Εύκολα και χρήσιμα tips για τη σηματική αλλαγή στον χώρο του παιδιού και του σπιτιού
Tips για να περάσετε το παιδί σου κι εσύ ένα ήρεμο Πάσχα, γεμάτο όμορφες αναμνήσεις
Γίνε κι εσύ ξανά παιδί και μην αγχώνεσαι με το παραμικρό
Πάσχα με τα παιδιά: Συμβουλές για να αποκτήσουν τα παιδιά όμορφες αναμνήσεις στο χωριό
Το Πάσχα στην Ελλάδα επιβάλλει εξοχή, ήλιο, λουλούδια, πεταλούδες που πετούν χαρούμενες και μάντεψε πού θα τα βρεις όλα αυτά; Μα φυσικά στο χωριό! Όσοι είναι τυχεροί και το Πάσχα συνηθίζουν να το περνάνε στην μαγική Ελληνική περιφέρεια, καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ.
Μόλις μπεις στο αυτοκίνητο και περάσεις τα πρώτα διόδια το μυαλό αρχίζει να αδειάζει και να μπαίνει σε mood διακοπών. Ξαφνικά όλα σου φαίνονται πιο όμορφα, η διάθεση σου αλλάζει ακόμη και κίνηση να έχει στον δρόμο, εσύ την βλέπεις με θετική διάθεση. Ο οδηγός στο διπλανό αμάξι το πιθανότερο είναι να σκέφτεται το ίδιο.
Αν νιώθεις εσύ έτσι, φαντάσου πώς νιώθει το παιδί σου. Επιτέλους θα κάνει ποδήλατο, θα παίξει μπάλα, θα τρέξει, θα λερωθεί χωρίς να έχει την μαμά να του φωνάζει μη και όχι, όλη την ώρα. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Μήπως τελικά είμαστε πολύ πιο πιεστικές μαμάδες από ό,τι θα θέλαμε; Άραγε, όταν τρέχουμε πίσω από το παιδί μας ζητώντας του να βάλει την ζακέτα του θυμόμαστε καθόλου τα δικά μας παιδικά χρόνια;
Σαν παιδί είχα την τύχη να μεγαλώσω στην επαρχία. Το παιχνίδι στις διακοπές του Πάσχα ξεκινούσε από το πρωί και συνεχιζόταν μέχρι να νυχτώσει. Πολλές φορές έφευγα με το ποδήλατο μου και αργούσα να γυρίσω στο σπίτι και πίστεψε με, δεν φορούσα ποτέ ζακέτα. Ναι, είχα πέσει και είχα ματώσει τα γόνατα μου, είχα φάει άπειρες τούμπες με το ποδήλατο και φυσικά κάθε φορά γυρνούσα με λερωμένα ρούχα στο σπίτι. Όμως, εκτός από λερωμένη γυρνούσα χαρούμενη και γεμάτη.
Έτσι, τώρα που είμαι μαμά θέλω και τα παιδιά μου να αποκτήσουν όμορφες αναμνήσεις στο χωριό κι όσο περνάει από το χέρι μου θα κάνω ότι μπορώ για να τους χαρίσω ξέγνοιαστες στιγμές σαν κι αυτές που ζούσα εγώ στην ηλικία τους. Πώς όμως, μια μαμά της πόλης θα αφήσει ελεύθερα τα παιδιά της να τρέξουν, να παίξουν ελεύθερα και να λερωθούν;
1. Πάρε βαθιές ανάσες.
Όταν το δεις να πέφτει και να χτυπάει, μην τρελαίνεσαι. Πάρε μια βαθιά ανάσα πριν αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι και να σκέφτεσαι που βρίσκεται το κοντινότερο νοσοκομείο. Είναι παιδί και είναι φυσιολογικό να πέσει. Φέρσου ήρεμα, προσπάθησε να μεταδώσεις στο παιδί σου αυτή την ηρεμία και πρόσφερε του τις πρώτες βοήθειες.
2. Έχε μαζί σου ένα μικρό φαρμακείο με όλα τα απαραίτητα.
Καθαρό οινόπνευμα, οξυζενέ, Betadine, αντισηπτικά μαντηλάκια για καθαρισμό πληγών και μία κρέμα για τα τσιμπήματα είναι κάποια από αυτά που μπορείς να έχεις μαζί σου για τις πρώτες βοήθειες και για να αισθάνεσαι ασφαλής.
3. Να έχεις μαζί σου, τουλάχιστον, μια αλλαξιά ρούχα.
Είτε πας στην θάλασσα είτε στο βουνό, να είσαι σίγουρη πως για να παίξει ελεύθερο ένα παιδί βασική προϋπόθεση είναι να λερωθεί. Για αυτό πάντα να έχεις μαζί σου μια αλλαξιά και θυμήσου να μην του φοράς τα πανάκριβα ρούχα που του πήρε η νονά του. Βάλε στο παιδί άνετα ρούχα που δεν θα πάθεις εγκεφαλικό αν τα σκίσει ή τα λερώσει με λάσπες.
4. Γίνε κι εσύ ξανά παιδί.
Κάνε ποδήλατο μαζί με το παιδί σου, παίξε μαζί του με τα χώματα, με την μπάλα και φάε παγωτό σαν να μην υπάρχει αύριο. Θα έρθεις πιο κοντά με το παιδί σου αλλά και με το παιδί που κρύβεις μέσα σου, με αποτέλεσμα να μην αγχώνεσαι με το παραμικρό.