Ερωτευτήκατε το καλοκαίρι; Πώς να μείνετε για πάντα μαζί
© Karen Warfel / Pixabay

Ερωτευτήκατε το καλοκαίρι; Πώς να μείνετε για πάντα μαζί

Μερικές συμβουλές για να κρατήσετε τη φλόγα αναμμένη (μακάρι και για πάντα)
  • A-
  • A+
10 συμβουλές ώστε ο καλοκαιρινός έρωτας να εξελιχτεί σε κάτι μονιμότερο και να γίνει μια υγιής ρομαντική σχέση.

Ερωτευτήκατε το καλοκαίρι και περάσατε τέλεια και καταπληκτικά και αξέχαστα! Είπατε μέχρι και τα πρώτα «σ’ αγαπώ σας». Στις διακοπές όλα είναι εύκολα και απλά, τα έχει πει και η Μαρινέλλα: λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι σου. Η επιστροφή σας στην πόλη αλλάζει τελείως το σκηνικό, και ένας dj θα έβαζε για μουσική υπόκρουση Ρουβά και «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».

Αν επιθυμείτε να ανθίσουν ο έρωτας και το ρομάντσο σας και σε αστικό περιβάλλον, απαιτείται λίγη δουλίτσα. Μη φαντάζεστε κάνα μεγάλο κόπο, μιλάμε για πράγματα που, άμα τον θέλεις τον άλλον, προκύπτουν αβίαστα, μη σου πω και με μεγάλη χαρά.

01. Περάστε χρόνο μαζί, μην αρκείστε στα μηνύματα στο κινητό ή στα social media
Δεδομένο, ο έρωτας φουντώνει όταν κοιτάς, ακούς και αγγίζεις τον άλλον. Είστε ακόμα στην αρχή της γνωριμίας σας, οπότε έχετε να πείτε πολλά και συναρπαστικά, να γνωριστείτε καλύτερα. Όταν θα περάσουν τα χρόνια, θα θυμάστε τα πρώτα ραντεβού και θα νιώθετε απίστευτη γλύκα και νοσταλγία. Ναι, οι δουλειές και οι υποχρεώσεις τρέχουν, αλλά εξασφαλίστε ποιοτικό χρόνο για τη σχέση σας.

02. Όταν είστε χωριστά, στείλτε mail ή γλυκά μηνυματάκια
Κάποιες ώρες της ημέρας αναγκαστικά θα είστε χώρια. Όμως δείξτε στον άλλον ότι τον σκέφτεστε. Διατηρήστε επαφή με γλυκά μηνυματάκια, ωστόσο μην το παρακάνετε, μη γίνεστε κολτσίδα. Όσο και αν τον/την σκέφτεστε συνεχώς (τι γλυκό), μην υπερβάλλετε. Και σίγουρα δείξτε κατανόηση, αν ο άλλος είναι πραγματικά πολυάσχολος.

03. Βρείτε κοινά χόμπι
Βρείτε τα κοινά σας ενδιαφέροντα και ξεκινήστε κάτι μαζί, είτε αυτό είναι το τρέξιμο, είτε το γυμναστήριο, είτε ένα μάθημα χορού, είτε η ανακάλυψη νέων εστιατορίων. Το να κάνετε πράγματα που ευχαριστούν και διασκεδάζουν και τους δύο σας θα δημιουργήσει ευχάριστες κοινές εμπειρίες, γεγονός που δένει τα ζευγάρια.

04. Πηγαίνετε εκδρομούλες τα σαββατοκύριακα
Αν σας το επιτρέπουν τα οικονομικά και οι υποχρεώσεις σας, οργανώστε εκδρομές τα σαββατοκύριακα. Πηγαίντε σε μέρη που δεν έχετε ξαναπάει, εξερευνήστε τα και διασκεδάστε.

05. Surprise!
Κάντε στον νέο σύντροφό σας εκπλήξεις, από το να του πάρετε ένα δωράκι μέχρι να κλείσετε τραπέζι στο αγαπημένο του εστιατόριο ή να οργανώσετε μια εκδρομούλα (δες το 04).

06. Μιλήστε με ειλικρίνεια
Η καλή επικοινωνία είναι η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία. Μην κρύβετε τις επιθυμίες, τις ανάγκες, τα άγχη, τους φόβους σας. Επίσης, αν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα, φροντίστε να το επιλύσετε άμεσα με συζήτηση και μην το αφήσετε να χρονίσει. Έτσι θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις εμπιστοσύνης και το συναισθηματικό δέσιμο.

07. Ακούστε τον άλλον
Έχετε να πείτε πολλά, σίγουρα, αλλά και ο άλλος έχει να σας πει πολλά. Μάθετε να ακούτε. Ένας καλός ακροατής διαθέτει κατανόηση, μια ιδιότητα που εκτιμάται από όλους.

08. Κάντε τον άλλον να νιώθει άνετα
Στην αρχή μιας σχέσης, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν αμήχανες και άβολες στιγμές. Μην αφήνετε τον άλλον να νιώθει αμήχανος ή ατζαμής. Δείξτε κατανόηση, βγάλτε τον από την όποια δύσκολη θέση επιστρατεύοντας το χιούμορ σας και κάντε τον να νιώσει οικειότητα μαζί σας.

09. Γνωρίστε τον σύντροφό σας από αυτά που δεν λέει
Μεγάλο μέρος της επικοινωνίας στηρίζεται όχι στον λόγο αλλά στη γλώσσα του σώματος. Μάθετε τον άλλο, τις ανάγκες, τις αδυναμίες, τις επιθυμίες του, μέσα από τον τόνο της φωνής του, τη στάση του σώματος, τις χειρονομίες ή τα αγγίγματα.

10. Κάντε σεξ
Η ερωτική επαφή φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά από κάθε άλλη κίνηση. Το σεξ, τα φιλιά, οι αγκαλιές είναι δέσιμο, επικοινωνία, στοργή,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εσύ ξέρεις τι είναι τα butt plugs;
Εσύ ξέρεις τι είναι τα butt plugs;
Back to top