@photoripey, Ibrahim Rifath / Unslpash
@photoripey, Ibrahim Rifath / Unslpash

Να γιατί δεν πρέπει να πας ταξίδι με το αγόρι σου

Και γιατί στις εξορμήσεις σου στο εξωτερικό είναι καλύτερο να έχεις μαζί τις φίλες σου
  • A-
  • A+
Γιατί είναι καλύτερο να επιλέξεις την κολλητή σου φίλη αντί για το αγόρι σου ως συντροφιά στο επόμενο ταξίδι που θα κάνεις.

Ο θυμόσοφος λαός λέει, «Αν δε φας, αν δεν πιεις και αν δεν κοιμηθείς, δεν μπορείς να πεις ότι γνωρίζεις πραγματικά κάποιον» και η κατ’ εξοχήν συνθήκη όπου συμβαίνουν και τα τρία μαζί είναι ένα ταξίδι.

Από μόνα τους ταξίδια, ειδικά εκείνα στο εξωτερικό, είναι μία στρεσογόνα διαδικασία, τουλάχιστον μέχρι να φτάσεις στον τελικό προορισμό. Κάνε όλα σου τα ρούχα μικροσκοπικά κουβαράκια για να χωρέσουν στη χειρασποκευή, έτσι ώστε να είσαι το ίδιο μικρό fashion icon που είσαι στην έδρα σου και στην πόλη που πας να εξερευνήσεις, χωρίς να δώσεις έξτρα λεφτά για βαλίτσα. Γέμιζε όλα τα μικρά μπουκαλάκια με σαμπουάν, conditioner, κρέμες και λοιπά καλλυντικά. Πέρασε την -  μερικές φορές - εξευτελιστική διαδικασία του security control. Ξεψείρισε κάθε online ταξιδιωτικό οδηγό για να το ζήσεις σαν λόκαλ. Βρες δρομολόγια μετρό και λεωφορείων σε μία πόλη της οποίας τους ρυθμούς αγνοείς.

Και τώρα σκέψου να τα κάνεις όλα αυτά με τον αγαπημένο σου. Δε λέω, είναι συναρπαστικό, ειδικά τον πρώτο καιρό που είσαι πολύ ερωτευμένη, να μοιράζεσαι μία τέτοια εμπειρία με το αγόρι σου. Αν εξετάσεις ωστόσο το ζήτημα εντελώς ανάποδα, θα δεις ότι ειδικά τον πρώτο καιρό που είσαι πολύ ερωτευμένη, ένα ταξίδι μαζί του μπορεί να σου δημιουργήσει stress που να ξεπερνά εκείνο της Winona Rider στην 1η σεζόν του Stranger Things και ακόμα χειρότερα να φέρει τριγμούς στη σχέση σας. Συνεπώς πριν κλείσεις τα εισιτήρια, σκέψου ξανά και θυμήσου πόσο τέλεια πέρασες σε εκείνες τις διακοπές στο Παρίσι με την κολλητή σου, χωρίς άγχος, αμήχανες και άβολες στιγμές, τσακωμούς.

ΑΓΟΡΙ VS ΦΙΛΗ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ

Τι έχεις; Τίποτα!

Είναι γεγονός. Δεν είμαστε ρομπότ (ακόμα), έχουμε συναισθήματα. Τις περισσότερες φορές βγάζουν νόημα, αλλά υπάρχουν και άλλες που οι αντιδράσεις μας εξαιτίας τους είναι εντελώς παράλογες. Στις διακοπές ο ενθουσιασμός μας παράλληλα με ένα μικρό άγχος για την οργάνωση που απαιτείται, μπορεί να μεγεθύνει υπάρχουσες ανασφάλειες και να τριγκάρει συναισθήματα που νόμιζες ότι έχεις βάλει καλά για ύπνο. Επίσης, δυστυχώς σε αυτές τις συνθήκες επιφορτίζουμε τους εαυτούς μας με το βάρος της ευθύνης «να περάσουμε φανταστικά», να μη χαλάσει τίποτα τις διακοπές μας, όποτε είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο με την παραμικρή αναποδιά να κρασάρεις.

Με το αγόρι: Μπορεί να κάνει ένα αστείο που δε το εννοεί, μπορεί να μη βολεύεται στο κρεβάτι του ξενοδοχείου και όλο το βράδυ να σου έχει γυρισμένο πλευρό κι έτσι να μην κάνετε την αγκαλιά που έχεις συνηθίσει όταν κοιμάστε μαζί, ακόμα χειρότερα μπορεί η συνθήκη να μην τον εμπνέει για να κάνετε σεξ. Αποτέλεσμα; Εσύ στραβώνεις, αλλά παράλληλα δε θες και να χαλάσεις την ατμόσφαιρα. Έτσι καταλήγεις να σε ρωτάει τι έχεις – γιατί χαζός δεν είναι – εσύ να μη λες, γιατί πιστεύεις ότι οι λόγοι για τους οποίους έχεις τσαντιστεί είναι ασήμαντοι – μπορεί να είναι, μπορεί και όχι, οφείλεις όμως να τους επικοινωνήσεις για να ακούσεις και τη δική του οπτική – και στο τέλος καταλήγετε σα στριπάκι από τα Ancient Memes.

 

 

Με τη φίλη: Αν η φίλη κάνει ένα αστείο που δεν το εννοεί, μπορείς αμέσως να της πεις «Αμάν μωρή» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τσακωθείτε, το να σου γυρίσει πλευρό στο κρεβάτι είναι το αναμενόμενο, βολεύεται δε βολεύεται και αν ένα βράδυ δεν έχει όρεξη να ξενυχτήσετε συζητώντας υπάρχει και το σκρολ στο Instagram.

Η τουαλέτα

Κοινή, σιωπηλή παραδοχή. Αν κάτι αγχώνει ειδικά εμάς τα κορίτσια στα ταξίδια με το αμόρε, είναι το πώς θα παραμείνουμε ντελικάτες χωρίς να ακουστεί κάτι από αυτή την ιδιαίτερη και συνάμα ιερή προσωπική μας στιγμή παραέξω. Υπάρχουν δεκάδες tips, τα έχεις δοκιμάσει ήδη από την πρώτη φορά που έμεινες σπίτι του, θεωρείσαι πια βετεράνος του ζητήματος. Τα ταξίδια όμως είναι γνωστό ότι μπορούν να ξεσυντονίσουν τη μέχρι τώρα εύρυθμη λειτουργία του εντέρου μας. Είσαι σε ένα ανοίκειο περιβάλλον, αυτό αρκεί για να μπλοκάρεις. Πόσο μάλλον όταν έχεις κλείσει το πιο μικροσκοπικό δωμάτιο, όπου η τουαλέτα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κρεβάτι στο οποίο αράζει ο αγαπημένος σου.

 

 

Με το αγόρι: Αποχαιρέτα την ανακούφιση που χάνεις. Πρήξιμο, που οδηγεί σε κακή διάθεση και σε κάνει να αισθάνεσαι χάλια μέσα στα αγαπημένα σου ρούχα. Καμία προθυμία για σεξ. Εκνευρισμός που ο άλλος αγνοεί πού οφείλεται και μπορεί να οδηγήσει σε τσακωμούς χωρίς λόγο. Αποτυχία.

Με τη φίλη: Δεν είμαστε τόσο κάφροι όσο είναι τα αγόρια όταν πρόκειται για το παραπάνω ζήτημα, ωστόσο υπάρχει μία κατανόηση. Μία αλληλεγγύη θα λέγαμε καλύτερα. Είναι πιο εύκολο να εξηγήσεις στη φίλη σου γιατί προτιμάς να πιεις καφέ στο δωμάτιο πριν ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σας στην πόλη, ή να συζητήσετε ποια επείγει περισσότερο να επισκεφτεί την τουαλέτα και ποια μπορεί να περιμένει. 100% επιτυχία!

Τα ξέρω όλα

Στα ταξίδια, ειδικότερα σε αυτά που είστε δύο, πάντα ο ένας υπερέχει στη διαχείριση του χάρτη, στην οργάνωση των δραστηριοτήτων της ημέρας, είναι καλός στο να βρίσκει τα πιο trendy μαγαζιά της περιοχής, απομνημονεύει διαδρομές. Πώς θα μπορούσε αυτό να γίνει σημείο τριβής; Εύκολα. Αν επαναπαυθείς στο γεγονός ότι ο άλλος είναι καλύτερος από εσένα στο κομμάτι αυτό, υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα να τον κουράσεις και να μην αντέχει για τις 5 μέρες που θα είστε μαζί να είναι υπεύθυνος της πλοήγησής σας. Το άλλο σενάριο πάλι, είναι εσύ να προσπαθείς να συνεισφέρεις, αλλά ο άλλος να αποφασίζει ότι ξέρει καλύτερα και να σε αποκλείει από το να ασχοληθείς με τους χάρτες ή με το πού θα φάτε την επόμενη μέρα.

Με το αγόρι: Και στα δύο σενάρια είναι πολύ πιθανό να αποκαλυφθούν πράγματα για τους χαρακτήρες σας που δεν είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε, πολύ περισσότερο βρισκόμενοι σε μία ξένη χώρα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση και μάλλον κάτω από τον Πύργο του Άιφελ δεν είναι η καταλληλότερη τοποθεσία.

 

 

Με τη φίλη: Συνήθως τους φίλους μας τους γνωρίζουμε καλά, κατά συνέπεια έχουμε μία ιδέα για το πώς μπορεί να συμπεριφερθούν. Αν υποθέσουμε ωστόσο είτε ότι είναι η πρώτη φορά που πας ταξίδι στο εξωτερικό με τη συγκεκριμένη φίλη, είτε ότι κάπως ξεχνιέται και γίνεται πιο παρεμβατική ή μαλθακή αντίστοιχα, απ’ ό,τι ενδείκνυται, μπορείς πάντα να εξωτερικεύσεις πιο εύκολα το παράπονό σου. Ακόμα, αν αυθόρμητα σηκώσεις τον τόνο της φωνής σου λίγο παραπάνω για να κάνεις το point σου, φίλες είστε, σε πέντε λεπτά θα γελάτε και πάλι, ενώ με το αγόρι τα δάκρυα, είναι κάπως σιγουράκι.  

To shopping

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν στα ταξίδια μαζί τους ολόκληρες άδειες βαλίτσες για να τις γεμίσουν εκεί. Τους ζηλεύουμε, αλλά κι εμείς, ακόμα κι αν έχουμε αφήσει απλά ένα μικρό θηκάκι στην χειραποσκευή μας να γεμίσουμε, το shopping μας θα το κάνουμε. Αυτό προϋποθέτει πολύ περπάτημα, έρευνα, αναζήτηση του μεγαλύτερου vintage παζαριού της πόλης, συνδυασμό μετρό, λεωφορείου και τραμ για να φτάσεις σε εκείνο το κατάστημα με τα φανταστικά φυτικά καλλυντικά.

 

 

Με το αγόρι: Boys will be boys. Η διαδικασία σίγουρα θα τον κουράσει. Θα υπάρξει αυτή η στιγμή που θα στέκεται αμίλητος, ενώ εσύ αναζητάς το ιδανικό μαύρο τζιν ανάμεσα σε δέκα μαύρα τζιν. Θα σε περιμένει απ’ έξω από το κατάστημα καλλυντικών κόβοντας πάνω – κάτω βόλτες νευρικά. Μπορεί να σου πετάξει και κανένα «Καλά, ακόμα;» , δηλαδή την πιο εξοργιστική ατάκα στον κόσμο. Αντιδράσεις που για ακόμα μία φορά μπορεί να οδηγήσουν σε τσακωμό. Βέβαια εδώ υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις. Αν είστε αρκετά κουλ, μπορεί εκείνος όσο εσύ ψωνίζεις να κάνει μία άλλη δραστηριότητα που τον ευχαριστεί.

Με τη φίλη: Εδώ όμως;! Μαγεία. Είναι ο κοινό σας σκοπός, αυτό που σας ενώνει, μπορεί να είναι και ο λόγος που επιλέξατε μία συγκεκριμένη πόλη. Το shopping με τη φίλη είναι πάντα η πιο ευχάριστη δραστηριότητα που μπορεί να βιώσει κανείς εντός και εκτός έδρας. Τι πιο όμορφο να ανακαλύπτετε τα βιντατζάδικα μιας ξένης πόλης παρέα, να δοκιμάζετε και να δίνετε στιλιστικές συμβουλές η μία στην άλλη, να κολλάς λεφτά στην κολλητή σου για να πάρει αυτό το φοβερό σακάκι που ερωτεύτηκε και ξέρει ότι δε θα βρει πουθενά αλλού, αλλά δεν είχε υπολογίσει στο μπάτζετ; Υπέροχο.

Φυσικά και αξίζει να πας με το αγόρι σου διακοπές. Απλά ίσως πρέπει πρώτα να δώσεις αρκετό χρόνο στη σχέση έτσι ώστε να καλλιεργηθεί η απαραίτητη οικειότητα. Και να θυμάσαι, όσο πιο πολύ είσαι ο εαυτός σου όταν είσαι μαζί του, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, τόσο πιο όμορφα θα περάσετε στο πρώτο σας ταξίδι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσες φιλίες μπορούμε να αντέξουμε στη ζωή
Back to top