Πώς ξέρει το Facebook πριν από σένα πότε θα μπεις σε σχέση;

Ποιες είναι οι διαφορές στις αναρτήσεις σου όταν ερωτεύεσαι;

Aναρωτιέσαι πότε θα σταματήσεις να είσαι μόνος; Το Facebook ξέρει πριν από σένα πότε θα αλλάξεις την προσωπική σου κατάσταση από «ελεύθερος» σε «σχέση». Με αφορμή τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το αγαπημένο μας κοινωνικό δίκτυο έκανε μια έρευνα.

Ο επικεφαλής της έρευνας Carlos Duik, πρόσεξε ότι στις τελευταίες 100 μέρες πριν ο χρήστης αλλάξει την προσωπική του κατάσταση, ο αριθμός των posts που ανταλλάζει με το μελλοντικό του ζευγάρι σημειώνει μεγάλη αύξηση με αποκορύφωμα 12 μέρες πριν ο χρήστης μπει σε σχέση (με μέσο όρο τα 1,67 posts την ημέρα). Μετά από την πρώτη μέρα της σχέσης, οι αναρτήσεις μειώνονται σταδιακά και 85 μέρες μετά την έναρξη της σχέσης (με μέσο όρο τα 1.53 posts την ημέρα), παρατηρούμε ότι τα posts αγγίζουν το ελάχιστο σημείο. Ο Duik αναφέρει ότι «αυτό προφανώς οφείλεται στο γεγονός ότι το ζευγάρι αποφασίζει να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί και η αλληλεπίδραση γίνεται περισσότερο από κοντά παρά μέσω Ίντερνετ».

n

Άλλο ένα στοιχείο που εξέτασε η έρευνα είναι τα συναισθήματα που εκφράζονται μέσα από τις αναρτήσεις. Παρατηρήθηκε πως από τη στιγμή που ένα ζευγάρι αποφασίσει να είναι μαζί οι αναρτήσεις γίνονται πιο «χαρούμενες» και, παρά το γεγονός ότι τα posts μειώνονται, γίνονται «πιο γλυκά».

n

Για την έρευνα έγινε συλλογή στοιχείων από 460.000 ζευγάρια και 18.000.000 αναρτήσεις.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice