5 λόγοι που τα πρώτα ραντεβού είναι χάλια
Ας μην κοροϊδευόμαστε, τα πρώτα ραντεβού είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει
Τα πρώτα ραντεβού έχουν πολλά «θέματα» και η Κρίστυ Περρή τα ξέρει και εξηγεί.
Κάποια στιγμή πρέπει να βρούμε το πρόσωπο που ισχυρίστηκε ότι τα πρώτα ραντεβού χαρακτηρίζονται από ανυπομονησία, πεταλούδες στο στομάχι και εύθυμη διάθεση και να του πούμε ορισμένες σκληρές αλήθειες. Καταρχάς, ποιος βγαίνει πρώτα ραντεβού στις μέρες μας; Συνήθως οι ωραίες στιγμές ανάμεσα σε δύο άτομα προκύπτουν ενώ είναι ήδη έξω με μεγάλη παρέα και πλησιάζονται σταδιακά μέσα στην βραδιά, μέχρι που όλοι οι υπόλοιποι τους αφήνουν να χαρούν την ρομαντική φούσκα που έχουν δημιουργήσει ανενόχλητοι. Και τα πράγματα προχωράνε αναλόγως.
Αυτό ή απλώς κοιτιούνται από μακριά, χωρίς κανένας να κάνει την πρώτη κίνηση, σαν φυσιολογικοί millennials με στρες και φόβο απόρριψης.
Η δραστηριότητα του πρώτου ραντεβού έτσι όπως το έχουμε δει στις ρομαντικές κομεντί, με την κράτηση σε φάνσι εστιατόριο, τα ακριβά κρασιά, τα καλά ρούχα, την ανταλλαγή βιογραφικών, σχεδόν δεν υφίσταται. Και αν τελικά συμβεί σε εσένα, το πιο πιθανόν είναι να γεμίσει το στομάχι σου με κράμπες άγχους παρά με πεταλούδες.
1. Είναι σαν να περνάς από συνέντευξη
Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τις διαφορές μεταξύ μία συνέντευξης για δουλειά και ενός πρώτου ραντεβού. Και στις δύο περιπτώσεις φοράς άβολα ρούχα που σπανίως βγαίνουν από την ντουλάπα σου, απαντάς σε γενικές ερωτήσεις για την ζωή και τις εμπειρίες σου με ένα ψεύτικο χαμόγελο, αποφεύγεις να αναφερθείς σε πρώην σχέσεις και εργοδότες και τελικά γυρίζεις σπίτι σου χωρίς να έχεις ιδέα αν τα πήγες καλά ή αν τα έκανες θάλασσα. Και μέσα σε όλα αυτά δεν έχεις καν προλάβει να αναρωτηθείς αν εσένα όντως σου άρεσε το άτομο απέναντί σου.
2. Οι άβολες παύσεις
Αυτή η μάστιγα. Η μαύρη τρύπα όπου όλες οι συζητήσεις με πιθανούς μελλοντικούς συντρόφους βουτάνε για να πεθάνουν. Θα προκύψουν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές κατά την διάρκεια του ραντεβού και, αν είσαι άτομο που χαρακτηρίζεται από μία ελαφριά πολυλογία, θα προσπαθήσεις να τις γεμίσεις με όποιο βλακώδες ανέκδοτο και «αστεία ιστορία» σου κατέβει εκείνη την ώρα. Το πιο εξοργιστικό της υπόθεσης είναι όταν ο άλλος βλέπει την υπερπροσπάθεια που καταβάλεις για να μην βυθιστείτε στην λήθη της αμήχανης σιωπής και εξακολουθεί να μην μιλάει! Είναι να μην πιεις το κρασί σου μονοκοπανιά και να αποχωρήσεις μετά;!
3. Με το φαγητό τι γίνεται;
Υπάρχουν τόσοι άτυποι κανόνες για πιάτα που «επιτρέπεται» να παραγγείλεις στο πρώτο ραντεβού και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να είναι αρκετός λόγος να ακυρώσουμε τα πρώτα ραντεβού μια για πάντα. Πρέπει λέει να αποφύγεις τα καυτερά, το πολύ σκόρδο, τις σάλτσες, τις λαδωμένες σαλάτες, τα μπέργκερ (ή οτιδήποτε τρώγεται με τα χέρια) και σε καμία περίπτωση να μην επιλέξεις το ίδιο πιάτο με τον άλλον, γιατί θα νομίζει ότι δεν έχεις δική σου βούληση. Κάπου εκεί μάλλον σκέφτεσαι πως η βούλησή σου σου υπαγορεύει να αποχωρήσεις και να πας στο κοντινότερο σουβλατζίδικο.
4. Δεν μπορείς να νιώσεις άνετα
Όταν είσαι απασχολημένη με το να τρως το φαγητό σου χαριτωμένα και θηλυκά, προσπαθείς να γεμίσεις τις παύσεις στην συζήτηση, γελάς ψεύτικα με τα όχι-και-τόσο-πετυχημένα αστεία του άλλου και σε στενεύει η φούστα που διάλεξες, τότε πώς θα αφεθείς μέσα στην στιγμή για να αισθανθείς την οποιαδήποτε ερωτική χημεία;!
5. Πώς θα τελειώσουμε;
Το χειρότερο μέρος του πρώτου ραντεβού είναι μονίμως το τέλος του. Πώς ακριβώς θα αποχαιρετιστείτε; Με μια αγκαλιά; Με ένα πατ πατ στον ώμο; Με ένα «εγώ δεν θέλω να σε φιλήσω αλλά εσύ κάνεις κίνηση και τελικά τα χείλη σου προσγειώνονται στο πιγούνι μου»; Και όταν γυρίσεις σπίτι, πρέπει να στείλεις εσύ μήνυμα ή να περιμένεις;