Η Τζένη Μελιτά.
Η Τζένη Μελιτά.
Σχεσεις

Μίλα μου βρόμικα: Η φίλη μου έχει αγκιστρωθεί πάνω μου

«Αντιγράφει τη μουσική, που ακούω, αντιγράφει τις συνήθειές μου, οτιδήποτε κάνω το κάνει κι εκείνη»

Μίλα μου βρόμικα reloaded με την Τζένη Μελιτά: Η φίλη μου που ήρθαμε μαζί στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, αντιγράφει οτιδήποτε κάνω και νίωθω εγκλωβισμένη

Μανεκέν μου, η φετινή χρονιά ήταν πολύ σημαντική για μένα. Ήμουν πρωτοετής φοιτήτρια σε ξένο μέρος και τώρα που τελειώνω σιγά σιγά κι αυτό το εξάμηνο νιώθω ένα τεράστιο βάρος. Η φίλη, που ήρθαμε μαζί στη Θεσσαλονίκη από το χωριό μας, χωρίς τότε να γνωρίζουμε κανέναν εδώ, έχει αγκιστρωθεί πάνω μου. Δεν μπορώ να κάνω βήμα και να γνωρίσω άνθρωπο, χωρίς να με ακολουθήσει. Αντιγράφει τη μουσική, που ακούω, αντιγράφει τις συνήθειές μου, οτιδήποτε κάνω το κάνει κι εκείνη. Νιώθω εγκλωβισμένη!

Όχι για πολύ, αν ξεκινήσεις να βάζεις τα όριά σου. Βάζουμε όρια στις ανθρώπινες σχέσεις, για να έχουμε καλές σχέσεις. Η φίλη σου νιώθει ασφαλής κοντά σου, αλλά είναι δύσκολο και μάλιστα μπορώ να καταλάβω πόσο πολύ σε έχει κουράσει να προσπαθεί κάποιος άνθρωπος να γίνει κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση σου. Μίλα της ξεκάθαρα για το καλό και των δυο σας, για να σταματήσει αυτή η σχέση να είναι μία σχέση εξάρτησης και να γίνει μια ώριμη ενήλικη σχέση. Δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη η αλλαγή, αλλά ο στόχος είναι ιερός. Εσύ να νιώσεις ελεύθερη και να χαρείς τη φάση σου στο έπακρο και εκείνη να δυναμώσει και να πατήσει στα δικά της πόδια.  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice