5 πράγματα που δεν είχες σκεφτεί ότι θα χρειαστείς στο μαιευτήριο

Για να βιώσεις την ομορφότερη και συναρπαστικότερη μέρα της ζωής σου, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο

How are you mum: Η Σοφία Τσώνου κάνει λίστα με τα 5 πράγματα που πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα του μαιευτηρίου

Η στιγμή που θα αρχίσεις να ετοιμάζεις τη βαλίτσα του μαιευτηρίου είναι ιερή. Κι αυτό γιατί φτάνει η μέρα που, επιτέλους, θα γεννήσεις. Αν ρωτήσεις άλλες μαμάδες που έχουν περάσει αυτό το στάδιο, οι περισσότερες θα σου πουν ότι κάπου εκεί στον όγδοο μήνα είναι καλό να ετοιμάσεις τη βαλίτσα του μαιευτηρίου. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ήταν τόσο μεγάλη η ανυπομονησία μου που από τον έκτο μήνα είχα αρχίσει να βάζω πράγματα μέσα. Η κατάληξη, φυσικά, ήταν να κουβαλήσω και πράγματα τα οποία δεν μου χρειάστηκαν και που καλό θα ήταν εσύ να μην τα πάρεις μαζί σου.

Ωστόσο, μετά από 3 εμπειρίες γέννας σε ιδιωτικό μαιευτήριο, έχω να δηλώσω ότι 5 πράγματα που δεν είχες σκεφτεί πρέπει να μπουν μέσα στη βαλίτσα σου και θα σου σώσουν τη ζωή.

  1. Ενυδατικό χειλιών: Η ζέστη που έχουν τα μαιευτήρια πολλές φορές ξηραίνουν τα χείλη, γι’ αυτό και το Lip balm είναι απαραίτητο.
  2. Μάσκα ύπνου: Απαραίτητο αξεσουάρ σε περίπτωση που σας ενοχλεί το φως και μοιράζεστε το δωμάτιο με άλλες μαμάδες.
  3. Ακουστικά για το κινητό σας: Υπάρχουν στιγμές που μέσα στα μαιευτήρια γίνεται ένας χαμός. Μωρά κλαίνε, μαίες πηγαινοέρχονται και διάφορες συζητήσεις γύρω σου ίσως σε κουράσουν. Τα ακουστικά στα αυτιά και λίγη από την αγαπημένη σου μουσική, πίστεψε με, είναι λυτρωτική αυτές τις στιγμές.
  4. Χρήματα: Ναι, χρήματα! Καμία γυναίκα που πάει να γεννήσει δεν σκέφτεται να πάρει μαζί της πορτοφόλι με λεφτά. Όμως, υπάρχουν στιγμές που ίσως είσαι μόνη και θες να πιεις έναν καφέ που δεν είναι «νερομπλούμ». Έτσι, πας στο κυλικείο και αγοράζεις τον freddo που θα σε βοηθήσει να συνέλθεις από τη νύστα και την κούραση που σίγουρα θα αισθάνεσαι μετά τον τοκετό.
  5. Dry shampoo: Μην ξεχάσεις το dry shampoo! Είναι life saver γιατί είναι πολύ πιθανό να μην την παλέψεις να λούσεις τα μαλλιά σου, ειδικά τα πρώτα 24ωρα και η ανάγκη σου να νιώθεις όσο πιο ευπαρουσίαστη γίνεται θα είναι μεγάλη.

Για να βιώσεις λοιπόν την ομορφότερη και συναρπαστικότερη μέρα της ζωής σου, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Τέλος, μην ξεχάσεις να φτιάξεις μια λίστα με ό,τι πιστεύεις ότι θα χρειαστείς και να την τσεκάρεις πριν κλείσεις τη βαλίτσα.

Κι αν ξεχάσεις κάτι, μην αγχώνεσαι. Όλο και κάποιος από τους δικού σου θα βρεθεί να σου το φέρει!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice