Μίλα μου βρόμικα: Οι αδελφός μου φοβάται να πει ότι είναι γκέι

«Νιώθει ότι θα απογοητεύσει τους γονείς μας και φοβάται πολύ την αντίδρασή τους»

Μίλα μου βρόμικα reloaded με την Τζένη Μελιτά: Ο αδερφός μου είναι γκέι, όμως διστάζει να το πει στους γονείς μας παρότι είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι

Τζένηηηηη, αχ Τζένη, σου στέλνω εδώ όχι μόνο για να μοιραστώ το πρόβλημα που με απασχολεί, αλλά για να αποκτήσει το ζήτημα ακόμα περισσότερη ορατότητα. Ο αδερφός  μου είναι γκέι από τότε που τον ξέρω και αρχίσαμε να ενηλικιωνόμαστε μαζί και να επικοινωνούμε. Όμως διστάζει να το πει στους γονείς μας παρότι είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι. Νιώθει ότι θα τους απογοητεύσει και φοβάται πολύ την αντίδρασή τους. Εμένα, που βρίσκομαι στη μέση, με έχει αγχώσει πολύ αυτό γιατί θέλω από τη μία να είναι ο αδερφός μου ευτυχισμένος και από την άλλη οι γονείς μου, που ψυχανεμίζονται την κατάσταση, με ρωτούν συνέχεια για την προσωπική του ζωή. Έχει μεγαλώσει αρκετά ο αδερφός μου, είναι 21, και θέλω να τον δω να παίρνει τη ζωή στα χέρια του.

Αρχικά, να πω ότι χαίρομαι γι’ αυτή την ωραία σχέση που έχετε με τον αδερφό σου και τη ζηλεύω (με την καλή έννοια) και λίγο. Από την άλλη, όμως, ειλικρινά πιστεύω ότι χρειάζεται να το κάνει όταν θα νιώσει ο ίδιος έτοιμος, δυνατός, ανεξάρτητος και προετοιμασμένος. Μπορείτε να κάνετε συζητήσεις, να τον ενθαρρύνεις, αλλά μόνο εκείνος ξέρει στ’ αλήθεια πότε θα το επικοινωνήσει. Δείξ’ του, λοιπόν, εμπιστοσύνη και δώσε του τον χρόνο που χρειάζεται. Εύχομαι στο coming out του να νιώσει την υπερηφάνεια των γονιών σας και μια απόλυτη ασφάλεια με όλους εσάς συμμάχους στις επιλογές του. Αυτό εύχομαι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice