ΚΙορίτσι που διαλέγει ρούχα από την ντουλάπα
© Ute Grabowsky/Photothek via Getty Images
Σχεσεις

Φτιάχνουμε τις ντουλάπες των παιδιών σε 6 απλά βήματα

Η διαδικασία αυτή θέλει οργάνωση για να γίνει ευκολότερη

How are you mum: 6 tips για να οργανώσεις την παιδική ντουλάπα

Ήρθε αυτή η εποχή που με πιάνει πονοκέφαλος κάθε φορά που σκέφτομαι ότι πρέπει να «κατεβάσω» τα καλοκαιρινά. Πες μου να κάνω όποια δουλειά θες από σιδέρωμα, σκούπισμα, ξεσκόνισμα, γενική στο σπίτι.... αλλά μην μου πεις να φτιάξω ντουλάπες. Ειδικά τις παιδικές. Διότι στις παιδικές ντουλάπες έχεις και μια έξτρα δυσκολία, αυτή του να ξεκαθαρίσεις ποια από τα ρούχα δεν τους κάνουν πια, ποια είναι για χάρισμα και ποια για ανακύκλωση.

Ωστόσο, όπως όλες οι δουλειές του σπιτιού έτσι κι αυτή θέλει την οργάνωση της για να γίνει όλη η διαδικασία ευκολότερη.

Τα 6 αγαπημένα μου tips για να οργανώσω την παιδική ντουλάπα

  1. Βγάζω όλα τα καλοκαιρινά ρούχα και τα τοποθετώ πάνω στο κρεβάτι. Τα χωρίζω ως εξής: Ρούχα που θα φορέσουν όλο το καλοκαίρι, ρούχα που δεν τους κάνουν πια, ρούχα που είναι για ανακύκλωση-χάρισμα.
  2. Τοποθετώ τα καθημερινά ρούχα στα κάτω συρτάρια ώστε να μπορούν να τα διαλέγουν μόνα τους και τα πιο επίσημα τα κρεμάω σε κρεμάστρες.
  3. Χρησιμοποιώ κουτιά αποθήκευσης για να βάλω μέσα κάλτσες και εσώρουχα. Επίσης, στα κουτιά αποθήκευσης βάζω μαγιό, σκουφάκια κολυμβητηρίου και οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζεται σιδέρωμα.
  4. Πιτζάμες, φανελάκια και λοιπά ρούχα ύπνου μπαίνουν σε καλάθια που είναι εύκολο να τραβήξουν τα παιδιά μόνα τους και να τα φορέσουν κι επίσης δεν με νοιάζει αν τσαλακωθούν. Είπαμε, θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη!
  5. Βιδώνω γάντζους στη μέσα πλευρά της ντουλάπας όπου εκεί κρεμάω τα καπέλα τους και διάφορα άλλα αξεσουάρ όπως κορδέλες, τσάντες, ζώνες. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομώ χώρο αλλά τα κάνω και εύκολα προσβάσιμα για τα παιδιά.
  6. Τέλος, κρεμάω στην άκρη της ντουλάπας και κάποια φθινοπωρινά ρούχα όπως ζακετάκια, μακριά κολάν και λεπτά φούτερ, γιατί στην Ελλάδα ζούμε και το βράδυ στο νησί το θες το ζακετάκι σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice