Σχεσεις

Podcast Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Πώς να προσελκύσετε και να διατηρήσετε την τέλεια σχέση

Βασικές προϋποθέσεις και προσεγγίσεις για να προσελκύσουμε αυτόν τον κατάλληλο για μας άνθρωπο

Ξένια Κούρτογλου, ΜSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα
Ξένια Κούρτογλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει αυτό που λέμε «τέλεια σχέση»; Η δική μου απάντηση είναι πως δεν υπάρχει «τέλεια σχέση», όμως υπάρχει η «κατάλληλη σχέση», η κατάλληλη σχέση για μένα, η κατάλληλη σχέση για τον καθένα μας. Με άλλα λόγια, υπάρχει για τον καθένα μας ένας άνθρωπος που μας ταιριάζει και του ταιριάζουμε, και μπορούμε να συμπορευτούμε στο ταξίδι της ζωής αρμονικά. Το θέμα είναι τώρα πώς μπορούμε να προσελκύσουμε αυτόν τον κατάλληλο για μας άνθρωπο, και σ’ αυτή την εκπομπή θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες βασικές προϋποθέσεις και προσεγγίσεις.

  1. Χρειάζεται πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Για να μας αγαπήσει κάποιος άλλος, είναι απαραίτητο να αγαπάμε και να δεχόμαστε εμείς τον εαυτό μας. Αν εμείς δεν εκτιμάμε τον εαυτό μας, αν εμείς τον υποτιμάμε και τον απορρίπτουμε, ή αν προσπαθούμε να δείξουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε για να μας αγαπήσουν, τότε έχουμε από το ξεκίνημα υπονομεύσει τη σχέση.
  2. Σκιαγραφήστε το προφίλ του συντρόφου που θεωρείτε ότι είναι κατάλληλος ή κατάλληλη για σας. Ο άνθρωπος αυτός έχει σημασία να αρέσει σε σας προσωπικά, και όχι να εξυπηρετεί τα πρότυπα που ενδεχομένως σας έχουν φορεθεί. Βάλτε τα κάτω πολύ καλά με τον εαυτό σας, ξεχάστε τις όμορφες φωτογραφίες στα σόσιαλ και σκεφτείτε ποιόν άνθρωπο θα θέλατε δίπλα σας για σας και μόνο για σας. Μπορείτε να κάνετε και μια λίστα από τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει αυτός ο άνθρωπος, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι να καταγράψετε το ποια συναισθήματα θέλετε να νιώθετε όταν είστε μαζί με αυτόν τον άνθρωπο.
  3. Φροντίστε να έχετε εσείς τουλάχιστον επτά στα δέκα από τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει ο σύντροφός σας. Συνειδητοποιείστε ότι δεν έλκουμε αυτό που θέλουμε, έλκουμε αυτό που είμαστε, και αυτό που ζητάτε, χρειάζεται πρώτα να το προσφέρετε εμείς. Αν θέλετε ένα σύντροφο που να είναι θετικός και γελαστός, αναρωτηθείτε: εσείς είστε θετικοί και γελαστοί; Είστε ερωτεύσιμοι; Εσείς θα βγαίνατε ραντεβού μαζί σας; Και πώς πιστεύετε ότι μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος όταν είναι κοντά σας; 
  4. Φροντίστε να πηγαίνετε σε μέρη που συχνάζουν άνθρωποι σαν αυτόν που ψάχνετε. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις, οι φιλικές συγκεντρώσεις, τα πάρτι ή τα μαγαζιά που συνηθίζετε να πηγαίνετε μπορεί να σας αρέσουν και να περνάτε καλά, αν όμως ψάχνετε για ένα ταίρι πολύ διαφορετικό από τον σημερινό σας κύκλο, οι πιθανότητες να τον βρείτε ή να την βρείτε εκεί που συχνάζετε τώρα, είναι πολύ μικρές.
  5. Ξεμπερδέψτε και απελευθερώστε το παρελθόν σας. Όλοι έχουμε περάσει από σχέσεις που μας έχουν πονέσει, από ανθρώπους που δεν μας φέρθηκαν καλά, έχουμε πληγωθεί, έχουμε κλάψει, ή είμαστε ακόμα σε κάποια «περίπου σχέση» που δεν λειτουργεί περιμένοντας να βρούμε την επόμενη. Ξεκαθαρίσετε και απελευθερώσετε το παρελθόν σας, και βγείτε έξω ξεκάθαροι, διαθέσιμοι και ερωτεύσιμοι. 

Τι θα ακούσετε στο podcast «Ζήσε με αγάπη» με την Ξένια Κούρτογλου

Για μένα η Ψυχική Ανθεκτικότητα είναι η απάντηση στις συνεχείς αλλαγές της ζωής σε όλους τους τομείς της, και μέσα από το Podcast μου μαθαίνεις πώς να χτίζεις κι εσύ εκείνες τις ψυχικές αντοχές που σε βοηθούν να αντιμετωπίζεις με επιτυχία τις συνεχείς αλλαγές της ζωής, προσωπικά και επαγγελματικά.
Αφορμή γι' αυτό το ξεκίνημα μπορεί να είναι και για σένα μια μεγάλη δυσκολία, μια απώλεια που περνάς, ή οι γενικότερες συνθήκες της εποχής μας που συνεχώς μας καλούν να αυξάνουμε τις αντοχές και τα όριά μας.

Η λύση έρχεται πάντα μέσα από την ανακάλυψη της εσωτερικής μας δύναμης. Γι’ αυτό και σου προτείνω να ζεις με α.γ.α.π.η. μέσα από μια δική μου, φρέσκια ανάγνωση, όπου:

Α – πο μέσα: ό,τι κι αν ψάχνεις απ’ έξω –αγάπη, ευτυχία, ευημερία– δεν το βρίσκεις

Γ – ιατρεύομαι: η χαρά και η πληρότητα έρχονται μέσα από το εσωτερικό σου ταξίδι

Α – νακαλύπτω: βρίσκεις την δική σου αλήθεια, εκτιμάς την δική σου μοναδικότητα

Π – ροχωρώ: καθώς εξελίσσεσαι, διευρύνεσαι σε όλο και μια καλύτερη εκδοχή σου

Η – γούμαι: γίνεσαι ο ηγέτης του εαυτού σου, με το τιμόνι της ζωής σου στα χέρια σου

Στο ενεργητικό μου έχω μια επιχειρηματική καριέρα 35 χρόνων με πολλές προκλήσεις και περιπέτειες και μια προσωπική ζωή απαιτητική και πολυτάραχη. Για 35+ χρόνια ασχολούμαι με την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, και για 20+ χρόνια εμβάθυνα στον χώρο της ψυχικής υγείας και της προσωπικής ανάπτυξης, και συνεχίζω.

Σ’ αυτό το Podcast, σε κάθε επεισόδιο, μαθαίνεις πώς να διαχειρίζεσαι καταστάσεις, ανθρώπους, σχέσεις, αναποδιές και ατυχίες και να βγαίνεις μέσα από αυτές με περισσότερη δύναμη και σοφία. Κι ακόμα, εμπνέεσαι από διαφορετικούς τρόπους σκέψης για όλα αυτά που σε απασχολούν, και αποκτάς πρακτικές λύσεις για να τα αντιμετωπίζεις.

Εύχομαι αυτές οι μικρές σταγόνες από την επιστήμη και την εμπειρία να σε βοηθήσουν να εξελίσσεσαι συνεχώς και να απολαμβάνεις μια όμορφη ζωή.

Ξένια Κούρτογλου, MSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα
Ξένια Κούρτογλου, MSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ