Ενωμένοι γονείς, χαρούμενα μωρά

Αγκαλιάστε αυτό που σας συμβαίνει με ενθουσιασμό και να είστε όσο το δυνατόν πιο κοντά ο ένας στον άλλον

How are you mum: Η Σοφία Τσώνου εξηγεί πώς πρέπει το ζευγάρι να ζήσει την εγκυμοσύνη της γυναίκας σαν ομάδα

Ένα σημάδι μιας υγιούς σχέσης είναι όταν το ζευγάρι αντιμετωπίζει όλα τα θέματα σαν «ένα». Οι καλές στιγμές, οι κακές, το εργασιακό άγχος, το οικογενειακό στρες όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη νοοτροπία του «εμείς» και όχι του «εγώ». Η εγκυμοσύνη είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Μπορεί να εγκυμονεί ο ένας, αλλά είναι ζήτημα που αφορά και τους δύο με την ίδια βαρύτητα.

Πώς όμως μπορούμε να ζήσουμε τη μαγική εμπειρία της εγκυμοσύνης σαν μια ομάδα;

Διαβάστε ένα βιβλίο εγκυμοσύνης μαζί
Συνηθίζεται να διαβάζει μόνο η εγκυμονούσα τέτοιου είδους βιβλία αλλά, πιστέψτε με, είναι εξίσου σημαντικό να το διαβάσει και ο σύντροφός σας. Μέσα από την ανάγνωση ενός τέτοιου βιβλίου ένας άντρας μπορεί να μπει στον ψυχισμό της γυναίκας και να μάθει διάφορες λεπτομέρειες για το έμβρυο αλλά και για τις ψυχικές και σωματικές αλλαγές της εγκύου.

Πηγαίνετε στον γυναικολόγο μαζί
Μην αμελείτε να πηγαίνετε μαζί με τον σύντροφο σας στα καθορισμένα ραντεβού με τον γιατρό σας. Είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία σας προσφέρετε η ευκαιρία να ακούσετε και να δείτε το μωρό σας από πρώτο χέρι, ενώ μπορείτε να εκφράσετε οποιαδήποτε απορία έχετε.

Ασκηθείτε παρέα
Αν η εγκυμοσύνη σάς το επιτρέπει, είναι πολύ ωραίο να δοκιμάσετε παρέα με τον σύντροφό σας κάποιου είδους άσκηση. Επίσης αν προς το τέλος της εγκυμοσύνης ο γυναικολόγος σας σάς συστήσει να περπατάτε, κάντε το παρέα. Τι καλύτερο από το να κάνετε μια βόλτα με τον σύντροφό σας και να συζητάτε για όλα αυτά που θα αντιμετωπίσετε με τον ερχομό του μωρού!

Μιλήστε για τους φόβους, τις ανησυχίες ή ότι άλλο σας απασχολεί
Παρόλο που μπορεί στο παρελθόν να έχετε κάνει τέτοιου είδους συζητήσεις είναι εξαιρετικά σημαντικό να μοιράζεστε τους προβληματισμούς σας με τον σύντροφό σας. Τις περισσότερες φορές τα ζευγάρια κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα ο ένας για τον άλλο, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης.

Ετοιμάστε το δωμάτιο του μωρού παρέα
Δώστε στον σύντροφό σας την ευκαιρία να εκφράσει τη γνώμη του για το βρεφικό δωμάτιο. Διαλέξτε μαζί τα πάντα. Από τις κουρτίνες, μέχρι το χρώμα που θα βάψετε τους τοίχους.

Γενικώς αγκαλιάστε αυτό που σας συμβαίνει με ενθουσιασμό και να είστε όσο το δυνατόν πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice