Μερικές προτάσεις για φεμινιστικό σεξ

Το έχεις σκεφτεί; Και, κυρίως, το κάνεις;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το φεμινιστικό σεξ

Ωραίο το σεξ. Σε απελευθερώνει, σε ξελαμπικάρει, σε γεμίζει (κυριολεκτικώς και μεταφορικώς), σου αναβάζει την αυτοπεποίθηση, είναι γενικότερα ικανοποιητικό σε πολλά επίπεδα αν γίνει σωστά.  Και σαν επιπλέον πλεονέκτημα δεν παχαίνει κιόλας, σε αντιθεση με την σοκολάτα η οποία κατά τα άλλα προκαλεί παρόμοια ηδονή.  Όλα αυτά βέβαια αν γίνει σωστά. Και ίσως ο τρόπος σου είναι λάθος.



Απέχουμε πλέον δύο ολόκληρα χρόνια από την έναρξη του κινήματος #MeToo, το οποίο εμφανίστηκε στο twitter και εξαπλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ μέχρι τα πέρατα του κόσμου, με χιλιάδες γυναίκες να μοιράζονται αληθινές ιστορίες τρόμου και σεξουαλικής παρενόχλησης. Από τότε, έχουν προκύψει αμέτρητες συζητήσεις με θέμα την συναίνεση, τις λεγόμενες «γκρι ζώνες»  των ραντεβού (ανύπαρκτες), την σωστή συμπεριφορά στους χώρους εργασίας και πολλά ακόμα σημαντικά ζητήματα που βάζουν στο επίκεντρο την προστασία της γυναίκας. Ξενέρωτο, ε; Σύμφωνα με αρκετούς, πολύ.

Ένα από τα πιο συχνά παράπονα που ακούγονται σε σχέση με τους καιρούς είναι το γεγονός πως έχει χαθεί το φλερτ και το «κυνήγι» των ανδρών προς τις γυναίκες που τους ενδιαφέρουν. Τους αφοπλίζει δηλαδή όλο αυτό το politically correct που υπάρχει στην ατμόσφαιρα και μένουν άπρακτοι, πεσμένοι και στεγνοί μπροστά στις χειραφετημένες φεμινίστριες που είναι έτοιμες να αρπαχτούν με το παραμικρό.
Η αλήθεια μάλλον βρίσκεται αλλού, απλώς ίσως κάποιοι δυσκολεύονται να την εντοπίσουν (ούτε το σημείο G έτσι).

Illustration by Agathe Sorlet

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το σεξ αλλάζει» δηλώνει η συγγραφέας και illustrator Flo Perry, μετά την έκδοση του βιβλίου της How To Have Feminist Sex: A Fairly Graphic Guide. «Έτσι όπως το σκέφτομαι εγώ, το φεμινιστικό σεξ σημαίνει το σεξ που θέλεις να κάνεις, αντί για το σεξ που πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις-το σεξ που σου εξασφαλίζει την μέγιστη απόλαυση».Δεν ακούγεται και άσχημο!
Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Allison Moon έρχεται να συμπληρώσει πως υπάρχει μία νέα ταση να εξερευνούμε όλους τους τρόπους με τους οποίους η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων μπορεί να τα ακολουθήσει στην κρεβατοκάμαρα. Η κουλτούρα μας συχνά μαθαίνει στις γυναίκες να μην εκφράζονται ξεκάθαρα και στους άνδρες να επιμείνουν στην πολυορκία τους, ακόμα και αν η απάντηση είναι αρνητική.
Όλο αυτό το debate λοιπόν, φαίνεται να έχει φέρει στο προσκήνιο την γυναικεία ευχαρίστηση. Και κυρίως σε ποιο βαθμό αυτή υφίσταται.

Illustration by Agathe Sorlet

Οργασμικά κενά
Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Kinsey, οι ετερόφυλες γυναίκες έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό κατά την διάρκεια του σεξ- κάτι που τους συμβαίνει μόνο σε ένα 63% των φορών που το κάνουν, ποσοστό εξαιρετικά χαμηλό σε σύγκριση με τους gay και straight άνδρες (85%) και τις ομοφυλόφιλες γυναίκες (75%).
Και τι κάνουμε για αυτό, κορίτσια;!
«Χρειάζεται να φροντίζουμε για την ίδια μας την απόλαυση» μας υπογραμμίζει η Moon. «Ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε ανοιχτά για το τί ακριβώς θέλουμε στο κρεβάτι. Ο σύντροφός μας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό μας!»
Ακολουθώντας τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, ως straight γυναίκες, ίσως ήρθε επίσης η ώρα να εξερευνήσουμε το σεξουαλικό φάσμα λίγο περισσότερο, χωρίς να κολλάμε στις παραδοσιακές μεθόδους και στάσεις. Όταν περιορίζουμε την φαντασία μας στα στενά κουτάκια του τί νομίζουμε ότι μετράει ως σεξ, χάνουμε την πρόσβαση σε τόσους διαφορετικούς τρόπους ευχαρίστησης.

Illustration by Agathe Sorlet

Η γυμνή αλήθεια
Έχεις ποτέ βρεθεί σε μία φάση η οποία θα έπρεπε να είναι υπέροχη, αλλά δυσκολεύεσαι να αφεθείς ολοκληρωτικά μέσα της επειδή ανησυχείς για την εικόνα σου; Δεν είσαι η μόνη! Όταν τα media, η πορνογραφία, ακόμα και ο κοινωνικός περίγυρος στον οποίο μεγαλώνουμε μας βομβαρδίζουν με συγκεκριμένες ιδέες γύρω από το σεξ, είναι δύσκολο τελικά να το χαρούμε. Αν στο μυαλό μας τρέχουν σκέψεις για το πώς θα έπρεπε να φαινόμαστε και να συμπεριφερόμαστε στις πιο ιδιαίτερές μας στιγμές, τότε το χάσαμε το τρένο. Ο συνεπιβάτης μας θα φτάσει στον προορισμό του και εμείς δεν θα έχουμε καν φύγει από τον σταθμό.
«Αυτός είναι ένας λόγος που το gay sex διαφέρει» συμπληρώνει η Flo Perry. «Πολλοί είναι όσοι αισθάνονται πως δεν ξέρουν πώς να το κάνουν τις πρώτες φορές, καθώς δεν έχει υπάρξει τόσο μεγάλη πλύση εγκεφάλου από τα media. Αυτό βέβαια πολλές φορές είναι θετικό στοιχείο, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη πίεση.»
Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να απελευθερωθούμε από την οποιαδήποτε ιδέα για το πώς «οφείλει» να είναι ο σεξουαλικός εαυτός μας και να επικεντρωθούμε σε όλα όσα μας αρέσουν και μας κάνουν να νιώθουμε άνετα. Αυτό μερικές φορές δεν αντιστοιχεί καν στην ισότητα, καθώς αρκετές είναι οι γυναίκες που εξιτάρονται υιοθετώντας υποτακτικούς ρόλους στην κρεβατοκάμαρα. Και μπράβο τους!

Illustration by Agathe Sorlet

Η εξερεύνηση
«Οι περισσότερες γυναίκες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον αυνανισμό και να ανακαλύψουν το σώμα τους και το τί ακριβώς τους αρέσει. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να το επικοινωνήσουν σωστά στον σύντροφό τους» δηλώνει η Moon.
Τα πράγματα είναι απλά: για να είμαστε ξεκάθαρες με τα όσα θέλουμε, πρέπει πρώτα να τα γνωρίζουμε οι ίδιες! Ορίστε λοιπόν το πιο ευχάριστο, υπέροχο, καθόλου μα καθόλου βαρετό homework του φετινού χειμώνα.

Illustration by Agathe Sorlet