Τελικά, οι άνδρες ξεπερνούν τους χωρισμούς πιο δύσκολα;

Οι αστικοί μύθοι καταρρίπτονται σιγά-σιγά 

Σε αντίθεση με  την επικρατούσα αντίληψη, ότι οι γυναίκες παίρνουν τα πράγματα πιο βαριά σε μια σχέση, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί στην πραγματικότητα να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Μία από αυτές τις έρευνες, δείχνει ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτήν ανέπτυξαν την εξωστρέφεια τους μετά το χωρισμό, οι άνδρες-μετά από ένα διαζύγιο-  έγιναν περισσότερο ασταθείς συναισθηματικά, ενώ ο χωρισμός τους αποθάρρυνε συνολικά. Μια άλλη έρευνα, που μελέτησε 5 χιλιάδες υποκείμενα προερχόμενα από 96 χώρες, δείχνει ότι στους άνδρες χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα για να ξεπεράσουν το χωρισμό.

Όπως σχολιάζει σχετικά ο Craig Morris, ερευνητής στο Binghamton University: “Ο άνδρας είναι πιθανόν να νιώσει βαθειά την απώλεια και για μεγάλο χρονικό διάστημα,αφού νιώθει ότι πρέπει να αρχίσει να ανταγωνίζεται [τους άλλους άνδρες] για να αντικαταστήσει αυτό που έχασε- ή ακόμα χειρότερα, επειδή συνειδητοποιεί ότι η απώλεια δεν αντικαθιστάται”.

Παράλληλα, σύμφωνα με τρίτη έρευνα, οι πεποιθήσεις του ατόμου σχετικά με την προσωπικότητα του παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στο αν θα πάρουν προσωπικά την απόρριψη.  Εάν δηλαδή, κάποιος πιστεύει ότι η προσωπικότητα του είναι κάτι εδραιωμένο, που δεν αλλάζει εύκολα, τότε είναι πιο πιθανό να πάρει την απόρριψη προσωπικά ή ως αποτέλεσμα του χαρακτήρα του, καθιστώντας πιθανότερο το ενδεχόμενο να υποφέρει αυτό το άτομο περισσότερο από ένα χωρισμό.

Πηγή: Independent 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice