Η Τζένη Μελιτά
Η Τζένη Μελιτά
Σχεσεις

Μίλα μου βρόμικα: Νέα δουλειά, μετακόμιση και άπειρες υποχρεώσεις

«Η πεποίθηση ότι το να πάρω πτυχίο ήταν το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου διαλύθηκε»

Μίλα μου βρόμικα reloaded με την Τζένη Μελιτά: Πήρα πτυχίο, ξεκίνησα να δουλεύω σε μια επιχείρηση σε ξένη πόλη και μου έχουν πέσει όλες οι υποχρεώσεις μαζεμένες

Τζένη, καλή χρονιά! Εδώ μανεκέν εξωτερικού! Μόλις τελείωσα τη σχολή μου και η πεποίθηση ότι το να πάρω πτυχίο ήταν το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου διαλύθηκε. Ξεκίνησα να δουλεύω σε μια επιχείρηση σε μια ξένη πόλη και μου έχουν πέσει μαζεμένες οι υποχρεώσεις της μετακόμισης και του σπιτιού. Όλες αυτές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με ΕΦΚΑ, εφορία, ασφάλιση και νιώθω ότι βουλιάζω. Βγάζω πολύ λίγη δουλειά κάθε μέρα και ο χρόνος με πιέζει για να είμαι σε όλα εντάξει.

Καλή χρονιά σε σένα και σε όλους τους φανατικούς και μη αναγνώστες αυτής της στήλης. Υγεία, αγάπη, αποδοχή, ελευθερία και σύντομα να επιστρέψουμε στα parties! Για να το δούμε λίγο το θέμα σου από απόσταση. Γιατί, φίλη μου, σε έχεις κολλήσει στον τοίχο και σε κρίνεις τόσο αυστηρά; Πήγες σε ξένη πόλη, βρήκες δουλειά, παλεύεις με το δημόσιο και σου φαίνονται λίγα όλα αυτά; Δώσε στον εαυτό σου, σε παρακαλώ πολύ, μία περίοδο χάρητος για όσο του χρειάζεται, ώστε να εγκλιματιστεί. Η ενήλικη ζωή έχει όλο αυτό το βαρετό κομμάτι της γραφειοκρατίας και οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν ποτέ όπου και να ’σαι, αλλά αν βάζεις κάθε μέρα από ένα μικρό και εφικτό στόχο θα τελειώσεις πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαντάζεσαι, θα βρεις τα πατήματά σου και θα φτιάξεις τη ρουτίνα σου. Και ζήτα βοήθεια. Κανένας μας δεν γεννήθηκε ξέροντας τα πάντα για τον ΕΦΚΑ. Ρώτα φίλους και γνωστούς που έχουν περάσει τα ίδια και μη συσσωρεύεις μέσα σου περιττό άγχος. Άτιμο brain drain, μου παίρνεις τα καλύτερα μανεκέν. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice