Μίλα μου βρόμικα: Πώς θα διαχειριστώ την επαγγελματική πίεση;

Μίλα μου βρόμικα: Πώς θα διαχειριστώ την επαγγελματική πίεση;

Έχω αντιληφθεί την αδυναμία μου, αλλά δεν ξέρω τη λύση
  • A-
  • A+
Μίλα μου βρώμικα reloaded με την Τζένη Μελιτά: Έχω αδυναμία στο να διαχειριστώ την επαγγελματική πίεση/εκμετάλλευση

Αγαπητό Μανεκέν! Ίσως σε απογοητεύσω, αλλά εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι ερωτικό. Έχω αδυναμία στο να διαχειριστώ την επαγγελματική πίεση/εκμετάλλευση. Είμαι μόλις 23, στα ξεκινήματα, και, αλήθεια, ενώ θα έπρεπε σε πολλά να πω «ε, δεν θα σκάσω», σκάω άπειρα και κάνω κακό στην ψυχολογία μου χωρίς να πρέπει. Έχω αντιληφθεί την αδυναμία μου, αλλά δεν ξέρω τη λύση. Οι δικοί μου μού λένε με τα χρόνια θα καταλάβεις, αλλά τώρα αυτό δεν μου αρκεί. Σ’ ευχαριστώ και σε φιλώ!

Για πάρτη σου θα τη μετονομάσω τη στήλη από «Μίλα μου βρόμικα» σε «Μίλα μου καθαρά και ξάστερα». Να πω ότι δεν σε νιώθω, θα πω ψέματα. Είμαστε και εμείς οι «υπεύθυνες» στη δουλειά μας, που χαλάμε την πιάτσα. Που αν γίνει μ@λ@&!@, κι ας μη φταίμε, θα τη σκεφτόμαστε 1 βδομάδα μετά. Και αυτό δεν το βρίσκω απόλυτα κακό. Ναι, φροντίζουμε τη δουλειά μας. Νοιαζόμαστε γι’ αυτή. Πού είναι το πρόβλημα; Ποιος εργοδότης δεν θα ήθελε τέτοιους υπαλλήλους; Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να φτάνεις στο σημείο να δέχεσαι προσβολές ή να ζεις σε ένα γενικευμένα ανθυγιεινό εργασιακό περιβάλλον. Θωράκισε τον εαυτό σου. Κάθε φορά που βλέπεις ότι κουβαλάς ξένα βάρη, υπενθύμισέ το στον εαυτό σου. Μία, δύο, τρεις, θα μάθεις. Πες μερικά «όχι» όταν νιώθεις ότι σε πιέζουν αδικαιολόγητα κι αφόρητα, με ευγένεια αλλά «όχι». Μία, δύο, τρεις, θα μπορέσεις. Χτίσε μια σοβαρή και έντιμη επαγγελματική σχέση με το αφεντικό σου και όχι μία σχέση «καλής μαθήτριας- αυστηρού δασκάλου». Μία, δύο, τρεις, θα το καταφέρεις. Αυτό θα πει «με τα χρόνια θα καταλάβεις». Απλά εσύ μπορείς να το εφαρμόζεις μέρα με τη μέρα, μέχρι να δυναμώσεις.


Στείλε κι εσύ γράμμα στην Τζένη στο email info@athensvoice.gr με την ένδειξη «Μίλα μου βρώμικα» ή στο instagram: @melitajenny

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μίλα μου βρόμικα: Είμαι 22 και μου αρέσουν οι μεγαλύτεροι
Μίλα μου βρόμικα: Είμαι 21, έχω σχέση ένα χρόνο και ζηλεύω πολύ
Back to top