Μίλα μου βρόμικα: Οτιδήποτε γίνεται λάθος στο γραφείο, φταίω εγώ

Είμαι στα όρια του να παραιτηθώ. Πες μου τι να κάνω.

Μίλα μου βρόμικα reloaded με την Τζένη Μελιτά: Οτιδήποτε γίνεται λάθος στο γραφείο, φταίω εγώ. Είμαι στα όρια του να παραιτηθώ. Πες μου τι να κάνω.

Ήθελα πραγματικά τόσο καιρό να σου στείλω, για να σε ρωτήσω τη γνώμη σου. Οτιδήποτε και αν γίνεται λάθος στο γραφείο, φταίω εγώ. Ακόμη και όταν λείπω, πάλι θα με πάρουν να μου πουν πως κάτι δεν έγινε σωστά και γι’ αυτό, μάντεψε, πάλι εγώ θα φταίω. Είμαι γραμματέας σε ένα ιατρείο (η πρώτη μου δουλειά) και είμαι ήδη στα όρια του να παραιτηθώ. Σε παρακαλώ πολύ, πες μου τι να κάνω. Δεν με παίρνει να τους μιλήσω κι άσχημα και συνεχώς δέχομαι όλα τα παράπονά τους. 

Η κατάσταση, που μου περιγράφεις, είναι απλά απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει σε ένα νέο άνθρωπο που μόλις έχει μπει στον επαγγελματικό στίβο, γεμάτο όνειρα και στόχους. Σε κανέναν επαγγελματία δεν αξίζει, δηλαδή. Ο εργαζόμενος δεν είναι ο σάκος του μποξ του εκάστοτε εργοδότη. Το έχω ξαναπεί. Στην πρώτη μου δουλειά ως ασκούμενη δικηγόρος, ήθελα να παραιτηθώ από τη δεύτερη ημέρα. Τελικά, έκατσα 6 μήνες και κάθε μέρα υπέφερα. Φύγε! Αυτό θα σου έλεγα. Αν έχεις ανάγκη τα χρήματα, ξεκίνα χθες να ψάχνεις για άλλο γραφείο και, μόλις το βρεις, φύγε μακριά! Δεν αξίζει να σου τσαλαπατούν την αξιοπρέπεια. Εννοείται πάντα μπορείς να κάνεις και καταγγελία πριν φύγεις, ώστε αυτή η κατάσταση να μη διαιωνίζεται πλέον.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice