Τα θετικά του να έχεις σχέση εξ αποστάσεως
©Unsplash/ Freestocks
Σχεσεις

Τα θετικά του να έχεις σχέση εξ αποστάσεως

Όλα τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν δυσκολίες, μην αφήνεις την απόσταση να είναι μία από αυτές

Σχέσεις εξ αποστάσεως: Δες τα υπέρ και δώσε μια ευκαιρία στην αγάπη.

Φυσικά και είναι ενοχλητικό να μην μπορείς να αγκαλιάσεις ή να φιλήσεις όποτε θέλεις τον αγαπημένο σου όμως οι σχέσεις εξ αποστάσεως έχουν και τα θετικά τους. Επίσης ας το παραδεχθούμε, τα ωραιότερα σενάρια βιβλίων ή ταινίως γράφτηκαν για σχέσεις που είχαν εμπόδιο την απόσταση αλλά τα κατάφεραν γιατί υπήρχε αγάπη. Και σε αντίθεση με άλλες ρομαντικές ιστορίες που δεν βρίσκουν ποτέ το happy end στην πραγματική ζωή, αυτές οι σχέσεις έχουν πολλές πιθανότητες να λειτουργήσουν, αρκεί να υπάρχει κατανόηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Γνωρίζεστε καλύτερα

Όταν υπάρχουν χιλιόμετρα ανάμεσά σας, η μόνη επαφή που μπορείς να έχεις είναι να μιλήσεις ή να δεις τον άλλο. Πολλοί χρησιμοποιούν βιντεοκλήσεις, άλλοι ατελείωτα μηνύματα στις εφαρμογές των social και άλλοι παραδοσιακά τηλέφωνα. Το θέμα είναι ότι όσο περισσότερο μιλάς με το έτερον ήμισυ, τόσο καλύτερα γνωρίζεστε. Δε θα περάσετε δύο ώρες μιλώντας για τον καιρό ή το επεισόδιο του survivor, κάποια στιγμή η συζήτηση θα πάει σε πιο προσωπικά θέματα, ιδέες, απόψεις, όνειρα οπότε σιγά σιγά δημιουργείται μια πιο βαθιά σύνδεση.

Λύνεις τα θέματα εμπιστοσύνης σου

Η μεγαλύτερη δοκιμασία σε αυτού του είδους τις σχέσεις είναι η εμπιστοσύνη. Με τέτοια απόσταση ανάμεσά σας, τόσο εκείνος όσο και εσύ μπορείτε να απιστήσετε πολύ πιο εύκολα. Ωστόσο, οι ατελείωτες σκηνές ζηλοτυπίας, οι τηλεφωνικοί καβγάδες και οι εμφανίσεις-έκπληξη για να τον τσεκάρεις μόνο να φθείρουν πρόκειται τη σχέση. Είναι λοιπόν η ιδανική ευκαιρία για να δουλέψεις τα θέματά σου και να προσπαθήσεις να τον εμπιστευτείς (το ίδιο ισχύει και για εκείνον). Άλλωστε ο κόσμος είναι γεμάτος παραδείγματα ανθρώπων που ζούσαν στο ίδιο σπίτι και απιστούσαν, οπότε μην είσαι προκαταλειμμένη.

Ελεύθερος χρόνος

Αφού οι ημέρες που βρίσκεστε είναι συγκεκριμένες, αυτό συνεπάγεται ότι τις υπόλοιπες είσαι ελεύθερη να κάνεις ό,τι θέλεις. Να δεις τις φίλες σου, να μείνεις παραπάνω στη δουλειά χωρίς να νιώθεις τύψεις, να αράξεις στον καναπέ αναβάλλοντας τις δουλειές του σπιτιού χωρίς άγχος, να πας για προπόνηση, να κάνεις binge-watching στο netflix και οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει εσένα να μη μιλάς σε άνθρωπο. Έτσι όταν βρεθείτε θα μπορείς να του αφιερώσεις χρόνο χωρίς αντιπερισπασμούς.

Δεν βαριέσαι

Πολλά ζευγάρια βιώνουν την βαρεμάρα της ρουτίνας πολύ νωρίς, πριν προλάβουν να αναπτύξουν βαθιά συναισθήματα ο ένας για τον άλλο, με αποτέλεσμα να χωρίζουν. Το θετικό με τις σχέσεις εξ αποστάσεως είναι ότι εκτιμάς τον λίγο κοινό χρόνο που μοιράζεστε, τον αξιοποιείς στο έπακρο και δεν νιώθεις να σε βαραίνει η ρουτίνα. Μέχρι τη στιγμή που θα βρεθείτε να ζείτε μαζί, θα αγαπιέστε τόσο βαθιά που η ρουτίνα δεν θα σας αγγίζει.

Το σεξ είναι πάντα καλό

Και πώς να μην είναι αφού πριν προλάβεις να χορτάσεις τον άλλο χωρίζεστε πάλι. Οπότε κάθε φορά που βρίσκεστε νιώθετε την ίδια ανυπομονησία να αγγίξετε ο ένας τον άλλο, να φιληθείτε, να αγκαλιαστείτε που δημιουργείται η τέλεια σεξουαλική ένταση. Κι ακριβώς επειδή ξέρεις ότι σύντομα θα τον αποχωριστείς, δεν σκέφτεσαι «άστο για αύριο που θα είμαι λιγότερο κουρασμένη από τη δουλειά» ή κάτι τέτοιο.

Ξέρεις ότι σε θέλει

Κανένας δεν προσπαθεί να διατηρήσει μια σχέση από απόσταση αν δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τον άλλο ή δεν είναι ερωτευμένος. Θέλω να πω ότι ακριβώς αυτή η δυσκολία είναι που λειτουργεί σαν επιπλέον φίλτρο για να καταλάβεις πότε κάποιος σε θέλει και πότε περνάει απλά την ώρα του μέχρι να βρει κάτι άλλο.

Αλλάζεις παραστάσεις

Μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο αλλά δεν είναι. Πολλές φορές οι καβγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια έχουν τη ρίζα τους στη συσσωρευμένη ένταση ενός από τους δύο ή και των δύο. Δες λοιπόν την επίσκεψη στον αγαπημένο σου ως ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά σου ή ακόμα καλύτερα μια στο τόσο μπορείτε να βρίσκεστε σε ένα άλλο μέρος. Σε όλους αρέσουν οι εκδρομές, όχι;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice