Μαμά και μωρό στο κρεβάτι
© Polina Tankilevitch / Pexels
Σχεσεις

Τα 7 πράγματα που αλλάζουν όταν γίνεις μαμά

Ξέχνα ό,τι ήξερες, η ζωή σου θα αλλάξει κι αυτό είναι μεγάλη αλήθεια

How are you mum: Η Σοφία Τσώνου γράφει για τα πράγματα που αλλάζουν στη ζωή μιας γυναίκας από τη στιγμή που θα γίνει μαμά

Ας πούμε αλήθειες. Η μητρότητα είναι μια στιγμή ορόσημο στη ζωή μιας γυναίκας. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για αυτό που θα ζήσεις όταν πάρεις για πρώτη φορά αγκαλιά το μωρό σου, όπως και για την μετέπειτα ζωή σου. Ξέχνα ό,τι ήξερες, η ζωή σου θα αλλάξει κι αυτό είναι μεγάλη αλήθεια.

Τι αλλάζει λοιπόν αφού γίνεις μάνα, μητέρα, μαμά;

Οι παρέες σου
Αν είσαι τυχερή και οι παρέες σου έχουν μπει κι αυτές στο κλαμπ των παντρεμένων με παιδιά, τότε έχετε πολλά κοινά σημεία. Αν όμως οι παρέες σου είναι kids free, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να μην απομακρυνθείτε.

Τρεις φίλες ποζάρουν αγκαλιά με ένα μωρό
© Sharon McCutcheon / Unsplash

Ο ύπνος σου
Πάνε τα 7ωρα συνεχόμενου ύπνου, πάνε τα ήσυχα βράδια. Προετοιμάσου για μαραθώνιους και ολονύχτιους θηλασμούς, κουνήματα και νανουρίσματα στις 3 τα ξημερώματα και παρακάλια τύπου:  Κοιμήσου παιδί μου να κοιμηθούμε κι εμείς, σε παρακαλώωωωω…

Τα ενδιαφέροντά σου
Μπορεί πριν γίνεις μαμά να διάβαζες το ένα λογοτεχνικό βιβλίο μετά το άλλο και να λάτρευες τη γυμναστική, όμως τώρα τα ενδιαφέροντά σου επικεντρώνονται στο πόσες πάνες άλλαξε  το μωρό ή πόση ώρα κοιμήθηκε το μεσημέρι.

Μωρό

Το φαγητό σου
Πριν γίνεις μαμά το delivery και το fast food ήταν πρώτα στις προτιμήσεις σου. Πλέον το καθημερινό μαγείρεμα είναι must, όπως και όλες οι συνταγές που περιέχουν superfoods.

Η μνήμη του κινητού σου
Προ μαμάς εποχή οι φωτογραφίες στο κινητό σου ήταν γεμάτες με δικές σου selfie και του αγαπημένου σου, με τοπία και ηλιοβασιλέματα. Πλέον 500 διαφορετικές φωτογραφίες του παιδιού σου καταλαμβάνουν τη μνήμη του κινητού σου και εσύ τις χαζεύεις όλη την ώρα.

Μωρό
© Daria Shevtsova / Pexels

Το μπάνιο σου
Ξέχνα τα πολύωρα αφρόλουτρα με τα άλατα, τα scrub και τις κρέμες. Αν προλάβεις να κάνεις έστω ένα ντους, να είσαι ευχαριστημένη!

Τα οικονομικά σου
Κι όμως ένα τόσο δα μικρό ανθρωπάκι έχει πολλά έξοδα. Πολλά περισσότερα απ’ όσα μπορείς να φανταστείς και μάλιστα θα το καταλάβεις από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice