Το σπίτι της Ιουλιέτας © Getty Images/ Leonello Bertolucci
Το σπίτι της Ιουλιέτας © Getty Images/ Leonello Bertolucci
Σχεσεις

Το σπίτι της Ιουλιέτας νοικιάζεται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Είσαι έτοιμη για ένα ρομαντικό διήμερο στη Βερόνα;

Το σπίτι της Ιουλιέτας στη Βερόνα είναι πλέον διαθέσιμο προς ενοικίαση στο Airbnb για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Το Airbnb έχει σίγουρα βαλθεί να μας τρελάνει αφού μετά τη διαμονή στην γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου, το κάστρο του Downtown Abbey και την βίλα της Barbie στο Malibu, τώρα ετοιμάζει το απόλυτο διήμερο για τη γιορτή των ερωτευμένων. Αποκλειστικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, ένα ζευγάρι θα διανυκτερεύσει, για πρώτη φορά μετά το 1930, στο σπίτι της Ιουλιέτας στη Βερόνα. Στο σπίτι με το διάσημο μπαλκόνι που ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα εκδήλωσαν για πρώτη φορά την αγάπη τους, ο ένας στον άλλο. 

Από την ταινία του Franco Zeffirelli, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»
Από την ταινία του Franco Zeffirelli, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Το σπίτι της Ιουλιέτας στη Βερόνα είναι πόλος έλξης εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο. Μπορείς να γράψεις το όνομα του αγαπημένου σου και το δικό σου σε ένα χαρτάκι και να το κολλήσεις ανάμεσα στα εκατομμύρια άλλα στην είσοδο, να μπεις στο σπίτι και να βγεις στο φημισμένο μπαλκόνι (με ένα μικρό αντίτιμο), ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες δεν φεύγουν αν δεν πιάσουν πρώτα το στήθος στο άγαλμα της Ιουλιέτας για καλή τύχη στον έρωτα (ναι, that's a thing). Από όπου κι αν το πιάσεις, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα του Σαίξπηρ, είναι μία από τις πιο ρομαντικές ιστορίες που έχουν ακουστεί ποτέ και όχι δεν κλάψαμε, κάτι μπήκε στο μάτι μας, όταν ο Leonard Whiting (Ρωμαίος) σκαρφάλωσε και φίλησε την Olivia Hussey (Ιουλιέτα) στην κινηματογραφική εκδοχή του Franco Zeffirelli (1968).

© Getty Images/ Leonello Bertolucci
Λένε ότι αν γράψεις τα ονόματά σας εδώ, η αγάπη κρατάει για πάντα © Getty Images/ Leonello Bertolucci

«Αυτή η διαμονή θα δώσει σε ένα ζευγάρι τη μοναδική ευκαιρία να γιορτάσει τον έρωτά του σε αυτό που θεωρείται μάλλον το ρομαντικότερο σπίτι στην ιστορία της λογοτεχνίας», σχολίασε ο Giacomo Trovato, γενικός διευθυντής της Airbnb στην Ιταλία.

© Airbnb
© Airbnb

Ξεφύγαμε όμως κι εσύ θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να μείνεις εκεί. Λοιπόν αρκεί να στείλεις ένα γράμμα στην Ιουλιέτα για να δηλώσεις συμμετοχή. Αν κερδίσεις, θα απολαύσεις ένα πλούσιο ρομαντικό δείπνο από τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ, Giancarlo Perbellini και θα κοιμηθείς στο αυθεντικό κρεβάτι που χρησιμοποίησε ο ιταλός σκηνοθέτης στην ταινία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Ακόμα, θα απολαύσεις μια ιδιωτική ξενάγηση στη Βερόνα παρέα με επαγγελματία φωτογράφο και θα έχεις τη δυνατότητα να διαβάσεις και να απαντήσεις στα ερωτικά γράμματα που στέλνονται στην Ιουλιέτα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες γράμματα από όλο τον κόσμο φτάνουν στο "Casa di Giulietta" και χάρη σε μια παράδοση δεκαετιών, η ιταλική πόλη αποκαλείται πλέον «η πόλη του έρωτα». Η ΜΚΟ Juliet’s Club λοιπόν αναλαμβάνει να απαντήσει σε αυτά τα γράμματα, με τη βοήθεια μιας ομάδας εθελοντών, γνωστοί ως «γραμματείς της Ιουλιέτας».

© Airbnb
© Airbnb

© Airbnb
© Airbnb

Για να μείνεις στο σπίτι, πρέπει να στείλεις ένα γράμμα στην Ιουλιέτα στα Αγγλικά και να μοιραστείς τη δική σου συγκινητική ιστορία αγάπης, εξηγώντας γιατί θα ήσασταν το τέλειο ζευγάρι επισκεπτών. Βιάσου, έχεις μόνο μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:59 μ.μ. για να στείλεις το γράμμα σου!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice