Jane Birkin και Serge Gainsbourg ©Getty Images/ Reg Lancaster
Jane Birkin και Serge Gainsbourg ©Getty Images/ Reg Lancaster
Σχεσεις

Coup de foudre: Διάσημα ζευγάρια περιγράφουν πώς ερωτεύτηκαν

Έρωτες με την πρώτη ματιά – ή και λίγο παραπάνω. Με ποιο τρόπο περιγράφουν διάσημα ζευγάρια τη στιγμή που κεραυνοβολήθηκαν από τον έρωτα της ζωής τους.

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Διάσημα ζευγάρια περιγράφουν τη στιγμή που κεραυνοβολήθηκαν από τον έρωτα της ζωής τους.

Έρωτες με την πρώτη ματιά – ή και λίγο παραπάνω. Με ποιο τρόπο περιγράφουν διάσημα ζευγάρια τη στιγμή που κεραυνοβολήθηκαν από τον έρωτα της ζωής τους.

Μελίνα Μερκούρη και Jules Dassin
Μελίνα Μερκούρη και Jules Dassin

Μελίνα για τον Ντασσέν
«Έφτασε από την άλλη άκρη της αίθουσας πηδώντας πάνω απ’ τα καθίσματα με ευκινησία δρομέα σε αγώνα μετ’ εμποδίων. Του άρεσε η Στέλλα.
Δεν κέρδισα. Κρύφτηκα σε μια γωνιά για να μην βλέπει κανείς τα δάκρυά μου.
“Έχει τόσο μεγάλη σημασία το βραβείο;” Ήταν ο άνθρωπος με τα γαλανά μάτια. Τον μίσησα. Εκείνος μπορούσε να μιλάει. Πήρε το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη.
“Μωρέ, τι μας λες;”
“Αξίζεις πολύ περισσότερα από ένα βραβείο”
Με φίλησε στο μάγουλο κι έφυγε.
Τέλος Αυγούστου πήγα στο Παρίσι.
Στο ξενοδοχείο υπήρχε ένα μήνυμα. Είχε τηλεφωνήσει ο Ζυλ Ντασσέν.
Το άλλο πρωί ξανατηλεφώνησε και κανονίσαμε να έρθει στο ξενοδοχείο το μεσημέρι. Στις δώδεκα ακριβώς ήταν εκεί (ο Ντασσέν είναι ο πιο απελπιστικά ακριβής άνθρωπος στον κόσμο). Δεν μπήκε περπατώντας στο δωμάτιο. Μπήκε χορεύοντας. Για ένα διάστημα μιλήσαμε για την ταινία. Μάλλον φημίζομαι για την όρεξή μου, αλλά ξέχασα το μεσημεριανό φαγητό. Το ίδιο και εκείνος. Συζητήσαμε ώρες ολόκληρες.
Το επόμενο βράδυ έφευγα για το Λονδίνο. Στην είσοδο του ξενοδοχείου με αποχαιρέτησε. Μου πήρε το χέρι. Με κοίταξε και χαμογέλασε. Ύστερα είπε: “I’m hooked”».

Anna Karina και Jean-Luc Godard ©Getty Images/Keystone/Hulton Archives
Anna Karina και Jean-Luc Godard ©Getty Images/Keystone/Hulton Archives

Άννα Καρίνα για τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ
«Ήταν στα γυρίσματα της ταινίας στη Γενεύη. Τότε συνέβη. Μια ιστορία αγάπης απροσδόκητη και από την αρχή ένα γλυκό μυστήριο. Έβλεπα που με κοιτούσε συνέχεια ο Ζαν-Λυκ και τον κοιτούσα κι εγώ. Αυτό γινόταν όλη μέρα. Σταθερά, ερευνητικά βλέμματα, όπως κοιτάζουν τα ζώα. Μια βραδιά είμαστε σε δείπνο στη Λωζάννη. Ο σύντροφός μου που ήταν ζωγράφος, ήταν κι εκείνος εκεί. Ξαφνικά ένιωσα κάτι κάτω από το τραπέζι – ήταν το χέρι του Ζαν-Λυκ που γλιστρούσε κρυφά ένα κομμάτι χαρτί μέσα στο δικό μου για να φύγει αμέσως μετά με το αυτοκίνητό του πίσω στη Γενεύη. Σηκώθηκα και πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο για να το διαβάσω. Έγραφε “Σε αγαπώ. Ραντεβού τα μεσάνυχτα στο Café de la Prez”. Εκείνη τη στιγμή μπήκε στο δωμάτιο το αγόρι μου απαιτώντας να δει αυτό το κομμάτι χαρτί. Το άρπαξε από τα χέρια μου και το διάβασε. “Δεν θα πας”, είπε. “Κι όμως θα πάω”, απάντησα. “Δεν μπορείς να μου το κάνεις αυτό”, συνέχισε σαστισμένος. “Μα κι εγώ τον αγαπώ, γι’ αυτό θα πάω”, είπα, αλλά εκείνος εξακολουθούσε να μη με πιστεύει. Οδηγήσαμε πίσω στη Γενεύη και άρχισα να γεμίζω τη μικρή μου βαλιτσούλα. “Πες μου πως δεν θα πας”, επέμενε. Κι εγώ του είπα, “Τον ερωτεύτηκα μόλις από τη δεύτερη φορά που τον είδα. Και δεν μπορώ να αρνηθώ αυτό που νιώθω”. Ήταν σα να με χτύπησε το ρεύμα. Απομακρυνόμουν και θυμάμαι τον ζωγράφο μου να τρέχει πίσω μου με τα μάτια του γεμάτα δάκρυα. Ήμουν σαν υπνωτισμένη – δεν είχα νιώσει έτσι ποτέ ξανά στη ζωή μου». 

Iman και David Bowie ©AFP PHOTO/ Stan HONDA
Iman και David Bowie ©AFP PHOTO/ Stan HONDA

Ιμάν για τον Μπόουι
«Ήταν το 1991, πηγαίνοντας στο πάρτι γενεθλίων του Herb Ritts. Ο Teddy Antolin, o θεός να τον αναπαύει, ήταν αυτός που κανόνισε ένα ραντεβού στα τυφλά με μένα και τον David. Ήταν ο κομμωτής του David. Μόλις είχα μετακομίσει στο Λος Άντζελες και με κάλεσε στο πάρτι γενεθλίων του, σε ένα εστιατόριο. Φθάνοντας είδα ότι ήμασταν μόνο τέσσερις άνθρωποι: αυτός με τον σύντροφό του και ο David με μένα. Έτσι γνωριστήκαμε. Μετά έφυγα για την Ευρώπη. Επιστρέφοντας από το Παρίσι στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, οι πόρτες του αεροπλάνου άνοιξαν και βγαίνοντας είδα όλον αυτό τον κόσμο να φωτογραφίζει κάποιον. Και ήταν εκείνος, στεκόταν εκεί με λουλούδια στο χέρι, κανένας από την ασφάλεια. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πως δεν πρέπει να χάσω αυτόν τον άντρα. Δεν τον ενδιέφερε τι θα έλεγε ο κόσμος, αν και ποιος θα τον έβλεπε».

Μπόουι για την Ιμάν
«Μου ήταν αδύνατο να κοιμηθώ από τον ενθουσιασμό μου για το πρώτο μας ραντεβού. Το ότι θα γινόταν η γυναίκα μου, στο μυαλό μου, ήταν ήδη γεγονός. Ποτέ δεν κυνήγησα κάτι ανάλογο με τέτοιο πάθος στη ζωή μου».

Jane Birkin και Serge Gainsbourg ©Getty Images/ Reg Lancaster
Jane Birkin και Serge Gainsbourg ©Getty Images/ Reg Lancaster

Jane Birkin για τον Serge Gainsbourg
«“Είναι απαίσιος!”, έλεγα στον αδελφό μου Andrew όταν τον πρωτογνώρισα, “είναι φρικτός άνδρας αυτός ο Serge Bourgignon”. Και μετά συνέχιζα: “Είναι γραφτό να γίνει ο έρωτας της ζωής μου αλλά είναι τόσο αλαζόνας και σνομπ και κυριολεκτικά με αηδιάζει”. Μετά άρχισα να τον προσέχω καλύτερα. Το πρόσωπό του είχε το περισσότερο ενδιαφέρον από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο είχα δει ποτέ, με υπέροχα θλιμμένα μάτια και ένα όμορφο στόμα. Μου διάβαζε τα ποιήματά του που ήταν πάντα ένα παιχνίδι με λέξεις. Αυτό ήταν ένα μοναδικό προσόν – να είναι κάποιος τόσο ρομαντικός και αστείος ταυτόχρονα».

Keith Richards και Anita Pallenberg ©Getty Images/ McCarthy
Keith Richards και Anita Pallenberg ©Getty Images/ McCarthy

Keith Richards για την Anita Pallenberg
«...Η σχέση μου με την Ανίτα τότε, στο σπίτι της οδού Κόρτφιλντ, ήταν αυστηρά φιλική. Κουβεντιάζαμε. Τη θαύμαζα από αυτό που εγώ θεωρούσα απόσταση ασφαλείας. Και φυσικά πίστευα ότι ο Μπράιαν ήταν πολύ κωλόφαρδος να έχει τέτοια γυναίκα στο πλάι του. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς την έριξε. Η πρώτη εντύπωση που μου έδινε ήταν αυτή μιας πολύ δυνατής γυναίκας. Και είχα δίκιο σ’ αυτό. Επίσης πίστευα ότι ήταν πανέξυπνη, και αυτός ήταν άλλος ένας λόγος που μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον. Για να μην αναφέρω το πόσο διασκεδαστική ήταν σαν παρέα και πόσο όμορφη να την κοιτάζεις. Ήταν αστεία. Ήταν η πιο κοσμοπολίτισσα γυναίκα που είχα συναντήσει στη ζωή μου. Μιλούσε τρεις γλώσσες. Είχε γυρίσει όλο τον κόσμο. Όλα αυτά εμένα μου φαίνονταν εξωτικά, εντυπωσιακά. Αγαπούσα τον χαρακτήρα της παρόλο που ήταν ανακατώστρα και της άρεσε να κινεί τα νήματα, να έχει εκείνη τον έλεγχο. Δεν σε άφηνε σε ησυχία ούτε λεπτό. Αν, για παράδειγμα, έλεγα εγώ “Πολύ όμορφο αυτό…”, εκείνη θα έλεγε: “Όμορφο; Τη σιχαίνομαι αυτή τη λέξη. Σταμάτα, ρε, να είσαι τόσο μικροαστούλης”. Ναι, ήταν έτοιμη να μαλώσουμε για τη λέξη “όμορφο”. Τι να πω; Τα αγγλικά της ήταν ακόμα κάπως σπαστά γι’ αυτό και συχνά, όταν ήθελε να ξεσπάσει, ειδικά όταν ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, το έλεγε στα γερμανικά. “Συγγνώμη. Μισό λεπτό, περιμένετε να δω πώς μεταφράζεται αυτό.” 
Η Ανίτα. Πόσο σέξι και όμορφη, η άθλια. Μια από τις πιο ξεχωριστές γυναίκες στον κόσμο. Κάτι είχε αρχίσει να συμβαίνει λοιπόν στο σπίτι της οδού Κόρτφιλντ. Μερικές φορές ο Μπράιαν λιποθυμούσε, έπεφτε ξερός στον ύπνο, και τότε εγώ με την Ανίτα κοιταζόμασταν. Μέχρι εκεί όμως. Ήταν η γυναίκα του Μπράιαν. Τελεία. Το να κλέψω την γκόμενα ενός άλλου από το συγκρότημα δεν ήταν στα σχέδιά μου. Κι έτσι, περνούσαν οι μέρες. Η αλήθεια είναι ότι κοίταζα την Ανίτα, μετά κοίταζα τον Μπράιαν και μετά ξανακοίταζα την Ανίτα και μετά έλεγα από μέσα μου: “Μπα, δεν πάει άλλο, δεν αντέχω. Πρέπει να γίνει δική μου. Ή να γίνω εγώ δικός της. Κάτι τέλος πάντων”». (από την αυτοβιογραφία του Keith Richards, “Life”, εκδ. Laternative)

Tom Ford και Richard Buckley ©Getty Images/ Dave Hogan
Tom Ford και Richard Buckley ©Getty Images/ Dave Hogan

Tom Ford για τον Richard Buckley
«Τα βλέμματά μας συναντήθηκαν και μέσα σε έναν μήνα ζούσαμε μαζί στο ίδιο σπίτι», λέει ο διάσημος σχεδιαστής. Ένας έρωτας που κρατάει περισσότερο από 30 χρόνια. Όταν γνωρίστηκαν ο Buckley ήταν δημοσιογράφος μόδας και βρέθηκε με τον Ford στο ίδιο ασανσέρ. Μέχρι να φτάσουν στον όροφο που πήγαιναν, είχαν συνεννοηθεί με τα βλέμματα και τα χαμόγελα. “Αυτό ήταν. Κλικ. Πουλήθηκε”» λέει ο Ford.

Kate Winslet και Ned Smith ©Getty Images/ Marc Piasecki
Kate Winslet και Ned Smith ©Getty Images/ Marc Piasecki

Kate Winslet και Ned Smith
«Ο άντρας μου κι εγώ συναντηθήκαμε σε μία πυρκαγιά, να σας πω την αλήθεια», έχει πει η Winslet. Ο Ned, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic και ανιψιός του πολυεκατομμυριούχου Sir Richard Branson, γνωρίστηκε με την Kate το 2011. Ήταν ανάμεσα στους 20 ανθρώπους που γλίτωσαν, σώοι και αβλαβείς, από μία τεράστια φωτιά από κεραυνό που κατέστρεψε μία βίλα πολυτελείας του Branson στο νησί Necker. Η Kate και τα παιδιά της είχαν πάει για ολιγοήμερες διακοπές, καλεσμένοι του Branson. Ο Ned τους βοήθησε να βγουν από τα χαλάσματα, η Kate πρόλαβε να πάρει μαζί της «ένα σουτιέν και τα διαβατήριά μας» όπως είπε σε συνεντεύξεις της. «Το σπίτι κάηκε, εμείς επιζήσαμε, αλλά θέλαμε κάτι να μείνει από εκείνη τη φωτιά…» Κι έτσι, παντρεύτηκαν, έκαναν και έναν γιό και του έδωσαν το διπλό όνομα Bear-Blaze (Αρκούδος-Φλόγα). 

Reese Witherspoon και Jim Toth
Διηγείται η Witherspoon: «Ένας τύπος, εντελώς τύφλα στο μεθύσι, μου την έπεφτε με πολύ γελοίο τρόπο, φώναζε, παραπατούσε, μου κουνούσε το δάχτυλο μπροστά στα μάτια μου και μου έλεγε “Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ” κι εγώ του έλεγα “Ναι ξέρω, δεν σε ξέρω”. Και τότε ήρθε ο Jim και μου είπε, “Συγγνώμη, μην παρεξηγείς τον φίλο μου, μόλις έχει χωρίσει”. Ο Jim έδειξε ότι είναι πολύ καλός φίλος, γλίτωσε τον φίλο του από μία άσχημη κατάσταση». Κι αυτό ήταν που έκανε τη Reese να τον ερωτευτεί, η καλοσύνη και η σοβαρότητα. Για τον μεθυσμένο φίλο δεν έχουμε νεότερα.

Elton John και David Furnish
Έντονη ζωή, τεράστια καριέρα, πολλά χρήματα, κραιπάλες, δόξα και μοναξιά. Ο Elton, την εποχή που είχε σταματήσει το ποτό και τα ναρκωτικά και πατούσε ξανά στα πόδια του, αλλά και βαριεστημένος από τη μοναξιά των διάσημων, αποφάσισε το 1993 να διοργανώσει ένα δείπνο και ζήτησε από έναν φίλο του «να φέρει νέο κόσμο», νέους ενδιαφέροντες ανθρώπους να γνωρίσει. Ο ίδιος θυμάται ότι μόλις αντίκρισε τον David, έναν διαφημιστή από τον Καναδά, 15 χρόνια νεότερο από τον Elton, που είχε αφήσει την πατρίδα του για να έρθει στο Λονδίνο και να ζήσει απελευθερωμένος την ερωτική του επιλογή, ένιωσε να τον γοητεύει. «Ήταν καλοντυμένος, πολύ ντροπαλός και το επόμενο βράδυ, νά ’μαστε, μαζί για δείπνο». Ο γάμος που ακολούθησε, μετά από 12 χρόνια σχέσης, ήταν ένας από τους πρώτους gay γάμους μόλις ψηφίστηκε ο νόμος στη Μεγάλη Βρετανία και υπήρξε μεγάλο καλλιτεχνικό και κοινωνικό γεγονός, με εκατοντάδες διάσημους καλεσμένους, κατακόκκινα τριαντάφυλλα παντού –και για δείπνο μοσχαρίσια μπριζόλα και για γλυκό ζεστή πουτίγκα σοκολάτας. Όλα όπως πρέπει.

David και Victoria Beckam
Ο David είχε δει τη Victoria σε βίντεο κλιπ των Spice Girls και είχε πει σε έναν φίλο του «Αυτήν εγώ θα την παντρευτώ μια μέρα». Λίγους μήνες αργότερα, συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε έναν φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα. Η Victoria περιγράφει ότι μόλις είδε τον David ένοιωσε «απόλυτα ερωτευμένη με την πρώτη ματιά, αν και ήμουν και λίγο ζαλισμένη από τα ποτά». Και ενώ εκείνος μιλούσε με την οικογένειά του και συμπαίκτες του, η Victoria το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να κάνει ήταν να του δώσει στο χέρι, διακριτικά, τον αριθμό του τηλεφώνου της γραμμένο μέσα σε ένα αεροπορικό εισιτήριο. Ο David λέει ότι πήγε σπίτι κι αμέσως άρχισε να γράφει το τηλέφωνο σε πολλά διαφορετικά σημειωματάρια και χαρτάκια γιατί φοβόταν να μην το χάσει. Έζησαν έναν έρωτα με μεγάλες βόλτες στα πάρκα, ήσυχα πικ-νικ και ήρεμες κουβέντες. «Δεν θέλαμε να βγαίνουμε έξω για φαγητό και ποτά» λέει η Victoria. 

Gertrude Stein(αριστερά) και Alice B. Toklas (τέρμα δεξιά) ©Wikimedia Commons
Gertrude Stein(αριστερά) και Alice B. Toklas (τέρμα δεξιά) ©Wikimedia Commons

Gertrude Stein και Alice B. Toklas
Διάσημος γυναικείος έρωτας που κράτησε 40 χρόνια και προσέφερε ένα από τα πιο φημισμένα φιλολογικά σαλόνια του Παρισιού, στο νούμερο 27 της rue de Fleurus, στο οποίο σύχναζαν ο Picasso, ο T.S. Eliot, ο F. Scott Fitzgerald, ο Ernest Hemingway και πολλοί άλλοι. Η Alice B Tolkas συνάντησε τη Stein την πρώτη μέρα που έφτασε στο Παρίσι από την Αμερική και η σχέση τους ξεκίνησε αστραπιαία. Όταν η Toklas πρωτοείδε την Stein, έγραψε: «Μου τράβηξε αμέσως την προσοχή. (…) Ήταν μία καφετιά χρυσή παρουσία, καμένη από τον ήλιο της Τοσκάνης με μία χρυσή ανταύγεια γύρω από τα όμορφα, κυματιστά μαλλιά της». Η Toklas ήταν η μούσα της Stein, όταν ξενυχτούσε γράφοντας φράσεις αγάπης όπως «Κάποιος πρέπει να τολμάει να είναι ευτυχισμένος» (που υπάρχει στο βιβλίο που τις έκανε διάσημες, την «Αυτοβιογραφία της Alice B. Toklas».

Justin Timberlake και Jessica Biel 
Συναντήθηκαν στην απονομή των βραβείων Golden Globes το 2007. Ο Justin έδρασε άμεσα και ζήτησε από έναν κοινό φίλο το τηλέφωνό της και αποφάσισε να την πλησιάσει «με τον καλό, παλιό, παραδοσιακό τρόπο, το τηλέφωνο», έχει πει σε μία συνέντευξη τύπου. «Ήμουν αρκετά επίμονος για να την πείσω να δεχτεί να βγούμε. Αυτό είναι κάτι που έμαθα από τον πατριό μου και τον παππού μου–, είναι αυτό λέμε ιπποσύνη, κάτι που δεν πρέπει να πεθάνει επειδή ήρθε το internet. Πιστεύω ότι αν θέλεις να βγεις με ένα κορίτσι, πρέπει να το κάνεις έτσι ώστε να ακούσει τη φωνή σου».

Frida Kahlo και Diego Rivera ©Getty Images/ Hulton Archive
Frida Kahlo και Diego Rivera ©Getty Images/ Hulton Archive

Diego Rivera και Frida Kahlo
Η ταλαντούχα και νέα Μεξικάνα ζωγράφος πήγε να δει το στούντιο του διάσημου ζωγράφου που ειδικευόταν σε εντυπωσιακές, τεράστιες τοιχογραφίες και να ζητήσει τη συμβουλή του. Ο ίδιος περιέγραψε τη στιγμή που την είδε: «Είχε ασυνήθιστη αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση και υπήρχε μια παράξενη φωτιά στο βλέμμα της». Είχαν μια εκρηκτική σχέση που κράτησε 27 χρόνια και διακόπηκε με από τον θάνατο της Kahlo ενώ ο Rivera παραδεχόταν ότι «ήταν το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου». Η Kahlo του έλεγε: «Σου αξίζει μία αγαπημένη που να σε ακούει όταν τραγουδάς, που σε υποστηρίζει όταν νιώθεις ντροπή και να σέβεται την ελευθερία σου, να πετάει μαζί σου και να μη φοβάται να πέσει. Σου αξίζει μία αγαπημένη που παίρνει μακριά τα ψέματα και σου φέρνει ελπίδα, καφέ και ποίηση».

Julia Roberts και Danny Moder 
Συνήθως τα ζευγάρια του Χόλιγουντ γνωρίζονται στο σετ κάποιας ταινίας. Στην περίπτωση αυτή η Julia γύριζε την ταινία «Ο Μεξικάνος» κι εκείνος εργαζόταν ως κάμερα-μαν, λίγο δύσκολο να φλερτάρεις την πρωταγωνίστρια. Ακόμα πιο δύσκολο ήταν ότι ο Moder ήταν ήδη παντρεμένος αλλά πήρε διαζύγιο το 2002 και μετά από λίγο καιρό παντρεύτηκε την αγαπημένη του Julia.

Carlo Ponti και Sophia Loren ©Getty Images/Keystone
Carlo Ponti και Sophia Loren ©Getty Images/Keystone

Σοφία Λόρεν και Κάρλο Πόντι
Την είδε για πρώτη φορά σ’ ένα διαγωνισμό ομορφιάς στη Ρώμη. Ήταν μια δεκαεξάχρονη Ναπολιτάνα που προσπαθούσε να επιβιώσει, ποζάροντας ως μοντέλο για τα φωτορομάντζα των εφημερίδων. Εκείνος, σαραντάρης, άνθρωπος της πιάτσας, ανέλαβε να της αλλάξει μοίρα. Την έντυνε με τα ακριβότερα ρούχα. Της πλήρωνε δασκάλους υποκριτικής και αγγλικών. Την επέβαλε στους σκηνοθέτες των ταινιών του. Της έδωσε νέο όνομα. Και γρήγορα της εξασφάλισε λαμπρή καριέρα στην οθόνη (και μόνιμη θέση στις ανδρικές φαντασιώσεις). Την παντρεύτηκε το 1957, κι ας ήταν «δεμένος» σε άλλο γάμο. Το Βατικανό τον καταδίκασε για διγαμία. Εκείνη αναθεματίστηκε ως «πόρνη». «Ήθελα μόνο να ’μαι η γυναίκα του. Να γεννήσω τα παιδιά του» απολογήθηκε. Ένας στρατός από παπαράτσι ακολουθούσε παντού το παράνομο ζευγάρι. Στις πόζες τους, εκείνη πάντα λουφάζει στον ώμο του, καρφώνει το εκτυφλωτικό της βλέμμα πάνω του, κουρνιάζει στα γόνατά του. Σε ελάχιστες φωτογραφίες φαίνεται ότι ήταν δέκα πόντους ψηλότερή του. Λένε ότι της έφερνε κάθε πρωί ένα τριαντάφυλλο, από εκείνα που καλλιεργούσε μόνος του. Κάθονταν μετά για ώρες σιωπηλοί στην τραπεζαρία. «Όλα τα έκανα για τη Σοφία» είπε στα ενενηκοστά γενέθλιά του. Στις 11 Ιανουαρίου, μια μέρα μετά τον θάνατο του Κάρλο Πόντι –του παραγωγού που χρηματοδότησε δεκάδες κλασικά φιλμ, που έδωσε σάρκα και οστά στα οράματα του Φελίνι, του Γκοντάρ, του Αντονιόνι–, η εφημερίδα έγραφε: «Πέθανε ο κύριος Σοφία Λόρεν». Έζησε 94 χρόνια – τα πενήντα μαζί της. Πέθανε ήσυχα, με τη Σοφία στο πλευρό του.

Grace Kelly και Πρίγκιπας Rainier του Μονακό ©EPA/ PA FILES
Grace Kelly και Πρίγκιπας Rainier του Μονακό ©EPA/ PA FILES

Grace Kelly και Πρίγκιπας Rainier του Μονακό
Ήταν ο γάμος του αιώνα, μία χολιγουντιανή σταρ που παράτησε τον κινηματογράφο στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της για να παντρευτεί Ευρωπαίο γαλαζοαίματο. Ο Rainier γνώρισε την Grace όταν εκείνη γύριζε στη Γαλλική Ριβιέρα το φιλμ «Το κυνήγι του κλέφτη» και την ερωτεύτηκε αμέσως. Παρά το πρωτόκολλο του τίτλου του, άρχισε να τη φλερτάρει με επιστολές μέχρι που η Γκρέις είπε το ναι και το ζευγάρι ανακοίνωσε τους αρραβώνες του στο σπίτι της ηθοποιού στη Φιλαδέλφεια, όπως θα έκανε κάθε καλό κορίτσι στην Αμερική των 50s. Παντρεύτηκαν το 1956 και ο Rainier δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ μετά τον τραγικό της θάνατο το 1982.

Matt Damon και Luciana Barroso ©EPA/ WARREN TODA
Matt Damon και Luciana Barroso ©EPA/ WARREN TODA

Matt Damon και Luciana Barroso
Λέει η Luciana: «Δούλευα σαν μπαρτέντερ στο South Beach, στο Μαϊάμι κι εκείνος γύριζε εκεί μία ταινία, κι ένα Σαββατόβραδο είχαν έρθει όλοι μαζί με το συνεργείο, μετά το γύρισμα. Ο Matt λέει ότι με είδε από την άλλη μεριά του μαγαζιού και είχα ένα φως από πάνω μου». Στη συνέχεια ο Matt πήγε πίσω από το μπαρ για να της μιλήσει, βρίσκοντας δικαιολογία ότι τον ενοχλούσαν οι φανς. Κι έτσι η Luciana τον έβαλε να δουλέψει μαζί της και να σερβίρουν ποτά, για να μην τον έχει «να στέκεται εκεί!». Ήταν μία καλή εξήγηση για το πώς θα μοιράζονται οι δουλειές στο σπίτι, αφού η συνέχεια είναι γνωστή.

Sharon και Ozzy Osbourne 
Πρώτη συνάντηση το 1970, όταν η Sharon δούλευε για τον πατέρα της, Don Arden, που ήταν ο μάνατζερ των Black Sabbath, του γκρουπ του Ozzy. Όταν απολύθηκε ο Ozzy από το συγκρότημα γιατί έκανε πολλές καταχρήσεις ουσιών, η Sharon τον ανέλαβε σαν μάνατζέρ του και, κυριολεκτικά, του έχτισε μία νέα καριέρα. Ήταν μία δύσκολη εποχή και για τους δύο, αλλά όχι μόνο έζησαν και ζουν αρμονικά αλλά έγιναν, όλη η οικογένεια, και επιτυχημένο reality show στο MTV. Και ακόμα στη σχέση, η Sharon είναι η μάνατζερ και ο Ozzy υπακούει.

Wallis Simpson και Edward VIII ©EPA
Wallis Simpson και Edward VIII ©EPA

Wallis Simpson και Edward VIII
Όταν ο βασιλιάς Edward VIII ερωτεύτηκε την Αμερικανίδα ζωντοχήρα Wallis Simpson έπαθε σοκ όλη η Βρετανία και το Παλάτι γιατί δημιουργήθηκε συνταγματική κρίση. Η εκκλησία και η κυβέρνηση αντιδρούσαν σθεναρά στον γάμο τους, κι έτσι ο Edward αποφάσισε να εγκαταλείψει τον θρόνο. Ανακοίνωσε τον έρωτά του για την Simpson σε ένα διάγγελμα προς τους υπηκόους του, το 1936. «Το βρίσκω αδύνατο να κουβαλήσω το βαρύ φορτίο της ευθύνης και να ακυρώσω τα καθήκοντά μου ως βασιλιάς, όσο αδύνατο και να προσπαθούσα να ζήσω χωρίς τη βοήθεια και την υποστήριξη της γυναίκας που αγαπώ». Το ζευγάρι παντρεύτηκε και πήγαν να ζήσουν στη Γαλλία.

Michael Douglas και Catherine Zeta-Jones
Τους γνώρισε, το 1998, ο Danny DeVito. Ο Douglas είπε ότι ένιωσε να το καταλαβαίνει, τη στιγμή που την είδε, ότι ήθελε να την παντρευτεί. «Επίσης ανακάλυψα ότι έχουμε την ίδια μέρα γενέθλια και μόλις μου είπε ότι της αρέσει και το γκολφ, γύρισα και της είπα “Θα γίνω ο πατέρας των παιδιών σου’. Είναι αλήθεια ότι ήταν κάπως απότομο…”». Αλλά δούλεψε.

George Clooney και Amal Alamudin ©EPA/ ALESSANDRO DI MEO
George Clooney και Amal Alamudin ©EPA/ ALESSANDRO DI MEO

Amal και George Clooney
Ο –επί πολλά χρόνια– περιζήτητος εργένης του Χόλιγουντ, και η σκληρή, σοβαρή, εντυπωσιακή και κομψή Βρετανίδα δικηγόρος σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τους σύστησε ένας κοινός φίλος και αμέσως άρχισαν να ανταλλάσσουν emails τα οποία ο Clooney, τα έγραφε σαν να μιλάει ο σκύλος του, ο Αϊνστάιν. Μετά από 6 μήνες γνωριμίας ο George της έκανε πρόταση γάμου υπό τους ήχους του τραγουδιού «Why Shouldn't I?» την ώρα που μαγείρευαν το δείπνο. «Ένα ωραίο τραγούδι που λέει γιατί να μην ερωτευτώ κι εγώ;» λέει ο George. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο δίδυμα, την Ella και τον  Alexander.

Jwan Yosef και Ricky Martin
Έρωτας με την πρώτη ματιά και για τους δύο. Είχαν δει ο ένας τον άλλο σε φωτογραφίες και ο Martin αμέσως σκέφτηκε «Αυτόν τον τύπο εγώ θα τον παντρευτώ» – το ίδιο πράγμα σκέφτηκε και ο Yosef.  Άρχισαν να ανταλλάσουν μηνύματα για 6 μήνες. «Μιλούσαμε για τη ζωή και υπαρξιακές ανησυχίες. Τίποτα ερωτικό ή σεξουαλικό. Δεν ανταλλάσαμε γυμνές φωτογραφίες κλπ, το ορκίζομαι», λέει ο Martin. Όταν όμως συναντήθηκαν, μετά από 6 μήνες φιλοσοφικών ερωτημάτων, ο έρωτας ήταν coup de foudre. Για την αρχή ο Martin του είχε ζητήσει να το κρατήσουν κρυφό αλλά σύντομα η αγάπη νίκησε και προχώρησαν σε γάμο. Το ζευγάρι απέκτησε με παρένθετη μητέρα δύο δίδυμα αγοράκια.

Tom Brady και Gisele Bündchen
Ένα υπέροχο ζευγάρι που τους γνώρισαν κοινοί φίλοι, μία γνωριμία που παραλίγο δεν θα συνέβαινε γιατί, όπως ομολόγησε η Gisele, είχε κουραστεί από τα ραντεβού στα τυφλά που διοργάνωναν καλοί φίλοι. «Όλοι στον κύκλο μου είχαν πεισθεί ότι, για κάποιο λόγο, πρέπει να μου βρουν φίλο, κι έτσι εκείνο ήταν το τρίτο μου ραντεβού στα τυφλά – κατά σειρά». Η Gisele όμως, όπως λέει, γοητεύτηκε αμέσως από τα γλυκά μάτια του Tom κι έτσι τα τυφλά ραντεβού κόπηκαν μαχαίρι.

Olivia Wilde και Harry Styles
Olivia Wilde και Harry Styles

Harry Styles και Olivia Wilde 
Εκείνος είναι 26, εκείνη 36. Οι δημοσιογράφοι τους πρωτοείδαν «μαζί», να κρατιούνται από το χέρι και να σιγομιλούν, στον γάμο ενός κοινού τους φίλου. Η γνωριμία έγινε στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί η Olivia με τίτλο «Μην ανησυχείς αγάπη μου» στην οποία παίζει και ο Harry, ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της ποπ μουσικής αυτή τη στιγμή. Οι οδηγίες για να ερμηνεύσει τις σκηνές σιγά-σιγά οδήγησαν σε πιο προσωπικές συζητήσεις κι έτσι άνθισε ο έρωτας. Κάποιος από τους συναδέλφους τους, είπε: ήταν φανερό ότι υπάρχει ένα ρομάντζο σε αυτή τη φιλία. Το έβλεπαν όλοι. Η χημεία τους ήταν ολοφάνερη. Την επισκεπτόταν συνέχεια στο τρέιλερ, δεν μπορούσε να μένει λεπτό μακριά της.

Carey Mulligan και Marcus Mumford ©Getty Images/ Comic Relief
Carey Mulligan και Marcus Mumford ©Getty Images/ Comic Relief

Carey Mulligan και Marcus Mumford 
Έρωτας που πάει πίσω στον χρόνο. Η Carey και ο Marcus στην εφηβική τους ηλικία συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα αλληλογραφίας που οργάνωνε η εκκλησία στην οποία ανήκαν. Έγραφαν πολύ συχνά ο ένας στον άλλο αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως με τις εφηβικές γνωριμίες, κάποια στιγμή, μεγαλώνοντας, έχασαν επαφή. Η επιτυχία και των δυο τους τούς έφερε ξανά μαζί. Ξανασυναντήθηκαν, θυμήθηκαν τα παλιά και ένας νέος, ενήλικας έρωτας αυτή τη φορά άνθισε.

Jennifer Lopez και Alex Rodriguez
Έρωτας που γεννήθηκε σε ένα πάρκινγκ. Όπως είπε ο Rod στην εκπομπή της Ellen DeGeneres ήξερε φυσικά τη Lopez αλλά δεν είχαν συστηθεί ποτέ. Στο πάρκινγκ δεν την αναγνώρισε. Είχε χαθεί και δεν θυμόταν πού είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του και τότε κάποιος του έκανε ταπ-ταπ στον ώμο, γύρισε και ΔΕΝ αναγνώρισε την Jennifer η οποία ήταν ντυμένη σαν μηχανόβια, με μαύρα γυαλιά και στενό τζιν και μπότες. Του χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να καταλάβει ποια είχε μπροστά του, όταν η ίδια του είπε: «Jennifer. Είμαι η Jennifer». Και ο Alex αυτό που είπε ήταν: «Ωχ Θεέ μου, Jennifer, είσαι πανέμορφη». Τίμιο.

Paul Newman και Joanne Woodward ©Getty Images/Hulton Archive
Paul Newman και Joanne Woodward ©Getty Images/Hulton Archive

Paul Newman και Joanne Woodward
Συναντήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Picnic» και παντρεύτηκαν μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας τους, «Το μακρύ, καυτό καλοκαίρι». Κάτι σπάνιο για τους γάμους του Χόλιγουντ, ο δικός τους κράτησε 50 ολόκληρα χρόνια χωρίς ποτέ να λογοδρομήσει. Ο Newman, ένας άνρας που θεωρήθηκε σύμβολο αρρενωπής σεξουαλικότητας, όταν ρωτήθηκε αν κοίταξε ποτέ του άλλη γυναίκα, απάντησε: «Έχω μπριζόλα στο σπίτι. Γιατί να πάω έξω να φάω χάμπουργκερ;» Όχι και τόσο κομψή έκφραση, αλλά εντάξει, καταλάβαμε τι ήθελε να πει. 

Serena Williams και Alexis Ohanian
Η διάσημη αθλήτρια γνώρισε τον σύζυγό της σε ένα ρομαντικό σκηνικό -στη Ρώμη. Αλλά συζητούσαν για κάτι καθόλου ρομαντικό – τα ποντίκια. Ο Ohanian ήταν σε ένα συνέδριο στη Ρώμη, ενώ η  Williams θα έπαιζε σε ένα τουρνουά. Βρέθηκαν στο ίδιο cafe, ενώ η βοηθός της Serena είπε στον Alexis να μετακινήσει το τραπέζι του γιατί δίπλα του βρισκόταν ένα ποντίκι. Η απάντησή του ήταν “Σας ευχαριστώ αλλά είμαι από το Μπρούκλιν, βλέπω ποντίκια όλη την ώρα. Δεν είναι τίποτα τρομερό.”  Η Williams απόρησε και τον ρώτησε “μα, στ’ αλήθεια δεν φρικάρετε με τα ποντίκια;”. Η συζήτηση ξεκίνησε και πολύ σύντομα ήρθε και το πρώτο ραντεβού σε χώρο χωρίς ποντίκια.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice