Ζευγάρι
©Unsplash/ Milan Popovic
Σχεσεις

Σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας είναι σοβαρή

Κάποιες φορές απλά δεν είστε στην ίδια φάση

Πότε μια σχέση σοβαρεύει; Ποια είναι τα πρώτα σημάδια που θα αναγνωρίσεις;

Κάποιες φορές γουστάρεις τόσο πολύ κάποιον που θέλεις να βλέπει τη σχέση σας σοβαρά και ελπίζοντας παρερμηνεύεις κάποια πράγματα που λέει ή κάνει. Άλλες πάλι είσαι σε πιο χαλαρή φάση και πριν το καταλάβεις, ο άλλος σου κάνει παράπονα ότι δεν βλέπεις τη σχέση σας τόσο «ζεστά» όσο εκείνος. Γενικά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην είστε στην ίδια φάση και να μην το έχεις καταλάβει. Τι μπορείς να κάνεις; Μα φυσικά να το συζητήσεις! Τώρα πάλι, αν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία (όπως πολλές από εμάς) που νιώθουν ότι με μια συζήτηση «πιέζουν» καταστάσεις και δεν θέλουν, τότε μπορείς απλά να διαβάσεις τα σημάδια.

Έχεις γνωρίσει την οικογένειά του

Το να σε συστήνει κάποιος στους πιο κοντινούς του ανθρώπους είναι σημαντικό. Δεν συνεπάγεται αυτόματα δαχτυλίδια και γάμους, αλλά σημαίνει (στις περισσότερες περιπτώσεις) ότι είσαι σημαντική για εκείνον και νιώθει αρκετά περήφανος ώστε να σε γνωρίσει στην οικογένειά του.

Έχετε πάει ταξίδι μαζί

Όσο πιο μακριά τόσο πιο σημαντικό. Η συμβίωση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού -που μπορεί να προκύψουν και δυσκολίες ή απρόοπτα- δεν είναι κάτι που είναι όλοι διατεθειμένοι να κάνουν. Ακόμα είναι και το μοίρασμα των εξόδων και ο χρόνοςπου θα περάσετε μαζί εκεί. Αν σου προτείνει ένα ρομαντικό getaway, το λες και καλή ένδειξη για τη σχέση σας.

Έχετε πει «Σε αγαπώ»

Δεν είναι αυτονόητο αλλά θα έπρεπε. Η αγάπη (σε αντίθεση με τον έρωτα) είναι βαθύ συναίσθημα και μια τέτοια φράση θα πρέπει να έχει την ανάλογη βαρύτητα. Αν στο πει την πρώτη εβδομάδα που βγαίνετε τότε μάλλον πρόκειται για επιπόλαιο τύπο. Αν πάλι σου το πει σε βάθος χρόνου κι αφού έχετε ζήσει 1-2 πράγματα, οι πιθανότητες να το εννοεί και να βλέπει σοβαρά αυτή τη σχέση αυξάνονται δραματικά. Όσο για σένα, μην το πεις αν δεν το εννοείς, απλά και μόνο επειδή το είπε εκείνος.

Είσαι η προτεραιότητά του

Όλοι έχουμε φορτωμένο πρόγραμμα καθημερινά και ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος που μένει πρέπει να μοιραστεί ανάμεσα σε χόμπι, οικογένεια, φίλους και συντρόφους. Αν βλέπεις ότι συστηματικά έχει ως προτεραιότητα να δει εσένα και να περάσετε χρόνο μαζί αυτό μόνο κάτι καλό μπορεί να σημαίνει.

Είσαι το plus one του

Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει το plus one κάποιου σε ένα γάμο ή μια εκδήλωση. Όταν όμως ο σύντροφός σου θέλει να βγαίνετε διπλό ραντεβού με το παντρεμένο ζευγάρι φίλων του, όταν θεωρεί αυτονόητο ότι θα πάτε μαζί στο γάμο της ξαδέρφης του στο χωριό (που θα είναι ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟ), αν απορρίπτει προτάσεις εξόδου που αφορούν μόνο εκείνον χωρίς εσένα, τότε προφανώς και ενδιαφέρεται σοβαρά για σένα.

Προσωπικά πράγματα στο διαμέρισμα

Όσο πιο συχνά θέλει να κοιμάστε μαζί, όσα περισσότερα δικά του πράγματα αφήνει στο χώρο σου ή σε παροτρύνει να αφήσεις στον δικό του, τόσο πιθανό είναι να βλέπει σοβαρά αυτή τη σχέση. Το να μοιράζεσαι τον προσωπικό σου χώρο δεν είναι εύκολο και δεν το κάνεις με τον καθένα, εκτός κι αν σε ενδιαφέρει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice