Μήπως φλερτάρεις με ένα Zombie;
Ed Zilch / Pixabay
Σχεσεις

Μήπως φλερτάρεις με ένα Zombie;

Μην τρομάζεις, απλώς μια πανάρχαια τάση των ραντεβού απέκτησε μοντέρνο όνομα

Με τους όρους Ghosting και Zombieing περιγράφονται δύο ακατανόητες και επώδυνες συμπεριφορές που απαντώνται στις ερωτικές σχέσεις.

Όσοι έχουν μεγάλη πείρα στις σχέσεις και στα ραντεβού γνωρίζουν καλά τι θα πει Ghosting.  Θα πει ότι βγαίνεις ή φλερτάρεις με κάποιον για καιρό και ξαφνικά αυτός εξαφανίζεται, γίνεται μπουχός, «φάντασμα», μην το είδατε τον Παναή. 

Όσοι όμως έχουν μεγάλη πείρα στις σχέσεις και στα ραντεβού γνωρίζουν καλά και το Zombieing, απλώς δεν ήξεραν ότι ονομάζεται έτσι. Ένα Zombie εξελίσσει τη φάση Ghosting κατά μία πίστα. Δηλαδή αρχικά εξαφανίζεται και μετά από κάποιο διάστημα επιστρέφει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Είναι δηλαδή σαν τα ζόμπι που νομίζεις πως «σκοτώθηκαν», όμως αυτά επιστρέφουν ξανά για να σου πιουν το αίμα. 

Αν η συμπεριφορά ενός τύπου «Φάντασμα» σε πληγώνει και σε γεμίζει απορίες, η δράση του «Ζόμπι» και σε πληγώνει και σε προσβάλλει κατάμουτρα. Δηλαδή τι πρέπει να κάνεις; Να προσποιηθείς πως δεν έγινε τίποτα και όλα μέλι γάλα; Μάλλον είναι από τις πιο συχνές αιτίες για ένα μεγαλειώδες Thank You Next!

Οι λόγοι που οδηγούν ένα «Ζόμπι» σε ζομπίστικες κινήσεις ποικίλουν, λένε οι ειδικοί. Αναφέρουν τους ακόλουθους:

  • Μπορεί να βαρέθηκαν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις μιας σχέσης και να αναζητήσουν μια πρόσκαιρη περιπέτεια.
  • Θέλουν να επιβεβαιώνονται, καθώς έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πολλές φορές φεύγουν για να διαπιστώσουν αν κατά την επιστροφή τους θα στρωθούν κόκκινα χαλιά.
  • Η αισιόδοξη εκδοχή: Μετανιώνουν που δεν έδωσαν στον εαυτό τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον άλλο καλύτερα, και γι’ αυτό επιστρέφουν για να ζητήσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση. 
  • Μετά την αρχική φυγή, νιώθουν ενοχές και γυρίζουν για να δουν αν ο άλλος είναι θυμωμένος μαζί τους. 

Πώς να αντιμετωπίσεις τα «Ζόμπι»; Όπως και τις αμερικανικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν: μακριά! Και τα δύο είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος. Και μην ανοίξεις κουβέντα για το τι και για το πώς, γιατί θα λυγίσεις. Εκτός αν θέλεις να λυγίσεις.

Υπάρχει όμως κι η άλλη περίπτωση. Να σκέφτεσαι εσύ να γίνεις «Ζόμπι» δικεδικώντας τις χαρές μιας σχέσης που χαράμισες. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. 

Οι ειδικοί λένε πως πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά πριν σηκώσεις το τηλέφωνο για να στείλεις ένα μήνυμα επανασύνδεσης. Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσεις με ειλικρίνεια προς τον εαυτό σου γιατί θέλεις να γυρίσεις. Και αν αξίζει τον κόπο η απόφασή σου, την ίδια αυτή ειλικρίνεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις στην επικοινωνία με το «θύμα» σου. 

Πάντως τα ερωτικά πήγαινε-έλα είναι επώδυνα για όλους. Και καμιά φορά μια σχέση είναι καλύτερα να πεθάνει οριστικά από το να σέρνεται ημιθανής για χρόνια. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice