Γυναίκα και άνδρας κρατάνε χέρια καθιστοί σε ένα τραπέζι πίσω από τζαμαρία
© Pexels/ Andrea Piacquadio
Σχεσεις

5 τρόποι να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Τις περισσότερες φορές οι σχέσεις δεν έχουν το χάπι εντ που πάντα ονειρευόμασταν

Χωρισμός: Η αρνητική κατάληξη μιας σχέσης και πώς μπορείς να την ξεπεράσεις.

Μεγαλώσαμε με παραμύθια και ταινίες που μιλούσαν για έρωτα και μεγάλες αγάπες, για πριγκιποπούλες που σώθηκαν και απλά κορίτσια που κέρδισαν την καρδιά του πρίγκηπα, για ζευγάρια που κατάφεραν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες γιατί η αγάπη τους ήταν πιο δυνατή απ'όλα. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Τις περισσότερες φορές οι σχέσεις δεν έχουν το χάπι εντ που πάντα ονειρευόμασταν παρά το πάθος του έρωτα. Αρκετά συχνά τελειώνουν άδοξα και μας αφήνουν με ένα ρημάδι κενό που αναρωτιόμαστε αν θα μπορέσουμε ποτέ να γεμίσουμε. Η απάντηση είναι ναι και το μεγαλύτερο κλισέ «ο χρόνος όλα τα γιατρεύει» επιβεβαιώνεται θριαμβευτικά σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Επειδή όμως το πρώτο διάστημα μετά από έναν χωρισμό είναι πάντα δύσκολο και επώδυνο, παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που ίσως βοηθήσουν.

Διαγραφή και μπλοκ
Η μεγαλύτερη κατάρα των σύγχρονων χωρισμών είναι τα social media που αφήνουν τον άλλο να εξαφανιστεί από τη ζωή σου. Κάθε τόσο τσουπ και ξεπετιέται στην αρχική σου σελίδα για να σου θυμίζει την ύπαρξή του και να σε κάνει να νιώθεις τσιμπήματα στο στομάχι όποτε συνοδεύεται στη φωτογραφία από νέο πρόσωπο. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αντισταθείς στον πειρασμό να κατασκοπεύσεις τον πρώην σου αλλά η αλήθεια είναι ότι δε θα κερδίσεις τίποτα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον διαγράψεις από όλα σου τα social. Αν έχετε πολλούς κοινούς φίλους, δεν είναι ανάγκη να διαγράψεις κι αυτούς, αλλά θα μπορούσες να τους περιορίσεις ώστε να μην βλέπεις τις ενημερώσεις τους για ένα διάστημα. Τουλάχιστον μέχρι να μη σε ενοχλεί το ότι προχωράει τη ζωή του.

Τα squats είναι φίλοι μας
Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να διοχετεύσεις τα αρνητικά σου συναισθήματα σε κάτι δημιουργικό. Από τη μία θα βελτιώσεις την υγεία, την εμφάνιση και την αντοχή σου και από την άλλη θα είσαι αρκετά απασχολημένη ώστε να μην σκέφτεσαι τον/την πρώην. Άσε που οι ενδορφίνες που εκκρίνονται κατά την άσκηση θα σε κάνουν να νιώθεις πολύ καλύτερα μετά από κάθε προπόνηση.

Χομπίστας
Τα χόμπι είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος να αποσπάς την προσοχή σου από πράγματα που σε απασχολούν ή στεναχωρούν. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από πλέξιμο μέχρι πεζοπορία και από binge-watching σειρών μέχρι παζλ. Σημασία έχει να είναι κάτι που θα γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο σου και θα σε ευχαριστεί. Πού ξέρεις, μπορεί το χόμπι σου να οδηγήσει και σε μια νέα καριέρα που δεν είχες σκεφτεί.

Μαύρα δάκρυα
Πολλοί άντρες έχουν μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να κλαίνε γιατί είναι ένδειξη αδυναμίας. Στην πραγματικότητα το κλάμα είναι ένας απόλυτα υγιής τρόπος να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Μπορεί όλοι να σου λένε να μη στεναχωριέσαι που χώρισες γιατί σου αξίζουν καλύτερα (και πιθανότατα έχουν δίκιο) αλλά είναι οκ αν θες να κλάψεις μέχρι να στεγνώσουν τα μάτια σου. Άσε τη θλίψη, την οργή, την απογοήτευση και όποιο άλλο συναίσθημα σε «πνίγει» να βγουν από μέσα σου και κλάψε όσο χρειαστεί. Θα νιώσεις σίγουρα καλύτερα μετά.

Ημέρα για σπα
Κάνε ένα ωραίο δώρο στον εαυτό σου. Πέρνα μια ημέρα στο σπα και άσε να σε περιποιηθούν οι ειδικοί. Καθαρισμός, χαμάμ ή σάουνα, μασάζ και αρωματοθεραπείες, οι υπηρεσίες των σπα έχουν πολλές επιλογές και είναι όλες ιδανικές για να χαλαρώσεις και να απομακρύνεις όλες τις άσχημες σκέψεις. Πρώτα χαλαρώνει το σώμα και μετά το πνεύμα. Σημασία έχει ότι θα βγεις από εκεί με τελείως διαφορετική διάθεση. Και φυσικά μπορείς να το επαναλάβεις όσες φορές νιώσεις ότι το χρειάζεσαι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice