5 ψέματα αντρών όταν θέλουν μόνο σεξ
© Jonathan Borba/ Unsplash
Σχεσεις

5 ψέματα αντρών όταν θέλουν μόνο σεξ

Ας τους ξεσκεπάσουμε (με την καλή έννοια...)

Τι ψέματα λένε οι άντρες όταν σε θέλουν μόνο για sexual intercourse (που λέει και ο Sheldon Cooper).

Τα προβλήματα αυτού του κόσμου ξεκίνησαν με το που μπλέχτηκαν οι «θέλω σεξ» με τους «θέλω σχέση». Από τότε θρηνούμε καθημερινά θύματα. Πολλά θύματα. Αν εντάσσεσαι στην κατηγορία «θέλω σχέση» άνοιξε τα μάτια σου και προσπάθησε να καταλάβεις σε ποια κατηγορία ανήκει ο Άλλος. Και –προς Θεού- μην σκεφτείς ούτε για μια στιγμή πως μπορείς να τον κάνεις να αλλάξει κατηγορία. Αν θεωρείς πως μπορεί μετά το σεξ να αλλάξει γνώμη και να θελήσει σχέση, απατάσαι οικτρά. Να θυμάσαι πως έναν άντρα μπορείς να τον αλλάξεις μόνο όταν φοράει πάνες. Το πιο πιθανό είναι να αλλάξεις κατηγορία εσύ (και, εντάξει, αυτό δε θα ναι και το τέλος του κόσμου, μεταξύ μας).

Πάμε, λοιπόν, στην περίπτωση που ο «θέλω σεξ» δεν είναι και πολύ διαφανής και δεν καταλαβαίνεις τις προθέσεις του- είτε γιατί αυτός δεν είναι ειλικρινής είτε γιατί εσύ είσαι χαζοβιόλα. Ε και τι να κάνεις, δηλαδή; Να μυρίσεις τα νύχια σου; Όχι, ν’ ανοίξεις τα μάτια σου και να παρατηρήσεις για μια στιγμή τα σημάδια. Τι ψέματα λένε οι άντρες όταν σε θέλουν μόνο για sexual intercourse (που λέει και ο Sheldon Cooper);

Ακολουθεί σκονάκι με τα 5 πιο συνηθισμένα ψέματα των αντρών όταν θέλουν να σε βγάλουν από τα ρούχα σου. Αν δεν είσαι καλή στην απομνημόνευση, μπορείς να το εκτυπώσεις και να το έχεις στο τσαντάκι σου στο πρώτο ραντεβού. Όταν τις ακούσεις, καλείσαι να τρέξεις πιο γρήγορα και από ντοπαρισμένο αθλητή του στίβου.

1) Δεν είμαι σε φάση να κάνω σχέση αυτή την περίοδο
Ας το ξεκαθαρίσουμε μία και καλή. «Δε θέλω να κάνω σχέση» σημαίνει σε ειλικρινή λόγο «Δε θέλω να κάνω σχέση μαζί σου». Άκουσα τι με ρώτησες. Ναι, σίγουρα. Ναι, πάντα. Αν του αρέσεις αρκετά για να δεσμευτεί συναισθηματικά, θα το κάνει σε όποια φάση και να είναι. Επίσης, εξίσου πιθανό είναι να έχει ήδη σχέση και να θεωρεί περιττό να στο αναφέρει. Η ατάκα αυτή σημαίνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει σεξ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Και μπορεί να μην είναι απόλυτα ειλικρινής απέναντί σου αλλά πρώτον, είναι λίγο πιο ευγενικό γιατί η αλήθεια θα σε πονέσει πολύ και επίσης, είναι το πιο ειλικρινές που μπορείς να ακούσεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Οπότε, πάρτο απόφαση και πες και ευχαριστώ. Για να ελέγξεις το βάσιμο του ισχυρισμού μου, μπορείς να κάνεις μόνο σεξ μαζί του για μια περίοδο, παράλληλα να ελπίζεις πως το «μόνο σεξ» θα μετατραπεί σε κάτι άλλο και μετά να τον δεις να κάνει σχέση με άλλη. Ναι, σχέση κανονική.

n

2) Έχω σχέση
Θα αναρωτηθείς γιατί το εντάσσω στην κατηγορία με τα ψέματα. Λοιπόν, εδώ είμαστε στην περίπτωση που ο άλλος δεν έχει στ’ αλήθεια σχέση αλλά το λέει για να σε ξεφορτωθεί και να μη σου περάσει καν από το μυαλό η πιθανότητα να κάνεις σχέση μαζί του. Πολυφορεμένο και πολύ της μόδας. Μπορεί να στο ξεφουρνίσει είτε στην αρχή –οπότε είσαι από τις τυχερές- είτε μετά από αρκετό καιρό που βγαίνετε και κάνετε σεξ αλλά δεν έχετε συζητήσει τι ακριβώς συμβαίνει μεταξύ σας. Μπορεί ακόμα και να γράφει στο relationship status του στο FB πως είναι σε σχέση. Χωρίς να έχει, φυσικά, ούτε μία φωτογραφία με οτιδήποτε γένους θηλυκού. Αν στο ξεφουρνίσει μετά από πολύ καιρό, εύλογα θα αναρωτηθείς «Μα πού ήταν αυτή η σχέση του τόσο καιρό; Αφού ήμασταν μαζί συνέχεια. Αφού περάσαμε μαζί τις γιορτές και τα γενέθλιά του. Αφού πήγαμε μαζί διακοπές». Όχι, δεν φταίει το ότι η σχέση του μένει σε μια χώρα πολύ πολύ μακρινή. Είναι, απλώς, τόσο αληθινή όσο και η Wonderwoman. Συμβουλή: Αναρωτήσου όσο θες αλλά κάντο τρέχοντας. Μέχρι να νιώσεις πως σου κόβεται η ανάσα. Μέχρι να μην αναγνωρίζεις σε ποια περιοχή βρίσκεσαι. Τρέξε ακόμα και αν χρειαστεί να βγάλεις τα παπούτσια σου και να τρέχεις ξυπόλητη στο δρόμο σαν την τρελή. Τρέξε σα να μην υπάρχει αύριο. Γιατί, αν μείνεις, σίγουρα δεν υπάρχει.

3) Δε σε θέλω μόνο για σεξ
Εδώ τα πολλά λόγια περιττεύουν. Αν δεν σε ήθελε μόνο για σεξ, τότε δε θα ένιωθε και την ανάγκη να στο τονίσει. Μ’ αυτό τον τρόπο, όμως, εσύ που είσαι εύπιστη και αφελής τον πιστεύεις, θεωρείς πως βρήκες έναν άντρα που νοιάζεται και για άλλα πράγματα και νιώθεις ασφάλεια. Παράλληλα, εκείνος έχει βάλει στο μυαλό σου τη λέξη «σεξ» με ύπουλο τρόπο και τώρα είσαι εσύ αυτή που το σκέφτεται συνέχεια και δε μπορεί να ηρεμήσει. Στην Ψυχολογία, όταν κάνουμε ή λέμε το αντίθετο από αυτό που πιστεύουμε για να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο, το ονομάζουμε Reverse Psychology. Ναι, είναι έξυπνος. Πολύ. Και μάλλον είναι και καλά διαβασμένος. Προσωπικά τα σέβομαι αυτά. Εγώ λέω να του κάτσεις από θαυμασμό.

n

4) Έχω σχέση αλλά δεν τα πάμε καλά και θέλω να χωρίσω
Αυτή η περίπτωση συνήθως συνοδεύεται από ατάκες του τύπου «Δεν έχω το κουράγιο να χωρίσω αν δεν βρω πρώτα κάτι άλλο», «είμαστε στα χωρίσματα αλλά παίρνει καιρό αυτή η διαδικασία», «Δε θέλω την πληγώσω γι’ αυτό της το φέρνω σιγά σιγά». Ατάκες που θα ‘πρεπε να σε ξενερώσουν πλήρως από μόνες τους και να νιώθεις τόσο σεξουαλικά φορτισμένη όσο και όταν παρακολουθείς ομιλία της Μέρκελ. Αλλά εσύ λες αντ’ αυτού «Μα τι ευαίσθητος άντρας» και πέφτεις –συνειδητά ή ασυνείδητα- στα δίχτυα του. Και, φυσικά, τον πιστεύεις και σε πιάνει το ψυχοπονιάρικο και θέλεις να προστατέψεις αυτό τον άτυχο σέξι γυμνασμένο μελαχρινό κούκλο και να τον στηρίξεις συναισθηματικά τώρα που είναι στα χωρίσματα, γιατί είναι αμαρτία ένα τέτοιο παιδί να υποφέρει. Δε θέλω σε σοκάρω αλλά περνάει μια χαρά με τη σχέση του και δεν έχει κανένα σκοπό να χωρίσει. Τουλάχιστον όχι για σένα. Γι’ άλλα πράγματα σε λιμπίζεται. Οπότε σε συμβουλεύω να περιμένεις να χωρίσει (καλά βρες ένα χόμπυ παράλληλα γιατί παίζει να περιμένεις για πολύ) και το βλέπετε μετά. Συζητήστε το και τώρα, δηλαδή, αλλά με ρούχα. Όσο πιο πολλά ρούχα γίνεται.

5) Θα βγω απόψε, δε σου λέω να ρθεις γιατί θα μαστε αντροπαρέα και θα βαρεθείς
Δε σε συστήνει ποτέ σε κανέναν. Δεν έχεις γνωρίσει ποτέ τους φίλους του ούτε, φυσικά, αυτός τους δικούς σου. Δε θέλω να σε προβληματίσω (εντάξει, θέλω λίγο) αλλά αυτό κάτι σημαίνει: Δε σε θέλει στη ζωή του (τουλάχιστον όχι με ρούχα). Μπορείς να κάτσεις να αναρωτηθείς τι ξέρεις στ’ αλήθεια για αυτόν: Έχει αδέρφια; Ποιοι είναι οι φίλοι του; Τι του αρέσει να διαβάζει; Μέτρα τις πληροφορίες που έχεις. Και, όχι, το ότι του αρέσει να βλέπει Game of Thrones δεν πιάνεται. Το συγκεκριμένο στοιχείο μπορεί να συνοδεύεται και από άλλα που απλά έχεις στραβωθεί –οικειοθελώς- και δε θες να τα δεις. Αν ατάκες του τύπου «Δεν έχω καλή σχέση με το τηλέφωνο. Στέλνε μου μηνύματα και θα σου απαντήσω όταν το δω», «Μπορείς να μην πεις σε κανέναν για μας; Θα σου πω όταν είμαι έτοιμος», «Θα βγω με τους φίλους μου. Θα σου στείλω όταν τελειώσω μήπως περάσω να τα πούμε (συνήθως αυτό συμβαίνει τις πρώτες πρωινές ώρες)», σου φαίνονται υπόπτως γνώριμα, τότε έχεις πρόβλημα. Εντάξει, δεν χρειάζεται να έχεις τη διαύγεια του Sherlock Holmes για να λύσεις αυτό το μυστήριο.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε πρώτη φορά το 2013.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice