6 τρόποι να λήξεις ένα κακό πρώτο ραντεβού
© StockSnap

6 τρόποι να λήξεις ένα κακό πρώτο ραντεβού

Για να μην χαραμίζεις ούτε τον χρόνο σου, ούτε την ψυχική σου υγεία
  • A-
  • A+
Τρόποι να τελειώσεις ευγενικά και ανώδυνα ένα κακό πρώτο ραντεβού

Εκτός κι αν είσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου ή αρνείσαι να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, οι πιθανότητες είναι ότι έχεις βγει – και ότι θα ξαναβγείς – ένα πολύ κακό πρώτο ραντεβού. Τι σημαίνει κακό ραντεβού; Στην καλύτερη περίπτωση, το άτομο που έχεις βγει είναι βαρετό ή εντελώς αταίριαστο με εσένα και τα θέλω σου. Σε μία χειρότερη περίπτωση, είναι κάποιος αγενής, επικριτικός ή ακόμα και πιεστικός τύπος.

Πώς λήγεις σύντομα ένα τέτοιο ραντεβού; Ειδικά όταν είσαι πιο συνεσταλμένος άνθρωπος και δεν θέλεις να πληγώσεις τα αισθήματα του άλλου – ακόμα κι αν πρόκειται για κάποιον που δεν αξίζει την ευγένειά σου -, αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύ δύσκολο, κυρίως λόγω του θάρρους που πρέπει να βρεις, αλλά και των τύψεων που θα σε κυνηγάνε μετά.

Κατ’ αρχάς, πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι ο χρόνος σου είναι πολύτιμος και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θυσιάζεις την δική σου ψυχική ηρεμία, προκειμένου κάποιος άλλος να μη νιώσει άσχημα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι αγενής. Υπάρχουν εύκολα, ανώδυνα – και για εσένα και για το ραντεβού σου – και ευγενικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, ώστε να λήξεις ένα κακό ραντεβού.

Φτιάξε από πριν ένα πλάνο διαφυγής
Ναι, δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι, αλλά ένα ραντεβού με έναν άνθρωπο που γνωρίζουμε ελάχιστα μπορεί πάντα να πάει στραβά. Φρόντισε να πάτε για κάτι δυνάμει σύντομο, όπως για έναν καφέ ή ένα ποτό, και απόφυγε εξόδους μεγαλύτερης διάρκειας, όπως δείπνο, συναυλίες, παραστάσεις και σινεμά. Για επιπλέον σιγουριά φρόντισε να έχεις υπονοήσει εξαρχής ότι ίσως χρειαστεί να φύγεις νωρίς, είτε λόγω κάποιας δουλειάς, είτε γιατί έχεις πρωινό ξύπνημα.

Πάρε μόνο ένα ποτήρι
Ή κούπα, ανάλογα το πού θα πάτε. Ακόμα κι αν λαχταράς πολύ ακόμα ένα ποτήρι κρασί ή μία κούπα καφέ, συγκρατήσου. Το να παραγγείλεις δεύτερο γύρο από ό,τι πίνεις δεν θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο την αύξηση της διάρκειας του ραντεβού, αλλά θα δώσει την αίσθηση και στον άλλον άνθρωπο ότι περνάς καλά και δεν θέλεις ακόμα να τον αποχωριστείς.

Πλήρωσε το μερίδιό σου
Οι περισσότεροι τείνουν να θεωρούν ότι αν σε κεράσουν μετά τους χρωστάς κάτι, με αυτό το κάτι να είναι τουλάχιστον ένα ακόμα ραντεβού. Επιπλέον, αν ζητήσεις πρώτη τον λογαριασμό θα περάσεις εμμέσως το μήνυμα ότι θες το ραντεβού να λήξει.   

Προσποιήσου ότι κάτι προέκυψε
Το ψέμα δεν θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη σου επιλογή, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι σαν ο άλλος με τη συμπεριφορά του να σου ζητάει να πεις ψέματα. Το πιο διακριτικό που μπορείς να κάνεις είναι να πας στην τουαλέτα και όταν επιστρέψεις να πεις ότι έλαβες μία κλήση και πρέπει «δυστυχώς» να φύγεις.

Μην πεις τίποτα που να υποδηλώνει μέλλον
Αυτό δεν σημαίνει μόνο το προφανές, δηλαδή το να μην μιλήσεις για μελλοντικά ραντεβού ή μελλοντικά μεταξύ σας σχέδια όποιου τύπου. Σημαίνει και το να αποφύγεις απλές, μικρές, αλλά και επικίνδυνες φράσεις, όπως «Τα λέμε» και «Θα τα πούμε».

Να είσαι ειλικρινής
Όπως είπαμε και πριν, αν μπορείς να είσαι ειλικρινής τότε επίλεξε να είσαι ειλικρινής. Δεν εννοούμε φυσικά να πάρεις τον άλλον από τα μούτρα και να του πεις ό,τι σε ενοχλεί πάνω του. Πες του ευγενικά ότι θέλεις να φύγεις και ότι χάρηκες που τον γνώρισες, αλλά δεν θεωρείς ότι έχετε μέλλον.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα ζευγάρι από τη Βιρτζίνια που έγινε γνωστό για την ιδιαίτερη πρόταση γάμου τους
Χάσανε το ταξίδι στο Παρίσι αλλά βρήκε λύση για την πρόταση γάμου
Back to top