Πρωτές διακοπές σε σχέση
Δεν υπάρχει λόγος οι πρώτες διακοπές σας μαζί να μην είναι τέλειες © Christopher Campbell
Σχεσεις

Τι πρέπει να προσέξεις στις πρώτες σας διακοπές;

Σημασία δεν έχει να γίνεται συνεχώς το δικό σου, αλλά να περάσετε όμορφα μαζί

6 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς όταν πηγαίνεις για πρώτη φορά διακοπές με το αγόρι σου

Η πρώτη φορά που θα πας διακοπές με το αγόρι σου μπορεί να φαντάζει στο μυαλό σου υπέροχη και δεν υπάρχει λόγος να μην είναι. Θα πρέπει, όμως, να παραδεχτείς ότι έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί το πρώτο μεγάλο τεστ της σχέσης σας, αφού είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που θα περάσετε μαζί περισσότερα από δύο συνεχόμενα 24ωρα. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι. Αν η σχέση σας έχει γερές βάσεις, λογικά όλα θα πάνε καλά. Υπάρχουν, βέβαια, πράγματα που μπορείς να κάνεις, ώστε να βοηθήσεις περισσότερο την κατάσταση. 

Όχι με τη μία στα βαθιά 
Μπορεί να ετοιμάζεις μία ολόκληρη βδομάδα διακοπών μαζί του, αλλά δεν είναι καλή ιδέα για την πρώτη φορά. Στην περίπτωση, που τελικά προκύψουν περισσότερες διαφωνίες και εντάσεις απ’ όσες πίστευες, θα καταλήξετε να είστε νευριασμένοι και πιθανώς να καβγαδίζετε για εφτά συνεχόμενες μέρες. Ξεκινήστε με ένα τριήμερο σε έναν κοντινό σχετικά προορισμό, για να ανακαλύψετε πώς λειτουργείτε μεταξύ σε ένα πλαίσιο διακοπών, χωρίς την πιθανότητα να παγιδευτείτε για μέρες σε μία συνεχόμενη ένταση.  

Επιλέξτε μαζί τον προορισμό 
Αυτό δεν σημαίνει να του ανακοινώσεις πού θέλεις να πας και αυτός απλά να συμφωνήσει, ούτε το αντίστροφο. Πρέπει να ακουστεί η άποψη και των δύο για τους προορισμούς πού θέλετε να πάτε. Αν έχετε και οι δύο πολλές επιλογές στο μυαλό σας, πάρτε τη συζήτηση σταδιακά. Ξεκινήστε με το είδος προορισμού που θέλετε να πάτε (βουνό, νησί, χωριό, εξωτερικό) και με το ποσό που μπορεί ο καθένας σας να διαθέσει, ώστε κανένας σας να μην πιεστεί οικονομικά (προτεραιότητα έχει εκείνος με το χαμηλότερο εισόδημα). Αφότου λύσετε αυτά τα δύο στοιχεία, πείτε πιο συγκεκριμένους προορισμούς και προσπαθήστε να επιλέξετε αυτόν που θα ικανοποιεί εξίσου και εσένα και εκείνον.  

Ορίστε συγκεκριμένο προϋπολογισμό 
Όχι, δεν θα βγάζετε σε κάθε βήμα σας κομπιουτεράκι, αλλά είναι καλό να έχετε συμφωνήσει από πριν πόσα χρήματα μπορεί και θέλει ο καθένας να ξοδέψει ημερησίως. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε εντάσεις που μπορεί να προκύψουν από το γεγονός ότι ο ένας θέλει να πάει σε κάποιο ακριβό εστιατόριο της περιοχής, ότι ίσως έχει τη δυνατότητα να φάτε μόνο κάτι πρόχειρο στο χέρι ή ότι προτιμάει να πάει σε μία οργανωμένη παραλία.  

Μη θες να γίνεται μόνο το δικό σου
Είπαμε ότι πρέπει να προσπαθήσετε να ικανοποιηθείτε εξίσου και οι δύο. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται ο ένας να κάνει πίσω σε κάποια πράγματα και ο άλλος σε κάποια άλλα. Για παράδειγμα, δέξου να πάτε στην παραλία που θέλει ο σύντροφός σου, κι ας είναι κάπου πιο μακριά, και να δοκιμάσετε το θαλάσσιο σπορ που σου ζήτησε, κι ας προτιμάς να κάνεις μόνο ηλιοθεραπεία, και εκείνος με τη σειρά του να δεχτεί να πάτε στο τοπικό εστιατόριο, όσο περίεργος κι αν είναι με το φαγητό, και να επισκεφτείτε το μουσείο της περιοχής, κι ας βαριέται συνήθως τις εκθέσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το σημαντικό δεν είναι να περνάει πάντα το δικό σου, αλλά το να περάσεις όμορφες στιγμές με τη σχέση σου. 

Χωρίστε αρμοδιότητες
Ένας από τους δύο μπορεί να έχει καλύτερο προσανατολισμό, ένας μπορεί να οργανώνει καλύτερα το πρόγραμμα της ημέρας, ένας μπορεί να οδηγεί καλύτερα. Οι επιλογές είναι δύο. Μπορείτε να κάνετε και οι δύο τα πάντα, με την πιθανότητα να κατηγορεί ο ένας τον άλλον επειδή χαθήκατε, επειδή δεν προλάβατε να κάνετε σχεδόν τίποτα μέσα στη μέρα και επειδή πηγαίνετε πολύ αργά. Προτιμότερο, όμως, είναι να χωρίσετε τις αρμοδιότητες και να αναλάβει ο καθένας να κάνει ό,τι ξέρει καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι εντάσεις και το ταξίδι θα κυλήσει πιο ομαλά στο σύνολό του.  

Επικοινώνησε 
Μην αφήσεις τον φόβο δημιουργίας μίας έντασης να αφήσει άλυτα θέματα ανάμεσα σε εσένα και το αγόρι σου. Αν κάτι σε ενοχλεί, τότε συζήτησέ το μαζί του. Προσοχή. Μην καβγαδίσεις και μην έχεις επιθετική στάση, γιατί αυτό σχεδόν σίγουρα θα τον κάνει πιο αμυντικό, αν όχι και επιθετικό. Πες πώς αισθάνεσαι, εξήγησε τα επιχειρήματά σου και δώσ’ του χώρο να εξηγήσει τη δική του πλευρά και να εκφράσει τυχόν πράγματα που ενοχλούν εκείνον.  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice