Μαθητές δημοτικού με σχολικές τσάντες σε προαύλιο σχολείου
© EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
Σχεσεις

Πώς να μη χρεοκοπήσεις όταν πας να αγοράσεις σχολικά είδη

6 tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού

How Are You Mum: Η Σοφία Τσώνου προτείνει tips σε γονείς για την οικονομική αγορά σχολικών ειδών.

Η στιγμή που παίρνεις στα χέρια σου τη σχολική λίστα θα μπορούσε να περιγραφεί και ως μια από τις τρομαχτικότερες στιγμές της ενήλικης ζωής σου. Κι αυτό γιατί συνήθως, οι γονείς καλούνται να αγοράσουν ένα σωρό πράγματα για τη νέα σχολική χρονιά τα οποία δεν τα λες και οικονομικά. Σε περίπτωση που έχεις παραπάνω από 1 παιδί που πάει σχολείο, τότε ξέρεις πως τα πράγματα αγριεύουν.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού:

1. Μη ξεφεύγετε από τη λίστα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μην χαλάσετε επιπλέον λεφτά είναι να παραμείνετε στη λίστα που έχετε στα χέρια σας. Σίγουρα όταν πας στο βιβλιοπωλείο με το παιδάκι σου, εκτός από τα βασικά θα αρχίσει να ζητάει μια έξτρα ξύστρα ,αυτή με τον δεινόσαυρο, και ένα έξτρα τετράδιο που έχει 8 θέματα και γυαλιστερό εξώφυλλο! Γι’ αυτό καλό θα είναι πριν ξεκινήσετε για τις αγορές σας να έχετε κάνει μία συζήτηση για το τι πρόκειται να αγοράσετε.

2. Μην παίρνετε τα πιο ακριβά σχολικά είδη που θα βρείτε στο ράφι.

Στα ράφια θα βρείτε 10 διαφορετικές γόμες με 10 διαφορετικές τιμές. Διαλέξτε τη γόμα που συνδυάζει ποιότητα και τιμή και που πολλές φορές είναι η γόμα που χρησιμοποιούσατε και εσείς όταν πηγαίνατε σχολείο. Τότε που στο ράφι υπήρχαν 2 γόμες, μία για στυλό και μία για μολύβι και τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά!

3. Πείτε ναι στην προσφορά σχολικών ειδών από μεγαλύτερα ξαδέρφια.

Αν στην οικογένεια υπάρχουν μεγαλύτερα ξαδέρφια που έχουν σχολικά είδη τα οποία δεν χρειάζονται και σας τα χαρίζουν με μεγάλη προθυμία, δεχτείτε τα και δώστε τους μια νέα ζωή. Τέτοια πράγματα μπορεί να είναι μολυβοθήκες, κασετίνες, διαβήτες ακόμα και τσάντες που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά.

4. Μην αγοράζετε κάθε χρόνο καινούργια τσάντα.

Αν η τσάντα που χρησιμοποιούσε το παιδάκι σας την προηγούμενη χρονιά συνεχίζει να είναι σε καλή κατάσταση δεν είναι αναγκαίο να αγοράσετε καινούργια, ακόμη κι αν σας το ζητάει επίμονα. Εξηγήστε του τη σημασία του να αγοράζω κάτι γιατί πραγματικά το χρειάζομαι και γιατί όχι, θα μπορούσε να είναι μία καλή ευκαιρία να μιλήσετε για την αποταμίευση.

5. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα στα συρτάρια του γραφείου του παιδιού σας.

Πριν ξεκινήσετε για τις αγορές σας κάντε πρώτα μία βόλτα από το δωμάτιο του παιδιού σας. Θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε πόσα τετράδια, μολύβια, μαρκαδόροι υπάρχουν μέσα στα ντουλάπια και περιμένουν υπομονετικά να τα χρησιμοποιήσει κάποιος.

6. Κάντε τις αγορές σας από το internet.

Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να μη ξεφύγετε από το budget σας αφού μπορείτε να ελέγχετε ανά πάσα στιγμή το καλάθι σας. Επίσης, μπορείτε να κάνετε σύγκριση τιμών αλλά και να βρείτε προσφορές που στα φυσικά καταστήματα δεν θα τις βρίσκατε.

Καλή σχολική χρονιά!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice