Δεν ξαναβγήκατε ραντεβού; Να τι μπορεί να έκανες λάθος

Αν σε κάποια από αυτές τις ενοχλητικές συνήθειες των ραντεβού αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, μάλλον ήρθε η ώρα να την μετριάσεις

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις στα πρώτα ραντεβού σου, με αποτέλεσμα να απομακρύνεις τον άλλον

Μήπως αυτό το σενάριο σου συμβαίνει πολύ συχνά: βγαίνεις με κάποιον πρώτο ραντεβού, αισθάνεσαι ότι όλα πηγαίνουν καταπληκτικά και, όταν το ραντεβού τελειώνει, ο άλλος σου ανακοινώνει ότι τελικά δεν ενδιαφέρεται ή –ακόμα χειρότερα– εξαφανίζεται από προσώπου γης;

Όσο κι αν θέλεις να πιστέψεις ότι οι άλλοι έχουν το πρόβλημα και είναι περίεργοι, λυπάμαι αλλά οι πιθανότητες είναι ότι εσύ κάνεις κάτι λάθος. Όχι, δεν κάνεις αναγκαστικά κάτι τραγικό, αλλά υπάρχουν πράγματα που όταν ακόμα γνωρίζεσαι με τον άλλον μπορούν να λειτουργήσουν ως κόκκινες σημαίες και να τον κάνουν να τρέξει μακριά. Για να σε βοηθήσουμε να διορθωθείς, σου λέμε τις πιο συχνές ενοχλητικές συμπεριφορές σε ραντεβού, ώστε να αναγνωρίσεις τη δική σου και έστω να την μετριάσεις.   

Αλλάζεις τα σχέδια σας
Εντάξει, μία φορά μπορεί να γίνει κάτι απρόοπτο, αλλά όταν συμβαίνει σε κάθε ραντεβού ο άλλος δικαίως κάποια στιγμή θα απηυδήσει. Από τη μία, δείχνεις μη σταθερός και χωρίς πρόγραμμα (πώς να σε εμπιστευτεί και να συνεχίσει μαζί σου;). Από την άλλη, βάζεις τον άλλον σε σκέψεις μήπως δεν ενδιαφέρεσαι αρκετά ή δεν τον βλέπεις όσο σοβαρά σε βλέπει εκείνος.

Καθυστερείς
Κατανοούμε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος μπορεί να καθυστερήσει. Αν σε κράτησαν παραπάνω στη δουλειά χωρίς προειδοποίηση, είναι κατανοητό και δεν φταις εσύ (αρκεί βέβαια να πήρες ένα τηλέφωνο για να ενημερώσεις). Αν απλά άργησες να ξεκινήσεις από το σπίτι σου ή αποφάσισες να ετοιμαστείς τελευταία στιγμή ή προέκυψε καφές με φίλους πριν και έκατσες παραπάνω από όσο σε έπαιρνε χρονικά, το πράγμα αλλάζει. Το μήνυμα που περνάς στον άλλον είναι το εξής: Από όλα τα πράγματα που έπρεπε να προσαρμόσω στο πρόγραμμά μου, το ραντεβού μας με ενδιέφερε λιγότερο από όλα.

Δεν κάνεις καμία προσπάθεια
Κανένας δεν σου ζήτησε να βάλεις τα καλά σου ρούχα για να πιεις έναν καφέ – κάτι τέτοιο θα ήταν εξάλλου υπερβολή -. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντάξει να πας εντελώς απεριποίητος, σαν μόλις να σηκώθηκες από τον ύπνο που σε είχε πάρει στον καναπέ σου και ξαφνικά να θυμήθηκες ότι έχεις ραντεβού. Να είσαι αρκετά ευπαρουσίαστος, ώστε όχι μόνο να είσαι ελκυστικός, αλλά και να δείξεις στον άλλον ότι θέλεις να του αρέσεις.

Στρέφεις αλλού την προσοχή σου
Θα σου άρεσε να είσαι σε ραντεβού και ενώ εσύ του μιλάς, εκείνος να κοιτάει το κινητό του, το ρολόι του, τους περαστικούς που περνάνε, τι κάνουν στα άλλα τραπέζια, τον ουρανό με τ’ άστρα κ.ο.κ.; Όχι; Τότε σιγουρέψου ότι δεν είσαι εσύ που έχεις αυτή τη συμπεριφορά στη διάρκεια των ραντεβού σου.

Μιλάς μόνο για τον εαυτό σου
Ναι, θα πεις πράγματα για εσένα. Εξάλλου και ο άλλος λογικά θέλει να μάθει για εσένα, για να αποφάσισε να βγει μαζί σου. Ωστόσο, φρόντισε να μάθεις κι εσύ κάτι για τον άλλον και να μη γυρνάς τα πάντα γύρω από τον εαυτό σου και τις συγκλονιστικές εμπειρίες της ζωής σου.

Παίρνεις συνέντευξη
Το άλλο άκρο του προηγούμενου. Προσπαθείς τόσο πολύ να συνεχίσετε να μιλάτε και να μάθεις πράγματα για τον άλλον, ώστε το ραντεβού να μοιάζει περισσότερο με συνέντευξη στη διάρκεια της οποίας έχει καταλήξεις να τον ρωτάς από το τι θέλει από μία σχέση και γιατί χώρισε με τον πρώην, μέχρι το τι δουλειά κάνει όλη του η οικογένεια και πώς έλεγαν το πρώτο του κατοικίδιο. Κατανοούμε το άγχος σου, αλλά προσπάθησε να αφήσεις τη συζήτηση να κυλίσει πιο οργανικά.