάζεις όλο και περισσότερα νέα πράγματα που μάλιστα τυγχάνει να αρέσουν σε εκείνον, τότε λυπάμαι, είσαι ερωτευμένη!

Οι χτύποι τις καρδιάς σας συγχρονίζονται
Μπορεί να χάνεις ένα χτύπο κάθε φορά που το Messenger κάνει «ντιν!» και είναι αυτός, ωστόσο έρευνα έχει δείξει ότι οι καρδιές σας μπορεί να χτυπούν σε πλήρη αρμονία. Αφουγκράσου τες την επόμενη φορά που θα ξαπλώσεις δίπλα του.

Δεν αηδιάζεις εύκολα
Δε σε νοιάζει να σε φιλάει ενώ έχει φάει κρεμμύδι; Βλέπεις το μαρουλάκι που έχει σφινοθεί ανάμεσα στα δόντια του αλλά δε λες κουβέντα; Έπιασε το τοστ με τα χέρια του ενώ μόλις έχει ξύσει το αυτάκι του με το δάχτυλό του και δεν ξερνάς; Είσαι ερωτευμένη και μάλλον δεν περίμενες εμάς για να στο πούμε!

Έχεις έντονη εφίδρωση
Αν νιώθεις να ιδρώνεις έντονα είτε δεν έχετε ανάψει τον κλιματισμό στο γραφείο, είτε είσαι ερωτευμένη. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν είμαστε ερωτευμένοι παρουσιάζουμε συμπτώματα που συνδέονται με το στρες, όπως η εφίδρωση ή η ζαλάδα. Για αυτό πριν τσεκάρεις τα επίπεδα σιδήρου σου, ρώτα την καρδιά σου.

Αγαπάς όλες του τις παραξενιές
Ας το παραδεχτούμε. Αυτά είναι που τον κάνουν μοναδικό. Όπως και οι δικές σου στα μάτια του. Βρίσκεις για παράδειγμα πολύ γλυκό το γεγονός ότι όταν μιλάει στο τηλέφωνο ζωγραφίζει σπιτάκια ακόμα και πάνω σε χαρτοπετσέτες; Τότε ναι, είσαι ερωτευμένη! 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιρίνα Σάικ
Ιρίνα Σάικ: «Πιστεύω στον γάμο»
Στη Γαλλία τα sites γνωριμιών το κάνουν αλλιώς
Back to top