Το παιχνίδι των πικάντικων ερωτήσεων σε ένα ραντεβού

Πώς μπορεί να μειωθεί η αμηχανία και να αυξηθεί το ερωτικό ενδιαφέρον;

Η επίτευξη ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων είναι διαχρονικά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μία σχέση. Οι απλές και ειλικρινείς ερωτήσεις μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά προλαμβάνοντας τριβές και καταστάσεις «πόλωσης». Ιδιαίτερα στο κομμάτι της σεξουαλικής επικοινωνίας, η χρήση ερωτήσεων μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη πρακτική, βοηθώντας τους συντρόφους να κατανοήσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο. Το «παιχνίδι των ερωτήσεων» δύναται να ενδυναμώσει το ερωτικό ενδιαφέρον, αρκεί βέβαια να μην λάβει τη μορφή  παιχνιδιού γνώσεων ή ιατρικού τεστ.

Σύμφωνα με τη Megan Fleming, PhD/sex & relationship therapist στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν προσμονή και να αυξήσουν το ερωτικό ενδιαφέρον:

Ποιο είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του σώματος σου;
Why it works: Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και στην περίπτωση που βρίσκεστε στην αρχή της σχέσης, τότε θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να αποκτήσετε οικειότητα και να ανακαλύψετε ο ένας τις ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες του άλλου. Ρωτώντας μπορείτε να μειώσετε το διάστημα της αμηχανίας και να μάθετε πιο ουσιαστικά ο ένας τον άλλο.

Πιστεύεις ότι φιλάς ωραία;
Why it works: Η κατάλληλη ερώτηση-πάσα για τις περιπτώσεις που βρίσκεστε σε εντελώς αρχικό στάδιο και θέλετε να δηλώσετε «ετοιμότητα». Εναλλακτικά, προσθέστε χιούμορ και περιμένετε να δείτε αντιδράσεις.

Ποια είναι η γνώμη σου για...;
Why it works: Το να ζητήσεις την άποψή του/της για συγκεκριμένες «τάσεις και πρακτικές» θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι θα ήθελε να δοκιμάσει ή όχι, να εντοπίσεις κοινά σημεία, ακόμη και να αποφύγεις ατοπήματα. Use the info wisely.

Ποια είναι η μεγαλύτερη φαντασίωση σου;/ Ποια η καλύτερη εμπειρία που είχες ποτέ;
Why it works: Πέρα από το mood που δημιουργεί γενικά μια κουβέντα ερωτικού περιεχομένου, μια τέτοια ερώτηση μπορεί να σου δώσει μια σαφή εικόνα για το τι πραγματικά έχει στο μυαλό του το έτερον ήμισυ, τι προσδοκά από εσένα.

Ποια κινηματογραφική ερωτική σκηνή θεωρείς διεγερτική;
Why it works: Μία κινηματογραφική ερωτική σκηνή μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις υποσυνείδητες επιθυμίες και σκέψεις, ενώ η συζήτηση για κάτι τέτοιο μπορεί να σας εμπνεύσει.

Η Logan Levkoff, PhD/ sexual health educator και μέλος της Trojan Sexual Health Advisory Council, υποστηρίζει ότι μικρές κινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως μηνύματα, email ή και post–it notes με ερωτικό περιεχόμενο είναι ικανά να οικοδομήσουν ένα κλίμα ενδιαφέρουσας αναμονής μεταξύ των δύο συντρόφων.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice