Το πρώτο unisex προφυλακτικό είναι γεγονός
© Bruno /Germany / Pixabay
Σχεσεις

Το πρώτο unisex προφυλακτικό είναι γεγονός

Κατασκευάστηκε από γυναικολόγο στη Μαλαισία και προστίθεται στη φαρέτρα αντισύλληψης

Το Wondaleaf είναι το πρώτο unisex προφυλακτικό και φτιάχτηκε στη Μαλαισία - Πώς εφαρμόζεται, από τι υλικό είναι κατασκευασμένο, πότε θα βγει στο εμπόριο.

Μια σπουδαία καινοτομία, ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα της αντισύλληψης, ένα προϊόν για να μην κινδυνεύεις από stealthing αν είσαι γυναίκα. Ένας γυναικολόγος από τη Μαλαισία δημιούργησε το πρώτο unisex προφυλακτικό, δηλαδή προφυλακτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Eίναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη, ένα διαφανές, εύκαμπτο, αδιάβροχο και ανθεκτικό υλικό που εφαρμόζεται σε πληγές και τραυματισμούς από τους χειρουργούς.

Ο εφευρέτης του Wondaleaf Unisex Condom, όπως ονομάζεται το νέο προϊόν, ελπίζει ότι με τη χρήση του τα άτομα θα έχουν καλύτερο έλεγχο της σεξουαλικής τους υγείας ανεξαρτήτως φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

«Κατά βάση είναι ένα κανονικό προφυλακτικό με αυτοκόλλητο κάλυμμα», λέει ο John Tang Ing Chinh, γυναικολόγος στην εταιρεία ιατρικών προμηθειών Twin Catalyst. «Είναι ένα προφυλακτικό με αυτοκόλλητο κάλυμμα που κολλάει στο αιδοίο ή στο πέος, ενώ επίσης καλύπτει τη γύρω περιοχή για έξτρα προστασία».

«Μόλις το φορέσεις, συχνά δεν συνειδητοποιείς ότι είναι εκεί» αναφέρει μια σημαντική ιδιότητα του εύχρηστου προφυλακτικού ο John Tang Ing Chinh.

Πριν βγει στο εμπόριο, τον Δεκέμβριο του 2021, το Wondaleaf έχει περάσει από αρκετές φάσεις κλινικών δοκιμών και έρευνας. «Με βάση τον αριθμό των κλινικών δοκιμών που έχουμε πραγματοποιήσει, είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα είναι μια σημαντική προσθήκη στις ήδη υπάρχουσες αντισυλληπτικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη ανεπιθύμητης  εγκυμοσύνης και σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών», συμπλήρωσε με αισιοδοξία ο Tang.

Κάθε κουτί Wondaleaf περιέχει δύο προφυλακτικά και κοστίζει περίπου 3.50 δολάρια. Για περισσότερες διευκρινίσεις παρακολουθήστε τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Twin Catalyst. Και μη μαλώσετε για το ποιος θα το φορέσει. Στη χειρότερη ρίξτε κέρμα.

Wondaleaf Unisex Condom as an External Condom Instructional video

Wondaleaf Condom Catheter

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice