Σε συνέυρεση που είχε με 21χρονο
Εμμονές στο φλερτ που μας έχουν δημιουργήσει τα social media (Μέρος 2ο)
4 ακόμα ιντερνετικές συμπεριφορές που μας φέρνουν στα όρια μας όταν πονάει η καρδούλα μας
Eμμονές που δημιούργησαν τα social media στον έρωτα και μας βασανίζουν όταν η καρδούλα μας πονάει.
Πριν από κάποιους μήνες πήρα το βάρος της ευθύνης, το σήκωσα και σταχυολόγησα για εσάς 6 από τις βασικότερες εμμονές που δημιούργησαν τα social media στο φλερτ και μας βασανίζουν 24/7 όταν η καρδούλα μας πονάει.
Τα συζητάμε με τους φίλους και τις φίλες στα μπαρ, τα screenshot πάνε και έρχονται όλη μέρα. Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι το ζήτημα είναι ανεξάντλητο και επανέρχομαι με μέρος δεύτερο και 4 ακόμα εμμονές, ειδικά στο κομμάτι της επικοινωνίας μέσω τσατ. Με ευχαριστείτε αργότερα.
Χεράκι, αυτή η μάστιγα
Το χεράκι στο Messenger είναι από τα πιο αποκαρδιωτικά πράγματα στο γνωστό σύμπαν. Ακόμα κι αν η πρόθεση κάποιου είναι να είναι σύντομος, το σχήμα αυτού του emoji έχει μία ειρωνική χροιά. Δεν είναι σα να βλέπετε το συνομιλητή σας απέναντί σας να σας κάνει thumbs up με φάτσα «Ναι οκ, τα ‘παμε!»;
Λοιπόν, ειδικά αν μιλάτε με πρόσωπο που σας ενδιαφέρει ερωτικά, καλό θα είναι να το αποφεύγετε, ξενερώνει χειρότερα και από ένα άστοχο pick up line. Επίσης, όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, μάλλον επειδή εκεί στο Facebook κάποιος θα έχασε έτσι γκομενάκε, εδώ και κάποια χρόνια υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις το emoji χεράκι σε κάτι άλλο (γιατί όχι σε κάτι αντιπροσωπευτικό της σχέσης σας, πχ με μία καλή μου φίλη έχουμε ένα emoji κοκτέιλ, που μας θυμίζει τις εξόδους μας) έτσι ώστε το «Ok» σας να μην είναι ποτέ ξανά σχεδόν προσβλητικό.
Σωστή χρήση emoji
Φίλοι. Όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά, ο έρωτας στην digital εποχή, δεν είναι εύκολο πράγμα. Πολλές φορές επιλέγουμε να επικοινωνήσουμε μέσω του τσατ πράγματα που καλύτερα θα ήταν να λέγονται από κοντά. Enter emoji. Ναι, τα emoji είναι μια γλώσσα και πολλές φορές τη χρησιμοποιούμε όταν είναι δύσκολο να βρούμε τα λόγια να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας. Για παράδειγμα, καθαρίζουμε πολύ εύκολα στέλνοντας μια καρδούλα ως απάντηση σε κάτι πολύ γλυκό που όμως ίσως να μας έχει φέρει και σε αμηχανία. Κατά την άποψή μου, αυτό μας έχει στερήσει ένα βασικό κομμάτι επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων και μας κάνει φειδωλούς ακόμα και στην in vivo διάδραση. Στο θέμα μας όμως, όταν κάποιος μας στέλνει ένα σεντόνι (για διπλό κρεβάτι) για να μοιραστεί μαζί μας πράγματα που νιώθει, καλό θα ήταν να μην απαντάμε μόνο με emoji φιλάκι, γιατί δεν είναι και φιλάκι από κοντά, δεν μπορούμε απαραίτητα να καταλάβουμε ότι σας άρεσε αυτό που διαβάσατε και μας πέφτει (και δεν εννοώ το κινητό από το χέρι).
Emoji reactions
Από τότε που μπήκαν τα reactions στο Messenger και στις ζωές μας δύο πράγματα έχουν συμβεί. Από τη μία, σου στέλνει για παράδειγμα το αντικείμενο του ενδιαφέροντός σου ένα κομμάτι. Με ένα reaction έχεις αποφύγει τα αμήχανα «Τι ωραίο!» ή «Α, ναι κλασικό αγαπημένο» που δεν οδηγούν σε καμία περεταίρω συζήτηση, αλλά παράλληλα έχεις αντιδράσει θετικά και αυτό (φαινομενικά) αρκεί. Την ίδια στιγμή όμως, ούτε το reaction βοηθάει να τσουλήσουν τα πράγματα. Για αυτό ή με ρέγουλα ή συνδυαστικά παιδιά γιατί η παγίδα κρύβεται στο γεγονός ότι τα reactions μπορεί να οδηγήσουν τη συνομιλία στο νεκροταφείο Messenger που λέγαμε στο προηγούμενο άρθρο.
I saw you typing, what were you typing?
Έχει κυλήσει για εσάς πιο αργά ο χρόνος από εκείνη τη στιγμή που βλέπετε τις τρεις τελίτσες να χοροπηδούν στο παράθυρο της συνομιλίας και ακούτε αυτό το «τούκου τούκου» με το έκο που μοιάζει να έρχεται από τα έγκατα της κόλασης; Μόλις έχεις πατήσει sent κάνοντας μία κρίσιμη ερώτηση, όπως λόγου χάρη, «Θα βρεθούμε απόψε;», ή ακόμα χειρότερα μία εξομολόγηση (σας τα είπα, όχι από το Messenger αυτά, χάνουμε το ζουμί, το καλύτερο κομμάτι, δε με ακούτε, τέλος πάντων).
Οι τελίτσες ξεκινούν το χορό και η αγωνία κλιμακώνεται. Ε, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βλέπεις τον άλλο να γράφει και να γράφει και να γράφει και η απάντηση να είναι απλά «Οk». ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ; Ή χειρότερα, η «απάντηση» να είναι «Διαβάστηκε 4:31μ.μ.». Ε, εκεί μερικοί παίζουν το κεφάλι τους και μετά θα βγαίνουν οι γείτονές μας στα κανάλια και θα λένε «Πέσαμε από το σύννεφα, ήταν τόσο καλό παιδί, δεν είχε δώσει δικαίωμα στη γειτονιά». Σε όλους μας έχει συμβεί να γράφουμε και να σβήνουμε αναζητώντας την κατάλληλη ατάκα, αλλά για όνομα του θεού καταλήξτε κάπου και αν γίνεται όχι σε κάτι μονολεκτικό.
Όσο εξακολουθούμε να φλερτάρουμε και να επικοινωνούμε με αυτούς που ποθούμε μέσω social, θα γεννιούνται κι εμμονές. Ξέρετε όμως πώς όλες αυτές οι αμφιβολίες ξεδιαλύνονται μονομιάς; Βγείτε, πιείτε, αγκαλιαστείτε και φασωθείτε. Δουλεύει.