Αγάπησα ένα κουτάλι, μια αλυσίδα και μια πίτα

Δεν είσαι ο μόνος. Πολλοί ερωτεύτηκαν αντικείμενα σειρών ή ταινιών.

Από το κουτάλι του Bridgerton ή την αλυσίδα του Normal People, μέχρι τον παγοκόφτη του Βασικού Ενστίκτου, αυτά είναι μερικά αντικείμενα που λάτρεψαν οι θεατές.

Τον Απρίλιο του 2020 εμφανίστηκε στο instagram ένας λογαριασμός που αποθέωνε την αλυσίδα του Κόνελ της σειράς Normal People. Ένα λιτό αξεσουάρ που τοποθετήθηκε από τους ενδυματολόγους της σειράς για να τονίσει την ταπεινή και λαϊκή καταγωγή του πρωταγωνιστή, προκάλεσε φρενίτιδα στα social media και έγινε αντικείμενο λατρείας.

Όλος αυτός ο πανικός ήταν η πιο πρόσφατη απόδειξη ότι υπάρχουν κάποια αντικείμενα που δεν τραβούν απλώς την προσοχή του θεατή, αλλά γεννούν «έξαψη παντού», που τραγουδά και η Νατάσσα Θεοδωρίδου.

Αν θέλουμε να το τραβήξουμε από τα μαλλιά και να μην το θεωρήσουμε ως ένα ακόμα αστείο των social media ή απότοκο της βαρεμάρας λόγω καραντίνας, μπορούμε να σημειώσουμε πως η επιστήμη έχει δώσει όνομα στο φαινόμενο βαφτίζοντάς το object sexuality ή objectophlia, ελληνιστή αντικειμενολατρεία. Πρόκειται για μια μορφή σεξουαλικής ή ρομαντικής έλξης που εστιάζεται σε συγκεκριμένα άψυχα αντικείμενα. Στο πλαισίο αυτής της παρέκκλισης εντάσσεται ο 33χρονος που έγλειφε επί τρεις ώρες το κουδούνι ενός σπιτιού και έγινε πρώτη είδηση σε όλον τον κόσμο. Τον θυμάστε;

Η περίπτωση της αλυσίδας του Κόνελ δεν είναι κάτι τόσο πρωτάκουστο στον χώρο του θεάματος. Αρκετά συχνά οι σκηνές σεξ μιας ταινίας ή μιας σειράς υπολείπονται των εντάσεων, της ανεβασμένης λίμπιντο, των σαρκικών παρενεργειών που προκαλούν κάποια συγκεκριμένα άψυχα. Θυμόμαστε τα πιο υψηλού σεξουαλικού φορτίου αντικείμενα που πέρασαν από τις μικρές και μεγάλες οθόνες.

Η αλυσίδα του Κόνελ, Normal People
Ο Κόνελ δεν αποχωρίζεται την αλυσίδα του. Δεν τη βγάζει ούτε όταν κάνει μπάνιο ούτε όταν κάνει έρωτα ούτε όταν δέρνεται ούτε όταν μπεκροπίνει στα μπαρ. Αυτός και σε ενδεχόμενη αξονική, με το κολιέ θα έμπαινε στο κουβούκλιο! Το γυαλιστερό αλυσιδάκι στον λαιμό του ξεμυάλισε τους χρήστες του διαδικτύου, που, όπως προαναφέραμε, του αφιέρωσαν ολόκληρο προφίλ στο instagram. Ο λογαριασμός έχει ήδη 176.000 ακόλουθους και παρά το γεγονός ότι η σειρά ολοκληρώθηκε εδώ και μήνες, παραμένει ενεργός. Να σημειωθεί πως ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Κόνελ, ο Πολ Μέσκαλ, στο τέλος των γυρισμάτων έδωσε την αλυσίδα στη συμπρωταγωνίστριά του Ντέιζι Ένγκαρ-Τζόουνς, η οποία και την έχασε!

Το κουτάλι του δούκα, Bridgerton
Το Bridgerton είχε πολλές και καυτές σκηνές σεξ. Όμως το πιο πυρετικό πράγμα της σειράς αποδείχτηκε ένα κουταλάκι του γλυκού. Σε αντίθεση με την αλυσίδα του Κόνελ, που εμφανίζεται διαρκώς στις οθόνες μας, το ασημένιο κουτάλι το έγλειψε μόλις για πέντε δευτερόλεπτα ο Δούκας του Χέιστινγκς. Όμως η σκηνή έκανε τους χρήστες των σόσιαλ να χάσουν το μυαλό τους. Η αλήθεια είναι πως το κουτάλι δεν έχει βουτηχτεί νωρίτερα σε κάποιο γλυκό ή γιαουρτάκι· είναι πεντακάθαρο σαν να βγήκε μόλις από το πλυντήριο πιάτων. Ο δούκας όμως το χειρίζεται πολύ μαεστρικά με τη γλωσσίτσα του για να δώσει το σεξουαλικό του μήνυμα στην Κλόε. Το κουτάλι απέκτησε επίσης δικό του προφίλ στο instagram με 23.000 φόλοουερ. Φημολογείται ότι ο «δράστης» της σοσιαλομιντιακής παρουσίας του είναι ο ίδιος με εκείνον της αλυσίδας του Κόνελ.

Δίσκος αγγειοπλαστικής, The Ghost
Η Μόλι (Ντέμι Μουρ) είναι κεραμίστρια και αγαπά τον Σαμ (Πάτρικ Σουέζ). Καθώς περιστρέφεται ο δίσκος αγγειοπλαστικής και η Μόλι μεταπλάθει δημιουργικά τον πηλό της, την προσεγγίζει ο Σαμ και αρχίζει το πατιρντί. Η σκηνή της ταινίας Ghost θεωρήθηκε για κάποιον ανεξήγητο λόγο συναρπαστική στα 90s παρόλη τη βρομιά. Βέβαια εξίσου συναρπαστική υπήρξε και η παρωδία της στην ταινία Τρελές Σφαίρες 2 1/2. Για την ιστορία, να πούμε πως η Ντέμι Μουρ έκανε μαθήματα κεραμικής για τις ανάγκες του ρόλου και μάλιστα έγινε εξπέρ στο πλάσιμο του πηλού. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της συγκεκριμένης σκηνής, κάποιος χτύπησε κατά λάθος τον δίσκο αγγειοπλαστικής και το στούντιο γέμισε λάσπες. Ευτυχώς έμεινε ανέγγιχτο το τζουκμπόξ που έπαιζε το «Unchained Melody».

Παγοκόφτης, Βασικό ένστικτο
Η Κάθριν Τρέμελ έχει ένα κόλλημα, έναν παγοκόφτη που τον κρύβει κάτω από το κρεβάτι της. Στο μεταξύ στην ταινία σημειώνονται διάφοροι φόνοι με έναν παγοκόφτη. Συμπεραίνεται πως ο/ηδράστης τη στιγμή της ερωτικής κορύφωσης τον ανασύρει και σκοτώνει τους εραστές της. Ο παγοκόφτης δεν αναστάτωσε με τη σεξουαλική έννοια τους θεατές με τον τρόπο που αναστάτωνε την πρωταγωνίστρια του ερωτικού θρίλερ του Βερχόφεν. Όμως έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως ένα σύμβολο των σκοτεινών ενστίκτων και του ερεβώδους υποσυνείδητου.

Το παλτό της Νικόλ Κίντμαν, The Undoing
Το πράσινο παλτό της Νικόλ Κίντμαν στο δράμα The Undoing έγινε θέμα εκτεταμένης συζήτησης στο twitter. Φορτώθηκε με τον χαρακτηρισμό «ugly chic» και απασχόλησε περίπου ερωτικά τους χρήστες με θετικά και αρνητικά σχόλια. Αν και η κουβέντα δεν πήρε τις διαστάσεις της αλυσίδας του Κόνελ ή του κουταλιού του Δούκα, ωστόσο έδειξε για άλλη μια φορά τη φρενίτιδα που μπορεί να προκαλέσει ένα άψυχο αντικείμενο.

Μηλόπιτα, American Pie
Εντάξει, ο έρωτας περνάει από το στομάχι, αλλά ποτέ άλλοτε μια ζεστή μηλόπιτα δεν είχε τέτοιες βιαγκρικές, ανυψωτικές ιδιότητες όσο στο American Pie. Όμως στον κόσμο των εφήβων της ταινίας οποιοδήποτε αντικείμενο γίνεται αφορμή για αυτοέκφραση και αυτοαναφορικότητα, if you know what I mean. Η πιο ξεκαρδιστική στιγμή της ταινίας.

Δίσκος βινυλίου, Sex and the City
Εδώ ξεχνάμε το σεξ και περνάμε στο ρομάντσο. Ο Μπιγκ ετοιμάζεται να μετακομίσει από τη Νέα Υόρκη και η Κάρι πηγαίνει στο σπίτι του για να τον βοηθήσει - λέμε τώρα. Μέσα στα συσκευασμένα πράγματα, το ζεύγος ανακαλύπτει έναν δίσκο βινυλίου με το τραγούδι Moon River που ανήκει στους γονείς του Μπιγκ. Κι ενώ αρχικά η Κάρι χλευάζει τον αγαπημένο της για την ηλικία και τα μουσικά του γούστα, στο τέλος λιώνει από ρομαντισμό. Δεν υπάρχει τίποτα σεξουαλικά φορτισμένο στη σκηνή, αλλά τη βάλαμε για να υπάρχει και λίγο Sex and the City.