Πώς να κρατήσεις τις φίλες σου στη ζωή σου μετά τα παιδιά

4 απλοί τρόποι για να μη χάσεις την κολλητή σου μ.π. (μετά παιδιών)

Η Σοφία Τσώνου γράφει στη στήλη How Are You Mum τέσσερις τρόπους για να διατηρηθούν οι γυναικείες φιλίες μετά τη μητρότητα.

Τις προάλλες μιλούσα με την κολλητή μου την Μαρία στο τηλέφωνο, όταν μου το έκλεισε στα μούτρα λέγοντας μου: «Πρέπει να κλείσω, ξύπνησε το μωρό!»

Νευρίασα για μια στιγμή μόνο, που δεν πρόλαβα να της πω πόσο μου λείπει να τα λέμε όπως παλιά. Ξέρεις… Με τις ώρες, χωρίς διακοπές για άλλαγμα πάνας, ή τάισμα φρουτόκρεμας. Αλλά! Η ζωή συνεχίζεται. Μωρά γεννιούνται και εμείς όσο πάμε κι απομακρυνόμαστε. Παρόλα αυτά στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε την σπίθα της φιλίας μας ζωντανή, να βρούμε άλλους τρόπους επικοινωνίας και να μην χαθούμε στο μπιιιιιιιιπ της τηλεφωνικής γραμμής.

4 απλοί τρόποι για να μην χάσεις την κολλητή σου μ.π. (μετά παιδιών)

Σήκωσε το ρημάδι το τηλέφωνο και κάλεσε την φίλη σου, τώρα. Χωρίς να έχεις δεύτερες σκέψεις τύπου: Μήπως θηλάζει το μωρό; Μήπως κοιμάται το μωρό; Μήπως, μήπως, μήπως… Το ζητούμενο είναι να την πάρεις τηλέφωνο για να δεις αν είναι καλά και ακόμη κι αν δεν μιλήσετε όπως θα θέλατε, τουλάχιστον θα έχετε δώσει σημεία ζωής η μία στην άλλη.

Viber, messenger και λοιπές εφαρμογές είναι εδώ για να τις χρησιμοποιείς και να βρίσκεσαι σε επαφή με φίλους, συγγενείς κλπ. Αγαπημένη συνήθεια με τις φίλες μου είναι να στέλνουμε φωτογραφίες η μία στην άλλη από στιγμές της καθημερινότητα μας, ακόμη κι αν δεν έχουμε πει ούτε καλημέρα εδώ και μέρες.

Βρες μια ημέρα μέσα στον μήνα και υποσχεθείτε να πάτε μια βόλτα να τα πείτε έστω για μια ώρα, έστω με τα μωρά στα καρότσια ή με μάρσιππους δεμένους πάνω σας. Σημασία δεν έχει το πως θα είστε αλλά το να βρεθείτε από κοντά και να μιλήσετε σαν άνθρωποι.

Βρεθείτε μετά τη δουλειά για ένα καφεδάκι. Όσο πιεστική κι αν είναι η καθημερινότητα σας, μία στο τόσο είναι καλό να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για εμάς και την φίλη μας. Πίστεψε με θα σου δώσει άπειρη δύναμη να συνεχίσεις την εβδομάδα σου.

Θυμήσου πως για να κρατήσεις μια φιλία ζωντανή δεν είναι αναγκαίο να είστε κάθε μέρα μαζί. Σημασία έχει να δίνεις το παρόν και να είσαι πάντα δίπλα στην φίλη σου σε ότι χρειαστεί. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice