Τι να πω στο νεογέννητο μωρό μου;

Άραγε τι από όλα αυτά είναι σε θέση να καταλάβει;

mommy-logo-1-1_copy.jpg
mommy.gr |

Είναι οι μητέρες εκείνες που οι λέξεις τους βγαίνουν σαν χείμαρρος όπως τα συναισθήματα αμέσως μόλις δουν το νεογέννητο μωρό τους. Είναι όμως και οι μητέρες εκείνες που στέκονται αμήχανες μπροστά του. Το άγχος για την τρυφερή ύπαρξη που έχουν στα χέρια τους, τις κάνει να μην ξέρουν τι να του πουν, τι να του ψιθυρίσουν ήρεμα στο αυτάκι. Άραγε τι από όλα αυτά είναι σε θέση να καταλάβει; Τα πάντα με τον τρόπο του. Ας δούμε τι μπορείτε να πείτε στο νεογέννητο μωρό σας.

-Εκφράστε του την αγάπη σας

Κάθε έκφραση αγάπης γίνεται αντιληπτή από το νεογέννητο βρέφος. Μπορεί να μην καταλαβαίνει ακριβώς τις λέξεις, ο τρόπος όμως που του μιλάτε, η χροιά της φωνής σας και το ύφος σας, το κάνουν να αντιλαμβάνεται ότι το αγαπάτε και με το παραπάνω. Συνηθίστε το το μωράκι σας στην έκφραση «Σ’ αγαπώ» και σύντομα με τις αντιδράσεις του, θα δείτε ότι κατάλαβε ακριβώς ό,τι του είπατε.

-Καλώς ήρθες. Σε περίμενα…

Ψιθυρίστε του στο αυτάκι ότι περιμένατε πώς και πώς να το πάρετε στην αγκαλιά σας. Ότι η αναμονή άξιζε και ότι θα περιμένατε για πάντα για μια τέτοια στιγμή. Τα νεογέννητα νιώθουν οτιδήποτε καλό προσπαθείτε να τους πείτε ακριβώς από τον ζεστό τρόπο που τους το λέτε.

-Εκφράστε τον ενθουσιασμό σας

Κι αν που και που δεν θέλετε παρά να ουρλιάξετε από χαρά, δεν έχετε παρά να το κάνετε αλλά με τρόπο που δεν θα το τρομάξει. Κλείστε το τρυφερά στην αγκαλιά σας και πείτε του αυθόρμητα ό,τι σας έρχεται εκείνη τη στιγμή. «Είσαι το πιο όμορφο μωρό του κόσμου και είσαι δικό μου.», «Μα τι όμορφο μωρό που είσαι!», «Πόσο θα σ’ αγαπώ για πάντα» και άλλα τέτοια.

-Κάντε το να γελάσει

Τα νεογέννητα βρέφη στην αρχή γελούν χωρίς ειδικό λόγο. Μπορείτε όμως σιγά σιγά να του κάνετε αστείες γκριμάτσες για να το δείτε να ξεκαρδίζεται. Οι μπαμπάδες είναι λίγο καλύτεροι σ’ αυτό. Κάπως έτσι, μπορείτε να βάλετε τον μπαμπά να κάνει τις γκριμάτσες ενώ εσείς βγάζετε τις φωτογραφίες!

Πηγή: mommy.gr

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice