Πώς να στολίσεις με επιτυχία το χριστουγεννιάτικο δέντρο παρέα με το παιδάκι σου

Η διαδικασία στολισμού του δέντρου παρέα με τα παιδιά μπορεί να γίνει το απόλυτο challenge.

How are you mum: Tips και συμβουλές για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με το παιδί σου.

It's the most wonderful time of the year και ήρθε εκείνη η στιγμή που θα στολίσεις το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο δέντρο παρέα με το παιδάκι σου. Την περίμενες καιρό αυτή τη στιγμή, πριν ακόμη γίνεις μάνα. Έβλεπες τις χαρούμενες ταινίες ή διαφημίσεις με τα υπέρλαμπρα δέντρα και τα χαρούμενα μωράκια να τριγυρνάνε γύρω-γύρω. Η μαμά και ο μπαμπάς να στολίζουν το δέντρο με ηρεμία και στο backround να ακούγεται γιορτινή μουσική. Δεν είμαι εδώ για να σου το χαλάσω αλλά πρέπει να σου πω ότι η πραγματικότητα όταν έχεις 1 ή και παραπάνω μικρά παιδάκια μέσα στο σπίτι, είναι αρκετά διαφορετική.

Η διαδικασία στολισμού του δέντρου παρέα με τα παιδιά μπορεί να γίνει το απόλυτο challenge.

Θυμήσου στην προ παιδιών εποχή πόσο πολύ πρόσεχες τα γυάλινα κι εύθραυστα στολίδια σου. Πόσο ευλαβικά τα έβγαζες από την κούτα και τα τοποθετούσες στο δέντρο. Απλά τα καμάρωνες για μια ακόμη χρονιά και όπως κάθε χρόνο πρόσθετες στη συλλογή σου ένα ακόμη πανάκριβο (8 ευρώ για μία μπάλα δεν τα λες και λίγα) γυάλινο στολίδι. Αυτά last year. Γιατί φέτος με ένα μωρό που μπουσουλάει και θέλει να εξερευνήσει τα πάντα μέσα στο σπίτι σας, τα γυάλινα στολίδια πρέπει να παραμείνουν κλεισμένα στην κούτα τους. Αν δεν θες να τα κλαις μην ρισκάρεις να τα κρεμάσεις στο δέντρο. Αργά ή γρήγορα ένα μικρό χεράκι θα προσπαθήσει να τα πιάσει ή θα κουνήσει το δέντρο και τότε θα είναι αργά.

© Yan Krukov / Pexels

Φέτος για να στολίσεις με επιτυχία το δέντρο αλλά και το υπόλοιπο σπίτι σου πρέπει να έχεις υπόψη τα παρακάτω:

  1. Προμηθεύσου ένα δέντρο το οποίο δεν θα μαδάει ώστε να γεμίζει όλο το σπίτι με πράσινες, πλαστικές πευκοβελόνες γιατί σίγουρα το μικρό σου θα προσπαθήσει να δοκιμάσει τι γεύση έχουν.
  2. Άλλαξε τις γυάλινες, εύθραυστες μπάλες με άλλες πλαστικές, ξύλινες ή φτιαγμένες από άθραυστο υλικό. Πρόσεξε τα στολίδια σου να μην έχουν πάνω παγιέτες, χαντρούλες ή μπίλιες γιατί πολύ εύκολα μπορούν να ξεκολλήσουν και να καταλήξουν στο στόμα του μικρού σου.
  3. Δώσε στο μικρό σου τα παραπάνω ασφαλή στολίδια να τα εξερευνήσει και να παίξει μαζί τους πριν ξεκινήσεις τον στολισμό. Αυτός είναι ένας τρόπος να μην μπει στον πειρασμό να τα πιάσει αφού θα τα έχεις κρεμάσει στο δέντρο, γιατί πολύ απλά θα τα έχει ήδη βαρεθεί.
  4. Τα φωτάκια φρόντισε να τα βάλεις όσο πιο βαθιά γίνεται στο δέντρο ώστε να μην μπορεί να πιάσει το καλώδιο και να το τραβήξει. Επίσης, κρύψε τα πολύπριζα πίσω από έπιπλα για να μην του τραβάνε την προσοχή.
  5. Ξέχνα τους στολισμούς πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Ένα τέτοιο τραπέζι γεμάτο με γυαλιστερά στολίδια είναι αναπόφευκτα πόλος έλξης για τον μικρό σου εξερευνητή. Εναλλακτικά τοποθέτησε τον συγκεκριμένο στολισμό σε κάποιο ψηλό σημείο όπου δεν φτάνουν τα μικρά χεράκια.

Τέλος, αν το παιδί σου είναι σε ηλικία που περπατάει και μπορεί να βοηθήσει με τον στολισμό τότε είναι μια καλή ευκαιρία να το στολίσετε μαζί. Φρόντισε να έχεις στήσει από την προηγούμενη ημέρα το δέντρο ώστε να μην βαρεθεί περιμένοντας, και δώσε στο μικρό σου τα στολίδια να αυτοσχεδιάσει.