βρεφική κολύμβηση (baby swimming)
© Yan Krukov / Pexels
Σχεσεις

Τα οφέλη του baby swimming για τους γονείς και το μωρό

Δοκίμασα τη βρεφική κολύμβηση και δεν θα μπορούσα να μην την προτείνω. Μια υπέροχη δραστηριότητα για βρεφάκια που μόνο θετική εμπειρία μπορεί να είναι.

How are you mum: Μιλάμε για τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης (baby swimming) για τους γονείς και τα μωρά.

Ως μαμά 3 παιδιών μπορώ να πω με σιγουριά πως το να έχεις ένα βρέφος στο σπίτι είναι ένα πραγματικό challenge. Δεν ήταν λίγες οι φορές που σαν μωρομάνα ένιωθα να με «τρώει» η ρουτίνα της καθημερινότητας. Γιατί, κακά τα ψέματα, με ένα μωρό μπορεί να μην υπάρχει ούτε ένα λεπτό μέσα στη ημέρα που να βαρεθείς, αλλά την ρουτίνα την νιώθεις στο πετσί σου. Ανάμεσα στους θηλασμούς, στα αλλάγματα πάνας, στα νανουρίσματα και στα κλάματα, νιώθεις ότι θέλεις κάπου κάπου να ξεφεύγεις.

Οι επιλογές για διασκέδαση εκτός σπιτιού με ένα μωρό είναι ελάχιστες. Μία βόλτα με το καρότσι ίσως και λίγη κούνια στο πάρκο της γειτονιάς σου. Τα τελευταία χρόνια όμως το baby swimming ήρθε και έκανε πολλές μαμάδες, μπαμπάδες και τα μωρά τους να βγουν από το σπίτι και να αλλάξουν τις συνήθειές τους.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το μωρό σου ήταν για 9 μήνες μέσα στη μήτρα, που σημαίνει ότι είναι απόλυτα εξοικειωμένο με το υγρό στοιχείο. Άρα μην έχεις ούτε τον παραμικρό φόβο του πώς θα νιώσει το μικρό σου μέσα στο νερό. Επίσης, στην πλειοψηφία τους τα μωράκια λατρεύουν το μπάνιο γιατί τα κάνει να αισθάνονται όμορφα και τα χαλαρώνει.

Τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε, κάποια από τα οποία είναι η μυοσκελετική ανάπτυξη και ανάπτυξη κινητικών ικανοτήτων του βρέφους, η αρμονική διέγερση των αισθήσεων όπως και οι δυνατοί δεσμοί που δημιουργούνται μεταξύ των γονιών και του μωρού.

Από την πλευρά των γονιών είναι ένας όμορφος τρόπος να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί με το μωρό τους, ενώ χαρακτηριστικό είναι το δέσιμο που ενισχύεται ανάμεσα στον μπαμπά ή στην μαμά και στο μωρό κατά την διάρκεια του «μαθήματος». Επίσης, είναι ένας τρόπος να κοινωνικοποιηθούν αφού η περίοδος που μένεις κλεισμένος με το μωρό στο σπίτι είναι αρκετά μεγάλος. Σκέψου ότι στην πισίνα θα βρεις κι άλλους γονείς με μωρά που έχουν ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες με εσένα, θα ανταλλάξετε απόψεις και θα βρείτε κάποιον να σας καταλαβαίνει όταν του λέτε για τις ατελείωτες άυπνες νύχτες που περνάτε σαν νέος γονιός!

Last but not least, ας μην ξεχνάμε πως ο χρόνος που περνάει ένας γονιός με το μωρό του στην πισίνα είναι απαλλαγμένος από κάθε είδους οθόνη, κινητό, υπολογιστή που σημαίνει ότι είναι ολοκληρωτικά εκεί!

Αυτό από μόνο του είναι ένας λόγος να σε πείσω να δοκιμάσεις το baby swimming.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice