Oscars 2022: Στην Jessica Chastain το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου
Oscars 2022: Στην Jessica Chastain το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου © ΕPA / ETIENNE LAURENT
Σχεσεις

Τζέσικα Τσάστεϊν: Είναι υπέροχο ότι οι γυναίκες μπορούν να αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά

Η ηθοποιός μίλησε με αφορμή το θέμα των αμβλώσεων και τη νέα σειρά που πρωταγωνιστεί

62224-137655.jpg
Newsroom |

Τζέσικα Τσάστεϊν: Οι συμβουλές της για τις γυναίκες και η άμβλωση

Η Τζέσικα Τσάστεϊν η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε ότι εν μέρει λόγω της ανατροφής της ως παιδί και εγγόνι από έφηβες μητέρες έχει κατανόηση για το δικαίωμα μιας γυναίκας να επιλέξει πότε ή αν θα κάνει παιδιά.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές πετυχημένες ταινίες και είναι μάλιστα και παραγωγός. Η ίδια στα χρόνια της καριέρας της, έχει κατακτήσει υποψηφιότητες στα Όσκαρ, έχει βραβευτεί με Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου (2022) και μεταξύ άλλων έχει βραβευτεί και με Χρυσή Σφαίρα.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε αντισυλληπτικά και ελευθερία πάνω σε αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα «Guardian» όπου μίλησε για το «George & Tammy», μια νέα βιογραφική σειρά έξι επεισοδίων για την τραγουδίστρια της κάντρι την οποία υποδύεται. 

Η ηθοποιός κατάφερε να αποκτήσει τη δική της ισχυρή φωνή, που χρησιμοποιεί για να θίγει σημαντικά ζητήματα όπως η θέση των γυναικών στην κοινωνία και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Στις συνεντεύξεις της συμβουλεύει τα κορίτσια να σταματήσουν να πιστεύουν σε παραμύθια και πρίγκιπες και να μάθουν να υπερασπίζονται οι ίδιες τον εαυτό τους.

«Το πρόβλημα είναι ότι η μητέρα μου, η γιαγιά μου και όλες οι γυναίκες της οικογένειάς μου έμειναν έγκυες όταν ήταν 17 ετών, επειδή δεν τους δόθηκε ποτέ αυτή η επιλογή. Επειδή ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι φρικάρουν όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο». τονίζει.

Η Τζέσικα Τσάστεϊν μίλησε, επίσης, για τη στάση της απέναντι στις γυναίκες που έχουν συνεργαστεί με φερόμενους ως σεξουαλικούς θύτες στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. «Κάποιες εξετάσεις είναι ακριβές. Επίσης, δεν μπορούσαν να βασιστούν στους άνδρες να κάνουν το καθήκον τους, να είναι υπεύθυνοι. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό για εμένα να έχουν οι γυναίκες πρόσβαση στα αντισυλληπτικά και ελευθερία πάνω σε αυτό», συνέχισε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice