7 ανησυχητικά σημάδια ότι το αγόρι σου θέλει να σε ελέγχει
© freestocks.org/ Unsplash

7 ανησυχητικά σημάδια ότι το αγόρι σου θέλει να σε ελέγχει

Πρόσεξέ τα όσο είναι ακόμα νωρίς
  • A-
  • A+
Σημάδια που πρέπει να προσέχεις μέσα σε μια σχέση όταν ο άλλος προσπαθεί να σε ελέγχει.

Ίσως δεν έχεις προσέξει τα σημάδια που δείχνουν ότι το αγόρι σου προσπαθεί να σε ελέγχει. Ίσως πάλι τα έχεις δει αλλά πιστεύεις ότι απλά του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες -για τα πάντα. Οι άντρες που θέλουν να έχουν τον έλεγχο, είναι πολύ έξυπνοι και καμουφλάρουν τη συμπεριφορά τους τόσο καλά που όταν πια το καταλαβαίνεις, έχεις ήη εγκλωβιστεί συναισθηματικά και δυσκολεύεσαι να απομακρυνθείς. Δες όσο είναι νωρίς τα σημάδια...

1. Χάνεις τους φίλους σου

Μία από τις πιο βασικές κινήσεις κάποιου που θέλει να σε ελέγχει είναι να σε απομακρύνει από συγγενείς και φίλους. Ίσως σε πείθει να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο μόνο μαζί του. Μπορεί να δείχνει στεναχωρημένος και μελαγχολικός όταν κανονίζεις με άλλους ή να βρίσκει μονίμως δικαιολογίες για να μην βγαίνετε με τους φίλους σου. Το πιο εύκολο για εκείνον είναι να σε πιέσει να μετακομίσεις σε άλλη πόλη, μακριά από τους ανθρώπους του κύκλου σου.

2. Σε διατάζει

Σκέψου αν σου λέει συχνά «δεν θέλω να φοράς αυτά τα ρούχα», «δεν θέλω να βγαίνεις μόνη σου με τους φίλους σου», «δεν θέλω να μιλάς με την τάδε», «δεν θέλω να κάνεις μεταπτυχιακό», «δεν θέλω να αλλάξεις δουλειά». Οι εντολές του σχετίζονται με το τι θέλει εκείνος και όχι εσύ. Πρόσεξέ το.

3. Σε τσεκάρει συνέχεια

Όταν απαιτεί από σένα να μην αργείς να σηκώσεις το τηλέφωνο, να απαντάς αμέσως, να του στέλνεις φωτογραφία από εκεί που βρίσκεσαι, να επιβεβαιώνει η παρέα σου επιτόπου ότι βρίσκεστε μαζί και άλλα τέτοια, να ξέρεις ότι δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά. Ίσως σκέφτεσαι ότι είναι γλυκό που ζηλεύει και ανησυχεί για σένα, αλλά όσο το επιτρέπεις η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

4. Σε κάνει να νιώθεις ενοχές

Νιώθεις ενοχές που έχεις και άλλα ενδιαφέροντα πέρα από εκείνον; Δεν θα έπρεπε. Συνήθως δεν στο λένε ευθέως, αλλά μπορεί να υπαινιχθούν ότι ακύρωσαν κάτι ενδιαφέρον για να είναι μαζί σου και εσύ φεύγεις ή ότι δεν αισθάνονται καλά αλλά δεν πειράζει θα την παλέψουν, κτλ. Στο τέλος βρίσκεσαι να ακυρώνεις τα σχέδιά σου και να νιώθεις ένοχη. Φυσικά μπορεί να συμβεί μια στο τόσο, αλλά αν γίνεται συχνά καλύτερα να είσαι υποψιασμένη.

5. Σε μειώνει

Οι άντρες αυτού του είδους έχουν την ανάγκη να εξαρτάσαι από αυτούς ολοκληρωτικά. Τόσο οικονομικά, όσο και συναισθηματικά. Αν μειώνει την οποιαδήποτε κίνηση ή πρωτοβουλία σου, αν σε αποτρέπει από το να κυνηγήσεις μια καλύτερη θέση ή δουλειά, αν σε κάνει να νιώθεις άχρηστη και υπαινίσσεται ότι πρέπει να είσαι ευγνώμων που έχεις εκείνον, τότε η πιθανότητα να σε χειραγωγεί είναι πολύ μεγάλη.

6. Αποφασίζει αντί για εσένα

Είναι πολύ χαριτωμένο όταν είσαι αναποφάσιστη να σε βοηθάει το αγόρι σου, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να αποφασίσει χωρίς να σε ρωτήσει. Αν διαλέγει εκείνος τι θα φοράς, τι θα τρως ή πώς θα διαχειρίζεσαι το χρόνο σου, είναι πρόβλημα.

7. Τον δικαιολογείς στους φίλους σου

Ένας καλός σύντροφος δεν χρειάζεται να τον υπερασπίζεσαι στους φίλους σου. Αν ο κύκλος σου σε νοιάζεται πραγματικά και σε βλέπει ευτυχισμένη δεν θα έχει πρόβλημα μαζί του. Αν όμως βλέπουν πράγματα που εσύ αγνοείς και σε κάθε συζήτηση καταλήγεις να λες πράγματα όπως «δεν τον ξέρεις όπως εγώ, στην πραγματικότητα είναι πολύ γλυκός», ή «τον έχετε παρεξηγήσει, κατά βάθος είναι ψυχούλα», κτλ κάτι δεν πάει καλά.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Η τάση του dating στην εποχή του κορωνοϊού
Αποκάλυψη: Η τάση του dating στην εποχή του κορωνοϊού
Back to top