10 ιδέες για ένα... διαφορετικό ραντεβού του Αγίου Βαλεντίνου

Ήρθε η στιγμή να εντυπωσιάσεις

Ιδέες για να περάσεις τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φλεβάρη.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που βρίσκονται σε αναβρασμό αυτή την εβδομάδα. Αυτοί που σιχαίνονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιατί τη θεωρούν μια εμπορική γιορτή και αυτοί που την περιμένουν πώς και πώς για να ζήσουν ρομαντικές στιγμές. Θα συμφωνήσω ότι είναι εμπορική γιορτή, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να τη γιορτάσεις και με άλλους τρόπους. Ξέχνα για λίγο τα λουλούδια, τα σοκολατάκια και τα ρομαντικά δείπνα για 2 (βασικά κράτα τα σοκολατάκια) και δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Ακόμα κι αν δεν είσαι στα «μέλια» αλλά σε μακροχρόνια σχέση -ή μάλλον ειδικά τότε- μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή την ημέρα για να περάσεις χρόνο με το άλλο σου μισό και να βγεις από τη ρουτίνα. Οι ειδικοί συνιστούν ένα ραντεβού που θα έχει ένα από τα παρακάτω 3 ή και τα 3 αν γίνεται: μια δημιουργική δραστηριότητα, μια φυσική δραστηριότητα και μια νέα δραστηριότητα. Ορίστε, σου δίνουμε μερικές ιδέες.

Σεμινάριο cocktail
Σίγουρα είναι διασκεδαστικό να τα πίνεις, αλλά μπορεί να είναι εξίσου ενδιαφέρον να μάθεις να τα φτιάχνεις. Υπάρχουν αρκετά bar που διοργανώνουν mixology events ή cocktail classes οπότε κάνε την έρευνά σου. Αν είσαι πιο foody τύπος, πάρε ένα σεμινάριο μαγειρικής, εκεί θα τα χαλάσουμε;

helena-yankovska-sjoy9pvefbu-unsplash.jpg

Μια μέρα στο σπα
Αντί να τρέχεις να αγοράσεις ένα δώρο που σίγουρα θα έχει ελάχιστη φαντασία, αφού λίγο πολύ τα έχεις ήδη εξαντλήσει όλα, κλείσε μια πολύωρη συνεδρία σε σπα όπου θα χαλαρώσετε και οι 2. Λίγο χαμάμ, λίγο μασάζ, λίγη αρωματοθεραπεία, θα αλλάξει εντελώς η διάθεσή σας και θα περάσετε και χρόνο μαζί.

Νέες γεύσεις
Αντί για το ήσυχο ρομαντικό τετ-α-τετ που είναι ξεκάθαρα κλισέ, βγείτε για φαγητό σε ένα εστιατόριο με εξωτική κουζίνα και δοκιμάστε νέες γεύσεις. Η Αθήνα έχει σίγουρα τεράστια ποικιλία σε αυτό τον τομέα και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο από tapas και μαργαρίτες.

Extreme sports
Ε καλά, μην πάτε και για bungee jumping. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε αναρρίχηση σε κάποιο γυμναστήριο, βόλτα με τζιπ 4x4, πατινάζ ή ακόμα και μαθήματα σκι. Ή και παρά πέντε, αν θέλεις κυριολεκτικά να πετάξετε στα σύννεφα.

alain-wong-f-oxr0lk5eu-unsplash.jpg

Μυστηριώδεις προορισμοί
Αν σου αρέσουν τα μυστήρια, δοκίμασε να πάτε για φαγητό ή ποτό σε ένα από τα μυστικά μέρη της Αθήνας. Δε θα σου πω λεπτομέρειες αλλά ψάξε για το ΦΒΚ και το Speakeasy...

Ιππασία
Τα άλογα είναι υπέροχα πλάσματα και η επαφή μαζί τους θα σας συναρπάσει. Μια βόλτα στη φύση ιππεύοντας μπορεί να γίνει η εμπειρία που θα θυμάστε για χρόνια. Ή το νέο σας χόμπι.

fernando-puente-5xcihfb_dpc-unsplash.jpg

Virtual RealityΕίνα
ι κυριολεκτικά ένας άλλος κόσμος. Ένα ψηφιακός κόσμος που σε «ρουφάει» και σου χαρίζει νέες εμπειρίες. Ευτυχώς η Αθήνα έχει αποκτήσει ήδη τα πρώτα VR Games μαγαζιά. Δοκιμάστε το, αξίζει.

Μαθήματα χορού
Ίσως από τα πιο ρομαντικά πράγματα στον κόσμο -γνώμη μου- είναι η μουσική και ο χορός. Πηγαίνετε για ένα μάθημα salsa, tango ή waltz. Ή ακόμα και freestyle αν αυτό σας αρέσει.

toufic-mobarak-kx2igm3q5ja-unsplash.jpg

Σκοποβολή
Νέες δραστηριότητες δεν είπαμε; Η σκοποβολή, όπως και η τοξοβολία, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και αν δεν είχες επαφή ποτέ μέχρι τώρα θα εκπλαγείς με το πόσο εθιστική είναι.

Ξενάγηση στην πόληΑυτ
ή η πόλη που εσύ καθημερινά βλέπεις με μισό μάτι λόγω της κίνησης, του καυσαερίου και της φασαρίας, κρύβει μια μεγάλη ιστορία και πολλά σημεία-εκπλήξεις. Κλείστε έναν ξεναγό και αφήστε τον να σας γνωρίσει την άλλη πλευρά της Αθήνας, με όλα της τα μυστικά.

Plus
Δεν είστε υποχρεωμένοι να βγείτε και να πάτε πουθενά. Αν θέλετε καθίστε στον αναπαυτικό σας καναπέ στο σπίτι, παραγγείλτε πίτσες και κάντε binge-watching στην αγαπημένη σας σειρά ή σε μια νέα. Στο κάτω κάτω, δικό σας είναι ο έρωτας, όπως θέλετε τον ζείτε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice