6 καμπανάκια που πρέπει να ακούσεις σε μία σχέση

Και δείχνουν ότι ίσως τελικά να μην είναι αυτός «ο ένας»

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι ίσως πρέπει να επαναξιολογήσεις τη σχέση σου

Πριν θορυβηθείς να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Καμπανάκια δεν είναι ο τρόπος που φυσάει τη μύτη του ή το γεγονός ότι αφήνει το ψωμάκι από την πίτσα (αλήθεια, ποιος το κάνει αυτό;). Τα παραπάνω δεν αποτελούν λόγους για να επαναξιολογήσεις τη σχέση σου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημάδια που αν τα αναγνωρίσεις διαβάζοντας, θα ήταν καλό να ξανά σκεφτείς αν ο σύντροφός σου είναι πραγματικά εκείνος που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή στη ζωή σου.

Δεν σε αποκαλεί «κορίτσι του»

 

 

Είναι γεγονός πως έχουμε καταφέρει να εφεύρουμε πολλούς όρους για να αποφύγουμε τη λέξη από σίγμα (δλδ. σχέση) και εδώ που τα λέμε αν η επικοινωνία μεταξύ σας, η οικειότητα, ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνεται χρόνο ο ένας για τον άλλο είναι σε καλό δρόμο, ποιος χρειάζεται ταμπέλες; Ωστόσο οι ειδικοί λένε πως, αν μετά από μήνες που βγαίνετε, αρνείται να σε αποκαλέσει κορίτσι του, ή σύντροφό όταν αναφέρεται στο πρόσωπό σου, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα. Ίσως να μην θεωρεί ότι έχετε αποκλειστικότητα ή χειρότερα, να εμπλέκεται συναισθηματικά και με κάποιο άλλο πρόσωπο.

Δεν ανεβάζει κοινές φωτογραφίες στα social

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Υπάρχει η περίπτωση να μην είναι κανείς από τους δυο σας από εκείνους που θέλουν να μοιράζονται τον έρωτά τους με παραπάνω κόσμο, οπότε αν κανένας από τους δύο δεν ποστάρει κοινές φωτογραφίες στα social, αγνόησε το συγκεκριμένο καμπανάκι. Αν ωστόσο ο σύντροφός σου έχει στα άλμπουμ του – εκείνα τα ξεχασμένα από το χρόνο που μόνο εσύ έχεις ξεψαχνίσει φυσικά – μια σειρά από φωτογραφίες πρώην, αλλά δεν έχει ποστάρει ακόμα τίποτα σχετικό με εσένα, ίσως να σημαίνει ότι δε σε βλέπει σοβαρά και για αυτό δεν είναι έτοιμος να μοιραστεί την συναισθηματική του κατάσταση με τον κόσμο.

Δεν προτείνει πρώτος

Αν έχεις παρατηρήσει ότι είσαι εσύ πάντα εκείνη που προτείνει να βρεθείτε σταμάτα ένα λεπτό και σκέψου, θες πραγματικά έναν τόσο παθητικό άνθρωπο δίπλα σου; Το γεγονός ότι δεν σηκώνει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για να κάνει τη σχέση μεταξύ σας να κυλήσει σημαίνει ότι σε έχει αφήσει μόνη με την ευθύνη. Και αυτό δεν είναι καθόλου σέξι.

Εκφράζετε με διαφορετικό τρόπο τα συναισθήματά σας

Γενικότερα είναι καλό δύο άνθρωποι σε μία σχέση να μην είναι πανομοιότυποι, όμως το να διαφέρετε πολύ στο πώς εκφράζετε ο ένας στον άλλο τα συναισθήματά σας, μπορεί μετέπειτα στη σχέση να προκαλέσει πρόβλημα. Αν υποθέσουμε πως εσύ είσαι η πιο ρομαντική και εκείνος πιο φειδωλός σε γλυκόλογα και χειρονομίες, συνεχώς θα απογοητεύεσαι περιμένοντας να ανταποδώσει. Μήπως λοιπόν δεν ταιριάζετε τόσο όσο νομίζεις;

Υπάρχουν μυστικά


Δε λέμε να παραδεχτείς ότι εσύ έφαγες το τελευταίο κομμάτι κρύα πίτσα που είχε αφήσει στο ψυγείο για πρωινό, αλλά τελικά το να είσαι ανοιχτό βιβλίο οι έρευνες έχουν δείξει ότι είναι καλό. Μόνο με αλήθειες μια σχέση μπορεί να χτιστεί πάνω σε σταθερά θεμέλια και να εξελιχθεί σε κάτι πολύ όμορφο. Συνεπώς προσπάθησε να είσαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται, καθώς και να ψυχολογήσεις αν ο σύντροφός σου είναι το ίδιο ειλικρινής μαζί σου.

Δεν τον συμπαθούν οι φίλες σου

 

 

Ωπ! Εδώ έχουμε θεματάκι. Οι φίλες ξέρουν πάντα. Ακόμα και οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακριβώς πώς γίνεται, όμως το ένστικτό τους είναι αλάνθαστο. Είναι γεγονός ότι οι κοντινοί μας άνθρωποι μερικές φορές μπορούν να δουν πράγματα που εμείς αγνοούμε, παραβλέπουμε ή αρνούμαστε ακόμη να εντοπίσουμε. Συνεπώς, αν εισπράττεις συνεχή δυσαρέσκεια από τις φίλες σου (και είναι παραπάνω από μία), τότε ίσως πρέπει να αναρωτηθείς γιατί.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice