Back to school και πρωινό ξύπνημα. Πώς θα γίνει πιο εύκολο

Αν κατακτήσουμε τον οχτάωρο ύπνο τότε όλα τα άλλα θα γίνουν πολύ πιο απλά

Επιστροφή στο σχολείο: Πώς μπορείς να κάνεις πιο εύκολο το πρωινό ξύπνημα.

Τα σχολεία άνοιξαν αλλά το mood καλοκαιριού καλά κρατεί. Κι ενώ όλα γύρω μας θέλουν να είναι φθινόπωρο ο καιρός εξακολουθεί να παραμένει καλοκαιρινός κάνοντας την επιστροφή στο σχολείο ακόμη πιο δύσκολη. Δύσκολα θα κάτσει το παιδί να διαβάσει, δύσκολα θα πάει στις δραστηριότητες, δύσκολα θα κοιμηθεί το βράδυ και φυσικά δύσκολα θα ξυπνήσει το πρωί.

Δύσκολοι καιροί για μαθητές θα πω και όχι μόνο. Γιατί με το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να προσαρμοστείς κι εσύ στα νέα δεδομένα και στην απαιτητική καθημερινότητα. Το ξυπνητήρι πρέπει να χτυπήσει τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να προλάβεις να κάνεις τα απολύτως απαραίτητα πριν ξυπνήσει και το υπόλοιπο σπίτι. Κι όταν θα έχεις ετοιμάσει πρώτο και κυριότερο, τον καφέ μπορείς και πρέπει να ξυπνήσεις τα παιδιά. Κάπου εκεί ξεκινάει ο "γολγοθάς" της μάνας με τα παρακάλια, τις απειλές, το άνοιγμα των παντζουριών με ότι αυτό συνεπάγεται. Όσο κι αν καταλαβαίνεις τα παιδάκια σου που το μόνο που θέλουν είναι να αλλάξουν πλευρό και να συνεχίσουν τον ύπνο τους, πρέπει να κάνεις τα πάντα για να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους στην ώρα τους, για να είναι επίσης στην ώρα τους πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Για να γίνει όσο πιο εύκολο μπορεί το πρωινό ξύπνημα χρειάζεται να ακολουθήσουμε κάποια βήματα και όσο γίνεται να τα ακολουθήσουμε πιστά.

Πρώτα απ όλα πρέπει ο βραδινός ύπνος να έχει διάρκεια τουλάχιστον 7-8 ώρες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί πρέπει να πηγαίνει για ύπνο νωρίς ώστε να προλαβαίνει να κοιμηθεί ένα γεμάτο οχτάωρο. Για αυτό τον λόγο ξεχνάμε την τηλεόραση το βράδυ πριν τον ύπνο. Ένα ελαφρύ βραδινό και έπειτα ένα χαλαρωτικό μπάνιο θα βοηθήσει το παιδί να κοιμηθεί πιο εύκολα. Αν κατακτήσουμε τον οχτάωρο ύπνο τότε όλα τα άλλα θα γίνουν πολύ πιο απλά.

Το πρωί ανοίξτε τα παντζούρια αλλά όχι ολόκληρα. Αφήστε δηλαδή, λίγο φως να μπει στο δωμάτιο ώστε να μην είναι βασανιστήριο για το παιδί που μόλις άνοιξε τα μάτια του. Ένας πολύ ευχάριστος τρόπος για να ξυπνήσεις ένα παιδί είναι να βάλεις απαλή μουσική. Η διάθεση με την μουσική πάντα φτιάχνει και ένα δύσκολο πρωινό γίνεται αυτόματα πιο ευχάριστο.

Επίσης, το βράδυ θυμηθείτε να αφήσετε ένα απαλό φως ανοιχτό ώστε να μην κυριαρχεί το απόλυτο σκοτάδι μέσα στο δωμάτιο. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να ανοίξουν τα μάτια τους χωρίς ιδιαίτερη γκρίνια. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Νόμος για όλες τις μαμάδες είναι να ξυπνάνε τα παιδιά τους νωρίτερα απ ότι τους λένε. Για παράδειγμα αν η ώρα είναι 7 δεν το λες ποτέ στο παιδί. Πάντα βάζεις ένα τέταρτο παραπάνω ώστε να το κάνεις πιο δραματικό.

"Ξύπνα παιδάκι μου 7 και τέταρτο πήγε.."
Καλή επιτυχία!