​The Divorce planner: Η Έστα Ράζου σε βοηθά να πάρεις πίσω τη ζωή σου ύστερα από ένα διαζύγιο.
© Elina Fairytale / Pexels
Σχεσεις

Divorce planner: η επόμενη μέρα των χωρισμένων

​Η Έστα Ράζου θέλει να βοηθήσει όλους εκείνους που χωρίζουν να ξαναστηθούν στα πόδια τους. Έτσι δημιούργησε μια υπηρεσία ιδανική για τους «μόλις χώρισα»

​The Divorce planner: Η Έστα Ράζου σε βοηθά να πάρεις πίσω τη ζωή σου ύστερα από ένα διαζύγιο.

«Ποιος παρακολουθεί;» ρωτάει καχύποπτα το Netflix. Σε ποιανού το όνομα είναι η ΕΥΔΑΠ. Με ποιο e-mail άνοιξε το Cloud. Ένα διαζύγιο αποτελεί τη λύση μιας σχέσης. Μπορεί να φτιάχτηκε με κόπο αλλά απαιτεί τριπλό κόπο για να λυθεί. Το μοίρασμα των πραγμάτων, ποιος θα μείνει πού, πώς θα προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Δεν έχει σημασία ποιος, γιατί. Σημασία έχει πως καθένας θα πρέπει να προχωρήσει με τη ζωή του.

Η Έστα Ράζου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων με εμπειρία στο event management για πολλά χρόνια, είχε μια ιδέα που ξεκίνησε ανάποδα. «Η διοργάνωση ενός γάμου από έναν Wedding Planner απαιτεί πολλά λιγότερα από αυτήν της ζωής μετά από ένα διαζύγιο. To The Divorce Planner ήταν κάτι που σκεφτόμουν πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια. Ήθελα να βρω έναν τρόπο ώστε οι άνθρωποι να πάψουν να πονούν, να πάψουν να νιώθουν μόνοι, αλλά να ξεπερνούν την απώλεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», θα μου πει.

Η απόφαση ήρθε όταν έβλεπε ολοένα και περισσότερους φίλους και συγγενείς να βιώνουν τον χωρισμό ή την απώλεια. «Τους παρατηρούσα καθώς άλλαζαν και τα φωτεινά τους, άλλοτε, πρόσωπα πλημμύριζαν πότε από εκδίκηση, πότε από θυμό, απογοήτευση, μεμψιμοιρία, κατάθλιψη. Ένας χωρισμός συνήθως δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Η αίσθηση ενός τέλους κοστίζει, είναι το αίσθημα ματαίωσης που αισθάνεσαι. Ακόμη και αν νιώθουν απαλλαγμένοι και ανακουφισμένοι μπορεί να σκέφτονται τα χρόνια που πέρασαν και να μετανιώνουν. Να αισθάνονται ενοχές για τη λάθος επιλογή. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν παιδιά, στις περισσότερες δηλαδή, όλα πολλαπλασιάζονται. Επιπροσθέτως, ανεξάρτητα αν ήσουν σε καλό, κακό ή μέτριο γάμο, έχεις ξεσυνηθίσει να ζεις μόνος».

Οι υπηρεσίες της Έστας και του Divorce Planner είναι προσωποποιημένες και σχεδιάζονται πάνω στις ανάγκες κάθε πελάτη. Μπορεί κάποιος να ζητήσει ένα Divorce Party με φίλους, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος ή του εξωτερικού. Η ομάδα του Divorce Planner αναλαμβάνει τη διοργάνωση ενός τριημέρου με φίλους, ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε ανθρώπου. Επιλογή βίλας, cottage, σκάφους, με διάθεση catering, μουσικής ζωντανής ή dj, εισιτήρια, διαμονή, ρουχισμό – οτιδήποτε θα ζητήσουν οι πελάτες για να γιορτάσουν τον νέο δρόμο, τον νέο κύκλο που ανοίγεται στη ζωή τους.

Έστα Ράζου, ​The Divorce planner
Η Έστα Ράζου

Η ομάδα του Divorce Planner μπορεί να οργανώσει διακοπές με το παιδί, αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση ενός θεματικού τριημέρου στα χνάρια της Ελληνικής Μυθολογίας. «Μέσα από τις αδυναμίες και την ευρηματικότητα των ηρώων, διδάσκουμε στο παιδί ότι όλα είναι εφικτά. Μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι φαντασίας οδηγούμε το παιδί στο συμπέρασμα ότι κάθε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί χρησιμοποιώντας τις ικανότητες και την οξυδέρκειά μας».

«Στην κατηγορία Personal & Home Make Over αναλαμβάνουμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, τον χώρο της καθημερινότητάς, το καταφύγιό», θα μου πει. «Όταν δεν θέλουμε να μας θυμίζει κάτι από την παλιά μας ζωή, η αλλαγή γίνεται με υπέροχο τρόπο. Από την αλλαγή της γκαρνταρόμπας κάποιου μέχρι την εσωτερική διακόσμηση, λύνουμε τα χέρια των πελατών μας, ακόμη και σε ό,τι αφορά τις μεταφορικές υπηρεσίες για κάποιον που δεν θέλει να επιστρέψει στο προηγούμενο σπίτι του για να πάρει αυτά που του ανήκουν». Το έχουμε δει σε φίλους και γνωστούς: ένας χωρισμός είναι ένα μικρό «ως εδώ»: δίαιτα, γυμναστική, δομικές αλλαγές στην καθημερινότητα βοηθούν στο επόμενο βήμα: την αυτονομία.

H ιδέα είναι μοναδική και πρωτότυπη παγκοσμίως και για αυτό τον λόγο το κοινό της είναι διεθνές. «Μελετάω το θέμα εδώ και πολλά χρόνια και έχω επιλέξει ειδικούς συνεργάτες που μπορούν να καλύψουν κάθε πιθανή ανάγκη. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται ασφαλώς στο κομμάτι που αφορά τις ψυχολογικές επιπτώσεις και τη διαχείρισή τους ενώ το θέμα των παιδιών είναι ζωτικής σημασίας για μας: από συμβουλές για την ψυχολογική τους υποστήριξη ως πολλές ιδέες, ειδικά για πατεράδες, σχετικές με την παραγωγική απασχόλησή τους για να μην καταφεύγουν όλοι στις οθόνες των τάμπλετ».

Όταν τελειώνει μια αγάπη, το ένα γίνεται δύο. Νικητές, χαμένοι. «Όνειρο και επιθυμία μου είναι να μπορούν όλοι να ονειρευτούν ξανά, να χαρούν, να υπάρξουν ισορροπημένοι. Να ξανασταθούν γερά στα πόδια τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι θάρρος. Διότι η ζωή είναι εδώ, είναι τώρα και μας ανήκει». Να πάρουν πίσω τη ζωή τους.

thedivorceplanner.gr
instagram.com/thedivorceplannergr

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice