Αν δεν θες να υποφέρεις από όλα αυτά, πρέπει να μπορείς να τους διακρίνεις
Άκου, μωρό μου…
Διακανονισμός σχέσης με μέιλ/τουίτερ. Όταν χρειάζεται να «τα πεις» και φοβάσαι ότι δεν θα τα σερβίρεις καλά
Παρά το φεστιβάλ έρωτα γύρω σου, τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο με τον άνθρωπό σου, και θέλεις (α) να τον συνεφέρεις ή, στη χειρότερη (β) να τον χωρίσεις. Μέιλ ή τουίτερ είναι η λύση!
Ένα σεμνό μέιλ ή/και τουίτερ κάνει τη δουλειά υπέροχα: όταν χρειάζεται να «τα πεις» στον άνθρωπό σου και φοβάσαι ότι δεν θα τα σερβίρεις καλά, ο γραπτός λόγος σε σώζει. Μην φανταστείς ότι επειδή έγραφες ωραίες εκθέσεις στο σχολείο το έχεις στο τσεπάκι σου. Οι άνθρωποί μας και συχνά οι άντρες (α) δεν διαβάζουν κείμενα πάνω από 100 λέξεις (β) θέλουν σαφείς αναφορές σε πράγματα που αναγνωρίζουν (γ) απεχθάνονται τις εισαγωγές και (δ) αποζητούν την κολακεία. Το «εγώ» του μέσου γκόμενου είναι συνήθως μεγαλύτερο από το μπόι του άρα δεν πρέπει να το κατσιάσεις κατά λάθος (π.χ., με χιούμορ, σαρκασμό κλπ). Άρα, γράφεις κατευθείαν στο ψητό, με re-writings. Με το γάντι – ακόμα κι αν το ηλεκτρονικό ραβασάκι είναι για χωρισμό, στην καρδιά του Αγίου (Βαλεντίνου)... Ένα κείμενο-προς-γκομενικό πρόσωπο πρέπει να έχει:
1. Συντομία. Μετά την πρώτη παράγραφο, σε χάνει.
2. «Χτίσιμο» του εγώ του. Είναι το καλύτερο (πρόσωπο), δεν υπάρχει θέμα.
3. Ανάληψη όλων των ευθυνών από μέρους σου. Φταις για όλα, ακόμα και για την Κρίση.
4. «Μπιζνεζική» αντιμετώπιση: λογική, πότε-πού-πώς-γιατί. Και με ποιον/ποια/πιους.
5. Γλείψιμο. Βλέπε Νο 2.
6. Σαφή αναφορά στις προθέσεις σου (θέλεις ή δεν θέλεις;)
7. Καμία αναφορά σε σπαστικά πράγματα που κάνει – ακόμα κι αν θέλεις να χωρίσεις (φταίς, βλ. Νο 3)
8. Μία τουλάχιστον παραπομπή σε κάτι που θα του θυμίσει το σεξ (εκτός κι αν θέλεις να τον χωρίσεις άμεσα)
9. Δηλώσεις μετανοίας από μέρους σου, όποιες κι αν είναι οι προθέσεις σου
10. Σύντομη αναφορά στα αισθήματά σου απέναντί του
11. Συντομότερη αναφορά στον Άγιο Βαλεντίνο, που τον σιχαίνονται πολλοί φυσιολογικοί άνθρωποι, πόσο μάλλον τα άτομα με τα οποία μπλέκεις συνήθως (κουκουρούκου).
( ♥Ας υποθέσουμε ότι έχετε χωρίσει προσωρινά επειδή σου σπάει τα νεύρα αλλά αυταπατάται ότι εσύ του σπας τα νεύρα. Το θέλεις πίσω το πρόσωπο μια στιγμή, επειδή έρχεται ο Άγιος (Βαλεντίνος), επειδή πρέπει να σου βάλει (το πρόσωπο, όχι ο Άγιος) κάτι ράφια που δεν μπορείς να τα συναρμολογήσεις, ή επειδή το αγαπάς.)
Παράδειγμα 1: το θέλεις πίσω λόγω της ημέρας. 95 λέξεις.
«Μωρό μου, μετανιώνω που έκαψα το κινητό σου, δεν έπρεπε. Περνάω δύσκολη φάση με τη δουλειά/μαμά μου/θεία μου θεούσα/βαφή μαλλιών μου, και είμαι σε ένταση, γι’ αυτό αντέδρασα κάπως υπερβολικά. Αλλά μου λείπεις. Όλο νομίζω ότι θα σε δω αραγμένο στον καναπέ με την μπίρα στο χέρι. Καταλαβαίνω ότι κι εσύ περνάς δύσκολα με τη δουλειά/μαμά σου/θεία/ομάδα σου, και είναι ντροπή που αποκλειστήκατε από το πρωτάθλημα/Τσάμπιονς Λιγκ/γήπεδο. Θυμάμαι τι υπέροχα που περάσαμε τότε στο Ζούμπερι/Περιστέρι και με πιάνουν τα κλάματα. Σε αγαπώ πολύ και θέλω να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια.
Με αγάπη, το μωρό σου».
( ♥Χρειάζεσαι πληροφορίες: ποια είναι η ομάδα του, τι ζημιά έπαθε, πού είχατε πάει και βγάζατε τα μάτια σας, ποιο είναι το πρόβλημά σου και ποιο το δικό του. Αν δεν έκαψες το κινητό του αλλά το πέταξες στον Καιάδα, π.χ., αναφέρεσαι στο γεγονός με μεταμέλεια. Τονίζεις ότι κι αυτός περνάει δύσκολα επειδή τα πρόσωπα ΠΑΝΤΑ περνάνε δύσκολη φάση – ακόμα και στην τύχη να το πεις, θα έχεις πέσει μέσα.)
Παράδειγμα 2ο: ζητάς συγγνώμη λόγω της ημέρας. 85 λέξεις.
«Μωρό μου, από τότε που πήδηξα κολλητό σου άτομο/έβρισα τη μαμά σου/έχασα το κινητό σου, αισθάνομαι κουρέλι. Έχω μετανιώσει φρικτά και θα ήθελα όσο τίποτα να κάνω rewind και να σβήσω ό,τι έγινε. Ξέρω ότι η ζημιά έχει γίνει. Αλλά είσαι ευαίσθητος, γλυκός και γεμάτος κατανόηση γι’ αυτό ελπίζω πως θα με συγχωρήσεις. Μπορείς να τα ξεχάσεις όλα και να αρχίσουμε από την αρχή; Σου ζητώ συγγνώμη και ζω με την ελπίδα ότι η μεγάλη σου καρδιά* θα με συγχωρήσει.
Με αγάπη,
Το μωρό σου».
( ♥Μελό, αλλά πιάνει. Επίσης, αν του έχεις πηδήξει κολλητό άτομο, μην το αναφέρεις – το έβαλα για να τοποθετηθείς εσύ! Πες «αυτό που έγινε». Θα καταλάβει. «Η μεγάλη σου καρδιά» λίγο είναι χάλια, αλλά δεν βρήκα άλλη έκφραση που ταυτόχρονα ανεβάζει το άτομο και του δίνει πάτημα να σε ξαναδεί. Αν το παράπτωμα είναι άνευ πήδου, κόψε την καρδιά.)
Παράδειγμα 3o: τον χωρίζεις. 81 λέξεις.
«Μωρό μου, τα πράγματα δεν πάνε καλά μεταξύ μας επειδή βρίσκομαι στη χειρότερη φάση της ζωής μου: έχω προβλήματα με τη δουλειά/σχολή/μαμά/φριχτή θεία μου/αυτοεκτίμησή μου. Παρόλο που είσαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί, δεν έχω τη δύναμη να συνεχίσω. Είμαι αχαρακτήριστη αλλά δεν μπορώ να σου προσφέρω όσα αξίζεις και αυτό με καταρρακώνει. Σου ζητάω συγγνώμη, πρέπει να χωρίσουμε για ένα διάστημα. Μην προσπαθείς να επικοινωνήσεις μαζί μου, είμαι τόσο χάλια που δεν απαντάω στα τηλέφωνα.
Με αγάπη,
Το μωρό σου».
Δεν χρειάζονται πολλά για να θέσεις το θέμα σου: απλώς να γράψεις ότι εσύ φταίς, εσύ είσαι το πρόβλημα, και το άλλο άτομο είναι ΤΟ ουάου άτομο που θα πάρει την τελική απόφαση… γιατί τις αποφάσεις τις παίρνει πάντοτε το άλλο (άτομο), οποιοσδήποτε εκτός από εσένα. Που είσαι αθώο πλάσμα. Και έχεις σχέδια για τη Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα οποία σχέδια, σόρι, αλλά δεν περιλαμβάνουν το άτομο που (α) δεν συμμορφώνεται, παρά τα μετανιωμένα σου τουίτερ ή (β) έχει ήδη πάρει δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες…