Dawn dating ή ελληνιστί ραντεβού την αυγή. Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της νέας τάσης που θέλει τα ραντεβού πρωινά.
© Maksim Goncharenok / Pexels
Σχεσεις

Ραντεβού την αυγή: η νέα τάση στο dating

Δεν πάμε για ποτάκια, πάμε για τυροπιτάκια!

Dawn dating ή ελληνιστί ραντεβού την αυγή. Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της νέας τάσης που θέλει τα ραντεβού πρωινά.

Όταν μιλούσαμε μέχρι σήμερα για ρομαντικά ραντεβού, σκεφτόμασταν σίγουρα νυχτερινές ώρες και εξόδους για ποτάκια ή φανταζόμασταν δείπνο στο σπίτι με κεριά για να φτιάχνεται ατμόσφαιρα ή συνάντηση σε μέρη με ωραία θέα για να απολαύσουμε χεράκι χεράκι το ηλιοβασίλεμα.

Η νέα τάση θέλει να ψάχνουμε και να βρίσκουμε την αγάπη το πρωί και όχι το βράδυ. Βασικά απαιτεί από μας να είμαστε στο πόδι από τα αχάραγα και να ακολουθούμε μια εναλλακτική ρομαντική ιεροτελεστία. Το ραντεβού μπορεί να περιλαμβάνει πρωινό με τον/την σκορδόπιστο/η ή συνάντηση για τρέξιμο και κολύμπι ή για έξοδο σε μέρη με ωραία θέα για να απολαύσουμε χεράκι χεράκι την ανατολή του ήλιου. Όλα αυτά, φυσικά, αφορούν τα πρώτα ραντεβού, είναι ένα προστάδιο πριν το κανονικό ζετέμ και ό,τι περιλαμβάνει αυτό. Τα dawn datings είναι ένα τσεκάρισμα του άλλου και μας δείχνει αν αξίζει να περάσουμε στα παραδοσιακά ερωτικά βραδινά. Σαν να λέμε ότι αλλάζει ο πρόλογος και η ερώτηση «πάμε για ποτάκι;» γίνεται «πάμε για καφέ;».

Μια έρευνα ανάμεσα σε 1.000 χρήστες εφαρμογών γνωριμιών πιστοποίησε ότι το 51% των ερωτώμενων είχε βγει ραντεβού πριν από τις 10 το πρωί, ενώ το 71% δήλωσε ότι θα εντυπωσιαζόταν αν κάποιος τους ζητούσε πρωινή συνάντηση.

Το dawn dating, το ραντεβού την αυγή, μπορεί να μην ακούγεται ιδιαιτέρως ρομαντικό -ποιος έχει όρεξη για ρομάντσο πρωινιάτικα;-, ωστόσο κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ας δούμε μερικά:

  • Τα πρωινά ραντεβού είναι πιο πρακτικά για όσους έχουν γεμάτο πρόγραμμα. Οι περισσότεροι, στον χρόνο που απομένει μετά το σχόλασμα από τη δουλειά, προσπαθούν να στριμώξουν το γυμναστήριο ή την επίσκεψη στους γονείς ή τα ψώνια από το σούπερ-μάρκετ ή τις κοινωνικές τους επαφές. Με ένα πρωινό ραντεβού δεν χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζουν, να συμβουλεύονται την ατζέντα τους προσπαθώντας να χωρέσουν και μια συνάντηση με το ερωτικό αντικείμενο του πόθου ούτε να θυσιάσουν εκφάνσεις της κοινωνικής τους ζωής.
  • Στα ραντεβού της αυγής δεν εμπλέκεται το αλκοόλ. Το αλκοόλ μπορεί να χαλαρώνει τους ανθρώπους, ωστόσο θολώνει την κρίση τους και παραμορφώνει την πραγματικότητα. Με τον καφέ βλέπεις την αλήθεια του άλλου κατάματα.
  • Υπάρχει μια παροιμία που λέει πως «το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι». Τα «πρωινά πουλιά» είναι ειδική κατηγορία ανθρώπων: Ξυπνούν νωρίς, είναι λειτουργικοί από νωρίς, είναι ομιλητικοί και χαρούμενοι από την ώρα που θα ξυπνήσουν, λόγοι για τους οποίους τσιτώνουν όσους αρέσκονται στον πρωινό ύπνο και ξυπνούν ακόμα και το μεσημέρι με νεύρα. Καταλαβαίνουμε επομένως πως τα «πρωινά πουλιά» μπορούν να τακιμιάσουν μόνο με τους ομοίους τους, οπότε το dawn dating μοιάζει με την απόλυτη λυδία λίθο της σχέσης τους.
  • Το πρωί οι άνθρωποι είναι ξεκούραστοι. Ολόκληρη η μέρα είναι μπροστά τους, η πιθανότητα ότι όλα θα πάνε καλά ακούγεται σχεδόν πειστική. Αντιθέτως, το βράδυ οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι, ταραγμένοι, καταπονημένοι και γι’ αυτό γκρινιάρηδες. Πολλές φορές η σκέψη ότι μετά τη δουλειά πρέπει να βγουν έξω μοιάζει βουνό. Το ραντεβού γίνεται αγγαρεία και αυτό δεν είναι διόλου ρομαντικό.
  • Τα πρωινά ραντεβού έχουν ορίζοντα συγκεκριμένου χρόνου και είναι σίγουρα πιο σύντομα από τα βραδινά. Κάποια στιγμή όλοι θα πρέπει να πάνε στη δουλειά ή τις υποχρεώσεις τους και η συνάντηση θα λάβει τέλος. Έτσι λαμβάνει τέλος με ευγένεια ένα βαρετό ραντεβού και η χυλόπιτα δίνεται με ευπρέπεια.
  • Μια υπέροχη πρωινή ρομαντική συνάντηση σου φτιάχνει όλη την υπόλοιπη μέρα. Πετάς στα σύννεφα λέμε! Βέβαια μια κακή πρωινή συνάντηση σού καταστρέφει όλη την υπόλοιπη μέρα, να τα λέμε και αυτά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice