Μίλα μου βρόμικα: Είμαι 24 ετών και δεν είχα ποτέ μου σχέση

Έχω συμβιβαστεί με αυτό στο παρελθόν, αλλά πλέον δεν το αντέχω

Μίλα μου βρώμικα reloaded με την Τζένη Μελιτά: Είμαι 24 και δεν έχω κάνει σχέση. Πώς θα αλλάξει αυτό;

Αγαπητή Τζένη, το θέμα μου είναι ότι είμαι 24 ετών και δεν είχα ποτέ μου σχέση. Έχω ερωτευτεί, αλλά πάντα χωρίς ανταπόκριση. Όλοι οι άντρες μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν «ήταν σε φάση» για κάτι παραπάνω και προτιμούσαν ελεύθερη σχέση. Έχω συμβιβαστεί με αυτό στο παρελθόν, αλλά πλέον δεν το αντέχω. Θεωρώ πως έχω πολλά να προσφέρω σε κάποιον και μου αξίζει να ζήσω κι εγώ τον έρωτα, αλλά με τα όσα έχω ζήσει μέχρι τώρα έχω κουραστεί και έχω αρχίσει να απογοητεύομαι. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Προφανώς και έχεις να προσφέρεις πολλά σε έναν άντρα και ακόμη προφανέστερα σου αξίζει να έρθει στη ζωή σου μια υπέροχη σχέση. Σε όλους μας αξίζει, γιατί δηλαδή να μην αξίζει συγκεκριμένα σε σένα; Όπως, επίσης, κάνεις ένα τεράστιο λογικό σφάλμα αν πιστεύεις ότι επειδή δεν ήρθε μέχρι τα 24, πάει και τελείωσε, δεν θα έρθει ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή σου. Αφήνουμε, λοιπόν, την drama queen στην άκρη και πάμε να βρούμε λύσεις. Αρχικά, έχω 2-3 φίλες που είναι στη φάση «δεν μπορώ να βρω ένα σοβαρό άντρα με τίποτα» και πολύ απλά τα παρατάνε. Βάζουν πιτζάμες και πέφτουν στον καναπέ μέχρι να τελειώσουν όλες τις κομεντί στο Netflix. Ε, δεν πάει έτσι. Το καταλαβαίνουμε. Δεν θα μας πέσει ο γκόμενος στο κεφάλι ως μάννα εξ ουρανού. Πρέπει να είμαστε σε φάση ενεργής αναζήτησης. Τώρα με το lockdown δεν ξέρω πώς γίνεται ακριβώς η ενεργή αναζήτηση, αλλά δεν θα βρω λύση και στην πανδημία. Από την άλλη, θα ήθελα να πάρεις τον χρόνο σου και να παρατηρήσεις τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις τον εκάστοτε πιθανό σύντροφο. Μήπως η δική σου αγωνία για σχέση εκδηλώνεται στον άλλο ως πίεση, ανασφάλεια, άγχος και τελικά καταλήγει να τον «πνίγει»; Δεν λέω πως συμβαίνει αυτό απαραίτητα. Λέω απλά να σε παρατηρήσεις και αφού σε παρατηρήσεις να επαναπρογραμματίσεις τις συμπεριφορές σου που δεν σε εξυπηρετούν. Ίσως την επόμενη φορά να αφήσεις τον εαυτό σου χαλαρό να ζήσει στο έπακρο την καινούργια γνωριμία, χωρίς ανυπομονησία, χωρίς άγχος και χωρίς βιασύνη για το πόσο θα κρατήσει ή αν θα εξελιχθεί σε σοβαρή σχέση ή όχι.


Στείλε κι εσύ γράμμα στην Τζένη στο email info@athensvoice.gr με την ένδειξη «Μίλα μου βρώμικα» ή στο instagram: @melitajenny